جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  01/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > مجله > فرهنگي - آموزشي

مجله جهان کتاب ۳۰۴ - ۳۰۵
نويسنده: گروه نويسندگان
ناشر: جهان كتاب
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 80
اندازه كتاب: رحلی - سال انتشار: 1393
کد کتاب: 111343

فروخته شد - موجود نمی باشد

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
سال نوزدهم. شمارة 8 تا 10

آبان - دی 1393

این شمارة جهان کتاب با نامه‌ای از پراگ به قلم پرویز دوائی آغاز می‌شود. عنوان آن، «آمد به یادم ...» است با یادکردی از گذشته‌ها و دوستی‌ها، و زنده شدن رویاها، بر بستری از اعجاز طبیعت. مقالة کامیار عابدی در پی آمده است با عنوان«شبلیِ شعرسنج»، به مناسبت صدمین سال تولد شبلی نعمانی، ادیب و فارسی‌دان هندی‌تبار و مؤلف کتاب شعرالعجم یا تاریخ شعرا و ادبیات ایران . این نوشته به زندگی و بررسی آثار و آرای شبلی نعمانی اختصاص دارد.

در ادامه، «وجین کتاب به چه قیمتی؟!» به قلم حسین مسرت، نگاهی انتقادی به وجین کتاب در مجموعة کتابخانه‌های کشور دارد. مجید رهبانی در یادداشتی با عنوان «نشر فرهنگی و بحران پیش رو» به وضعیت نشر و بازار کتاب در شرایط امروز پرداخته است. دو مقاله (تألیف و ترجمه) از یاسمن مَنو به «شخصیت های زن در رمان پلیسی جنایی» و «زنان پلیسی‌نویس» اختصاص دارد.

در بخش معرفی و نقد کتاب‌ها، این عناوین مورد بررسی قرار گرفته‌اند: یادداشت‌هایی از زندگی باقر کاظمی (جلد چهارم از یادداشت‌های دیپلمات برجسته، سفیر و وزیر خارجة ایران در دوران پهلوی)، به کوشش داود کاظمی و منصوره اتحادیه (نظام مافی)/ نوشتة کاوه بیات؛ آامدیم خانه نبودید: روایت خانه‌های مشاهیر ایران، نسرین ظهیری/ نوشتة افشین معاصر؛ مکتوبات ایران، جمیل سعید بیک/ نوشتة علی کالیراد؛ دو یادداشت دربارة کتاب کریم امامی: دربارة فرهنگ، ادبیات و هنر معاصر (گزیده‌ای از مقالات انگلیسی کریم امامی در کیهان اینترنشنال) / از پرویز دوائی و فرخ امیرفریار؛ در غرب چه خبر؟، ایرج هاشمی‌زاده/ نوشتة یزدان منصوریان؛ جنسیت در آرای اخلاقی، فاطمه صادقی/ نوشتة معصومه علی‌اکبری؛ معرفی دو زندگینامة جدید ماکس‌ وبر که به مناسبت صد و پنجاهمین زادروز وی در آلمان منتشر شده است / به قلم مریم مؤیدپور؛ مقالاتی در تاریخ پزشکی ایران؛؛ جذور المکیافلیه فی کلیله و دمنه (ریشه‌های ماکیاولیسم در کلیله و دمنه)، مصطفی سبیتی/ نوشتة مسعود جعفری جزی؛ تحفه الغرایب، محمد الحاسب طبری، تصحیح جلال متینی/ نوشتة محمدرضا توکلی صابری؛ مرد رودباری و دختر بازرگان (افسانه‌های مردمان کرانه‌های رود هلیل)، منصور علیمرادی/ نوشتة ابوالقاسم فقیری؛ آلکساندر پوشکین: مجموعه داستان ها، ترجمة ناهید کاشی‌چی/ نوشتة طلیعه خادمیان؛ تعمق در فیلم، پیتر لمان و ویلیام لور، ترجمة حمید احمدی لاری/ نوشتة امین فقیری؛ برادران مسلح: جوانب بحران اوکراین/ دمیتری گورنبورگ.

«سمیح القاسم» نوشتة فواد نظیری، مقاله‌ای است در معرفی شاعر نام‌آور فلسطینی و به مناسبت درگذشت وی. ترجمة شعرهایی از سمیح القاسم (و آخرین سرودة او) نیز در این مقاله آمده است.
زری نعیمی در صفحات «هزار و یک داستان» به بررسی 10 کتاب از ادبیات معاصر ایران می‌پردازد: باران و چاله‌چوله‌های زندگی/ بهروز ولی‌پور؛ بعد از پایان/ فریبا وفی؛ تابستان‌های ترش/ مهشید وطن‌دوست؛ حالم خوب نیست/ فائزه طباطبایی؛ در خواب دویدن/ مریم حاجیلو؛ روزنامه‌نویس/ جعفر مدرس صادقی؛ فهرست حسرت‌ها/ شهلا حائری؛ کافورپوش/ عالیه عطایی؛ گاهی آدم ها دو بار به دنیا می‌آیند/ محمد خلیلی؛ من و اتاق‌های زیرشیروانی/ طاهره علوی.

سایه اقتصادی‌نیا در صفحات «وقتِ شعر» این شماره، این دفترها را نقد و بررسی کرده است: آداب خداحافظی و خانة این تابستان ، هردو از حسین سناپور؛ از شما چه پنهان/ جعفر جوان‌بخت اول؛ جنوب با طعم لیوا/ بلقیس بهزادی؛ دستورهای زبانی یک دیکتاتور/ کامران رسول‌زاده.
در ادامه، معرفی کوتاه 11 کتابِ تازه انتشاریافته آمده است.
سپس «تازه‌های بازار کتاب» از فرخ امیرفریار را می خوانیم.

پایان‌بخش این شماره، بخش ویژه‌ای است با عنوان «یادی از حبیب یغمایی» که به اهتمام نادر مطلبی کاشانی فراهم آمده است. این بخش علاوه بر گزیده‌ای از مقالة استاد فقید ایرج افشار دربارة حبیب یغمایی، شامل مقاله‌ها و یادداشت‌هایی از جلال خالقی مطلق، سید فرید قاسمی، محمود امیدسالار، میلاد عظیمی و سیدعلی آل‌داود است.


كتاب هايي در اين زمينه

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837