جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  31/01/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > عرفان > عرفان شرق

قیمت آی کتاب
135,000 ریال
قیمت کتاب
ریال

خرید تلفنی

تجربه واحد ؛ مطالعه ای تطبیقی در مبانی عرفان های جهانی
نويسنده: علی اصغر مصلح
ناشر: علمي
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 211
اندازه كتاب: رقعی - سال انتشار: 1393 - دوره چاپ: 1
کد کتاب: 111506


امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
عرفان در تعریفی جامع و جهان‌شمول به مفهوم شناختی «رازگونه و نهانی» خمیرمایه افکار بلند و آداب تاثیرگذاریست برای یافتن و پیوستن به حقیقت از طریق «شهود»، «تجربه درونی» و «حال» که نشانه‌های آن در مکاتب مختلف جهان اعم از عقاید برهمن‌ها، بودائی‌ها، رواقیان، نسطوریان، مهریان (میترائیسم)، عقاید مسلمانان زاهد، عقاید افلاطونیان جدید، فرامین زرتشت، در فرقه کابالا از آیین یهود و اعتقادات سرخپوستان آمریکا به چشم می‌خورد. مصداق حقیقت در عرفان الهی وجود خداست.

عرفان شناختی حقیقتگرایانه و تلاشی عملگرایانه فراتر از واقعگرایی حسی - عقلی و آرمانگرایی تصوری است از اینرو این مرام با رازگونگی و غیب‌باوری آمیخته از «عشق» و «ذوق» و «اشراق» همراه است.

عرفان نوعی روش برای حصول به حقیقت است که بر این فرض بنا شده است که عقل و حواس پنجگانه به دلیل خطاهای ادراکی قابل اتکا نیستند و به تنهایی قادر به درک حقیقت نمی‌باشند و از این رو به نوعی تلاش برای ادراک بی واسطه حقایق نیاز است که بدان عرفان می‌گویند ؛ همچنین گفته می‌شود عرفان شناخت قلبی است که از طریق کشف و شهود، نه بحث و استدلال حاصل می‌شود و آن را علم وجدانی هم می‌خوانند. کسی را که واجد مقام عرفان است عارف گویند. عرفان و تصوف در بسیاری از اقوام و ملل و مذاهب مختلف جهان و حتی مکاتب فلسفی شایع و رایج است...

روش تاريخي – تطبيقي با روشهاي تاريخي محض مورد استفاده در مطالعات بين فرهنگي تفاوت دارد. از روش تاريخي محض، به عنوان مثال، مي توان در شناخت مکتب پارسامنشي مسيحي يا مکتب هندي بهاکتي استفاده کرد که در آن هيچ گونه مقايسه اي بين پديده هاي ديني صورت نمي گيرد. البته واضح است که روش تاريخي – تطبيقي از اطلاعات تاريخي نيز استفاده مي کند، همان طور که از رشته هايي معين مانند فلسفه و باستانشناسي براي تهيه مواد مورد مقايسه بهره مي جويد. اما به هر حال اين روش با روانشناسي دين و پديده شناسي دين تفاوت دارد، زيرا در اين روشها به کشف و شناسايي الگوهاي غيرزماني و انواع پديده ي ديني مي پردازند.

بنابراين، در چنين رشته هايي براي مثال ممکن است به الگوهاي تجربه ي عرفاني نيز بپردازند اما به الگوهاي ظهور تاريخي دين و ميزان تأثيرپذيري آن از شرايط اجتماعي و فرهنگي کاري نداشته باشند. روانشناسي دين تفاوت آشکار و مشخصي با روش تاريخي – تطبيقي دارد، اما شايد نتوان چنان تمايز واضحي بين اين روش با پديده شناسي دين قايل شد.

از آنجا که پديده شناسي دين نيز با تحولات گوناگون پديده هاي ديني در بستر تاريخ سروکار دارد، تفاوت آن با روش تاريخي – تطبيقي بسيار ضعيف و کمرنگ جلوه مي کند....


كتاب هايي در اين زمينه

کلمات قصار علی (ع)
   

مرد جهاني

شینجی شوبو گنزو
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

سماع درویشان
   

فراتر از سفرکرده ی بی جاده
   

نور درون
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837