جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  06/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > روانشناسی > روانشناسي عمومی

دروغ گویی
نويسنده: سيسلا باك
مترجم: احمد عليقليان
ناشر: فرهنگ نشر نو
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 440
اندازه كتاب: رقعی جلد سخت - سال انتشار: 1395 - دوره چاپ: 2
کد کتاب: 114596

فروخته شد - موجود نمی باشد

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
انتخاب اخلاقی در زندگی عمومی و خصوصی

دروغ٬ از مهمترین رذایل اخلاقی است تا آنجا که در متون روایی و دینی ما٬ از آن با عنوان «کليد گناهان» یاد شده است و به گستردهترین شکل ممکن٬ نسبت به این آفت اخلاقی هشدار و انذار داده شده است. با این حال٬ در سنت کاوشهای اخلاقی و فلسفی٬ کمتر به تحليلهای مفهومی پيرامون چيستی دروغ و انواع آن پرداخته شده است. در سنت فلسفی غرب نيز چنين فقدانی کاملاً محسوس بوده است. سيسلا باک اندیشمند سوئدی معاصر در کتابی با عنوان دروغ (Lying) ابعاد و جوانب این ماجرا را به خوبی کاویده است.

فریب‌های متقابل، گاهی کوتاه‌مدت هستند مثل بازی پوکر و گاهی طویل‌المدت و دراز دامن. مخاطرات ناشی از آن‌ها هم گاه حاد و شدید است و گاهی ناچیز و قابل اغماض. حد اعلای این رفتار فریبکارانه آنجاست که از سر اختیار انجام شود و بنا به میل فرد هم فسخ شود.
بنابراین، با این تعریف از رفتار فریبکارانه می‌توان بر بسیاری از ایرادها و اشکال‌هایی که نحوه عمل رفتار فریبکارانه را طور دیگری می‌دانند، غالب آمد.

اما تعداد بسیار معدودی از دروغ‌های متقابل هستند که چنین قرارداد آرمانی را بازتاب می‌دهند. برخی از آن‌ها اصلاً قرارداد و توافق نیستند، اگرچه خود دروغگویان، آن‌ها را قرارداد می‌نامند. درواقع، فقط نام‌شان قرارداد است اما ماهیتاً هیچ قراردادی نیستند.
در برخی از معامله‌ها و بده بستان‌ها هم ما معمولاً نقش‌های فریب متقابل را بازی می‌کنیم: به عنوان خریدار و فروشنده شاکی یا مدافع و گاهی اوقات شوهر و زن. مثلاً در بازار، سخن دروغ گفتن، یک قرارداد است؛ از همان اول کار، نیت صادقانه خود را آشکار کردن، نوعی دیوانگی است.

آيا پزشك بايد به بيمار مختصر دروغ بگويد تا ترس و اضطرابي را كه حقيقت ممكن است براي بيمار به بار بياورد به تاخير اندازد؟
آيا استاد دانشگاه در توصيه ‌نامه‌هايي كه براي دانشجويانش مي‌نويسد بايد در فضايل آنان مبالغه كند تا بلكه در اين بازار كار پررقابت فرصت بهتري نصيب آنان گردد؟

آيا والدين بايد اين حقيقت را كه فرزندشان ناتني‌ست از او پنهان كنند؟
آيا دانشمندان علوم اجتماعي مي‌بايد مفتشاني را در لباس بيمار نزد پزشك بفرستند تا از گرايش‌هاي نژادي و جنسيتي آنان در تشخيص و درمان بيماران مطلع شوند؟
آيا مشاوران حقوقي دولت مي‌بايد به نمايندگان كنگره درباره يك لايحه رفاهي بسيار ضروري دروغ بگويند، نمايندگاني كه اگر حقيقت را به آنان بگويند ممكن است با آن لايحه مخالفت كنند؟
و آيا روزنامه‌نگاران بايد براي گرفتن اطلاعات از كسي كه مي‌خواهند فساد او را افشا كنند دروغ بگويند؟

ميان چنين انتخاب‌هايي تفاوت‌هايي را احساس مي‌كنيم؛ اما تصميم به اين كه دروغ بگوييم، دو پهلو حرف بزنيم، ساكت بمانيم، يا حقيقت را بگوييم در هر موقعيتي تصميم دشواري‌ست. دشوار است چون دورويي ممكن است شكل‌ها، مراتب، هدف‌ها، و نتايج بسيار متفاوتي داشته باشد. همچنين به اين دليل دشوار است كه مي‌دانيم مساله حقيقت و دروغ‌گويي ناگزير بر هر چه در خانواده ما، جامعه ما و روابط كاري ما گفته مي‌شود يا ناگفته مي‌ماند سايه مي‌افكند. از همه دشوارتر مرزبندي ميان اين‌هاست و يك خط‌مشي ثابت دور از دسترس به ‌نظر مي‌آيد.


كتاب هايي در اين زمينه

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837