جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  06/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > كتابهايي كه در زندگي بايد خواند > ادبيات كلاسيك

ساعت بیست و پنج
نويسنده: كنستانتين ويرژيل گئورگيو
مترجم: هوشمند مهرآسا
ناشر: فرخي
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 381
اندازه كتاب: رقعی - سال انتشار: 1350 - دوره چاپ: 2
کد کتاب: 116306

فروخته شد - موجود نمی باشد
کمیاب یا دست دوم - کیفیت : عالی

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
اين رمان گيورگيو، مضمون و محتوايي همبسته دارد و به رنج‌ها و درگيري‌هاي منبعث از جنگ جهاني دوم، ظهور فاشيسم و سپس رفتار متفقين در پايان جنگ پرداخته ‌است. به نحو غريبي يادآور دو رمان شگفت‌انگيز كورتزيو مالاپارته، نويسنده نامدار و صاحب سبك ايتاليايي است.

اتفاقاً مالاپارته هم ريپورتر جنگي بود و اساس ديده‌ها و دانسته‌ها و نوشته‌هايش را گزارش‌هاي خبري‌اش براي مجلات و روزنامه‌ها تشكيل مي‌داد. او هم به جبهه روسيه اعزام شد و سرانجام به خدمت متفقين درآمد. منتها رنج و تجربه اسارتي طولاني و تبعيدي درازمدت در كارنامه او نبود. هم از اين رو با نگاهي تندتر و نقادانه‌تري مي‌نوشت سبكي تپنده‌تر داشت. افزون بر اينها، دو رمان مالاپارته هم، يكي در نقد فاشيسم و دومي در نقد و كنايت به متفقين و فاتحان جنگ نوشته شده بود

«ساعت 25» ابتدا به زبان رومانيايي نوشته شد و سپس به فرانسه و زبان‌هاي ديگر ترجمه شد. اين اثر، همواره به عنوان مهم‌ترين كتاب نويسنده باقي ماند. قصه‌اي است درباره تيره روزي‌ها و بدبختي‌هاي اهالي دهكده‌اي به نام فانتانا و روستايي جوان و ساده‌لوحي به نام يوهان مورتيس كه به اقليت آلماني نژاد يهودي ساكن روماني تعلق دارد. اين جوان، عاشق دختري به نام سوزاناست و سوزانا نيز به او عشق مي‌ورزد. اما جنگ آنها را از هم جدا مي‌كند و بي‌رحمانه‌ترين صحنه‌ها را در طول چهارصد صفحه از اين كتاب درباره اين دو، كه نماد مردمان له شده در زير زنجير تانك‌هاي تاريخ‌اند، مرور مي‌كنيم.

عاشقان از هم جدا مي‌شوند و جوان عاشق، يوهان مورتيس، قرباني اروپا مي‌شود و در سراسر اين قاره، همچون آواره‌اي شكنجه ديده است كه مدام زجر مي‌كشد. داستان «ساعت 25»، قصه‌اي رمانتيك و عاشقانه است، اما مجالي براي لذت‌ها و صحنه‌هاي عاشقانه باقي نمي‌ماند.

رمان «ساعت 25» در طبقه‌بندي رمان‌ها، به اصطلاح يك «رمان ديدگاهي» است و اثر عقايد مذهبي نويسنده بر سراسر آن منتشر شده است. انسان در اين كتاب، پاي‌بند تقديراتي فراانساني و تفسير شده در جهاني عميقاً مذهبي است. استقراري متكي به خداوند دارد و رنج‌هاي او تقدير اوست كه به رنج‌هاي پسر يا عيسي در آيين مسيحيت شبيه است. قهرمان بي‌خلل و سخنگوي اين جريان، البته كشيش ارتدوكس دهكده است كه در اين رنج مشاركت و از رستگاري مردمان پاسداري مي‌كند. عنوان كتاب، استعاره‌اي بر زمان از دست رفته و بيهوده و محال است هيچ‌كس مثل يك تبعيدي فقير نيست ... اين تبعيد مرا رنج مي‌داد ... اين بود كه قدم به قدم در ادبيات پيش رفتم و به مذهب رسيدم. اين حقيقت را در اعماق جامعة فقير و سرگردان يافتم ... به نظر من، ايمان است كه بشر را آزاد مي‌كند

رمان‌نويس، شاعر، كشيش و انديشمند برجستة رومانيايي، كنستانتين ويرژيل گيورگيو Constantin Virgil Gheorghiu، بي‌ترديد نويسنده‌اي اصيل و درجه اول در جهان ادبي قرن بيستم محسوب مي‌شود. او سبك رئاليسم را با نوعي شور رمانتيك برآمده از رنج و حرمان انسان‌هاي بي‌پناه و پايمال شده پيوند زده و لباس الهيات مبتني بر تحمل و مهرورزي و داوري نهايي خداوند را بر آن پوشانده بود.

گيورگيو هيچ‌گاه مورد محبت چپ‌ها قرار نگرفت و هيچ‌گاه نتوانست از مسير حملات و اتهامات آن‌ها كنار رود. همان‌طور كه گروهي از يهوديان رسمي و وابسته به صهيونيزم و نيز بسياري از نويسندگان ليبرال و ظاهراً آزادفكر غربي، او و نوشته‌هايش را خوش نمي‌داشتند. آنها يا به سكوت از كنار آثار گيورگيو رد مي‌شدند، يا با نيش و كنايه و انتقاد از برخي سوابق و جزئيات در مورد او، و سرانجام اگر مجبور بودند چيزي بگويند، سبك و شيوه او در رمان‌نويسي را بازگشتي به رئاليسم و سطحي قلمداد مي‌كردند. اما اين‌ها هيچ يك نتوانست از قوت تأثير و انتشار وسيع آثار او بكاهد. داوري منتقدان و ادب‌شناسان منصف و ده‌ها ميليون خواننده، بهترين ستايش و قدرداني از اين مرد رنج‌ديده، ژرف‌انديش و انتقادگر بود. شايد اگر گيورگيو اهل روماني نبود، حمايتها و ستايش‌هاي بي‌پايان تبليغاتي نثارش مي‌شد و اين همه كشمكش و غوغا در كنارش به راه نمي‌افتاد.

كنستانتين ويرژيل گيورگيو، آثار متعدد و مهمي نوشت و در اواخر قرني كه او يكي از توصيف‌كنندگان مهم آن بود، درگذشت. او در ماه ژوئن سال 1992 در سن 76 سالگي درگذشت. در زندگي پرنشيب و فراز اين مرد، نكات جالب ديگري هم هست. او ايدئولوژي‌هاي مختلف را ديد و زندگي‌هاي گوناگون در روزگار خود را تجربه كرد. در سال 1963 به كسوت روحانيت مسيحي درآمد و كشيش كليساي ارتدكس پاريس شد. با اين حال مطالعات زيادي درباره اديان ديگر انجام داد و در زمينه تاريخ و فرهنگ اسلام نيز اطلاعات فراوان و جالبي داشت. سفرهاي بسياري به نقاط مختلف جهان كرد و يك بار هم به ايران آمد. در همان سفر مصاحبه‌اي هم انجام داد كه دربردارنده نكات جالب و آموزنده‌اي است.


كتاب هايي در اين زمينه

وسوسه های غربت
   

نفوذ در شبکه ی تبهکاران
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

بی خانمان
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

گندم ها
   

دهقانان
   

غروب فرشتگان
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837