جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  10/01/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > علوم انساني > علوم سیاسی

تاملی در آینده اطلاعات
نويسنده: معاونت پژوهش و توليد علم
ناشر: دانشكده اطلاعات
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 215
اندازه كتاب: رقعی - سال انتشار: 1395 - دوره چاپ: 1
کد کتاب: 119796


امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
پس از يازده سپتامبر 2001، سازمان‌هاي اطلاعاتي آمريكا متوجه شدند كه در عرصه «اطلاعات انساني» دچار نقصان جدي هستند. هنگامي‌ كه آمريكا به عراق حمله كرد، در زمينه دسترسي به مترجمان عربي با مشكلات بسياري مواجه شد. كتاب حاضر قصد دارد موضوع امنيت انساني را موشكافي كند.
اطلاعات انساني از دهه 1970 به بعد در آمريكا مورد بي‌مهري قرار گرفت و اين كشور روندي از جايگزيني فناوري به جاي تفكر را در دستور كار خود قرار داد. نويسنده كتاب معتقد است اشخاص دخيل در امر ضداطلاعات، امنيت، تحليل و ارائه محصولات اطلاعاتي در تعريف اطلاعات انساني مي‌گنجند. ايالات متحده طي چند دهه گذشته اطلاعات انساني پنهان خود را نابود كرده است و با غفلت از ضد اطلاعات و امنيت، حتي اهميت چنداني براي اطلاعات منابع باز نيز قائل نبوده است.

امروزه با قاطعيت مي‌توان اظهار داشت كه تنها رئيس جمهور ايالات متحده از محصولات اطلاعاتي براي تصميم‌گيري‌ها استفاده مي‌كند و ديگر اعضاي كابينه و كنگره هيچ حياتي در زمينه تصميم‌گيري از سوي جامعه اطلاعاتي اين كشور دريافت نمي‌كنند. اين در حالي است كه بودجه سالانه جامعه اطلاعاتي آمريكا 75 ميليارد دلار است.

نهاد اطلاعات و امنیت یکی از مهم‌ترین و قدرتمندترین نهادهای هر جامعه است و همه کشورها به خدمات این نهاد نیاز مبرم دارند. وجود این نهاد در همه جوامع برای یک زندگی آرام و مطمئن ضروری است.
با توجه به شرایط متغیر و پیچیده جهانی، پیشرفت علوم و فناوری، برنامه‌های دشمنان برای ضربه زدن به نظام مقدس ج.ا.ا. به دلیل از بین رفتن منافعشان، توسعه اطلاعاتی در کشور امری اجتناب ناپذیر و یکی از اهداف راهبردی تلقی گردید. توسعه اطلاعاتی، سرعت و دقت تصمیم‌گیری و قدرت عمل مسئولین را افزایش می‌دهد و منجر به امنیت ملی و ثبات سیاسی ـ اجتماعی در کشور می‌گردد.

نیروی انسانی کارآمد و توانمند عامل اصلی توسعه در نظام اطلاعاتی است. از طریق این عامل مهم می‌توان اهداف اطلاعاتی را محقق نمود. به منظور تحقق اهداف، توانمندی‌های نیروی انسانی باید متناسب با انتظارات نظام اطلاعاتی باشد. نظام اطلاعاتی به دلایل مختلف دچار تغییر و تحول می‌گردد که این تغییرات توازن بین انتظارات و توانمندی‌های نیروی انسانی را بر هم می‌زند.

برنامه‌ریزی نیروی انسانی یکی از پیچیده‌ترین و تخصصی‌ترین فعالیت‌های مدیریت نظام اطلاعاتی است. کارکرد منابع انسانی برای پاسخگویی به انتظارات روبه تحول مدیریت و سازمان اطلاعاتی در سطوح مختلف خرد تا کلان می‌باشد. ارتقای نیروی انسانی از طریق آموزش صورت می‌گیرد. آموزش در نظام اطلاعاتی جنبه حیاتی و کلیدی دارد و نباید بدون داشتن برنامه دقیق و هدفمند به این امر اقدام نمود. آموزش در نظام اطلاعاتی محدود به افراد خاصی نیست همه اعضاء شامل مدیران، کارشناسان، کارمندان اداری، نیروهای عملیاتی، منابع، خانواده پرسنل و حتی خود اساتید و مربیان آموزشی نیز باید تحت آموزش‌های منظم و دقیق قرار بگیرند.

آموزش‌های مورد نیاز در نظام رو به تحول اطلاعاتی، باید در سطوح مختلف و در زمینه موضوعات مختلف علوم اطلاعاتی و امنیتی، علوم مرتبط و سایر دانش‌های مورد نیاز ارایه‏ گردد. گستره و تنوع موضوعات، سطوح و ابعاد متعدد در حوزه نیازهای آموزشی، مستلزم برنامه‌ریزی دقیق و حساب شده آموزش اطلاعاتی، برای رسیدن به اهداف کوتاه مدت و دراز مدت توسعه در نظام اطلاعاتی است.


كتاب هايي در اين زمينه

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837