جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  07/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > علوم انساني > علوم سیاسی

قیمت آی کتاب
50,000 ریال
قیمت کتاب
ریال

فريب خوردگان صهيونيزم
نويسنده: ب. پراهي
مترجم: ابوالقاسم سري
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 100
اندازه كتاب: رقعی - سال انتشار: 1349 - دوره چاپ: 1
کد کتاب: 69547

فروخته شد - موجود نمی باشد
کمیاب یا دست دوم - کیفیت : عالی

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
صهيون در زبان عبري، به معناي پر آفتاب و نيز نام كوهي در جنوب غربي بيت‌المقدس است. كوه صهيون زادگاه و آرامگاه داود پيامبر(ع) و جايگاه سليمان (ع) بود.

گاه اين واژه نزد يهوديان به‌معناي شهر قدس، شهر برگزيده و شهر مقدس آسماني به‌كار مي‌رود؛ ولي در متون ديني يهود، صهيون به آرمان و آرزوي ملت يهود براي بازگشت به سرزمين داود(ع) و سليمان(ع) و تجديد دولت يهود اشاره دارد؛ به‌عبارت ديگر صهيون براي يهود، سمبل‌ رهايي از ظلم، تشكيل حكومت مستقل و فرمانروايي بر جهان است؛ ازاين‌رو يهوديان خود را فرزندان صهيون مي‌دانند.

از اواخر قرن 16 .م. يهوديان سفاردي ( يهوديان شرقي) از اسپانيا و پرتغال طرد شدند و در كشورهاي عثماني و هلند و فرانسه سكونت گزيدند. آنان به دليل مهارت در بانك داري و با بهره مندي از روابط حسنه و تنگاتنگي كه با سفاردي هاي عثماني داشتند ، به آساني به عرصه ي تجارت جهاني وارد شدند و بدين سان ، نخستين گام را در شكل دهي بورژوازي يهود برداشتند .

در قرن 18 م . با ارتقاي وضع اجتماعي ، سياسي ، اقتصادي و ... اروپا ، موقعيت يهوديان ، به ويژه در عرصه اقتصادي ، بهبود يافت. اين امر منجر به تلاش بيشتر بخشي از براي رهايي از گتو و ادغام در جوامع غربي و روي آوردن به مشاغل مول٧د و در نتيجه گسترش و تثبيت قشر بورژوازي يهود گرديد .

بورژوازي يهود به صورت هاي گوناگون در پديد آمدن صهيونيسم مؤثر افتاده است كه مهمترين آنها عبارتند از :

1-بورژوازي يهود ، هم گام و همراه با رشد و تكامل سرمايه داري غرب ، همه ي جهان را بازار مصرف خود مي پنداشت. در اين زمان ، هر چند امپراطوري عثماني از ضعف اقتصادي رنج مي برد ام٧ا امكان استثمار بازار داخلي آن ممكن نبود ، ولي اين امكان با مهاجرت بيشتر يهوديان به جايي كه از نيروي كار ارزان عرب بهره مند بود ، فراهم مي آمد.
افزون بر اين ، چنين اقدامي يهوديان غير فعال اقتصادي و بي علاقه به سرمايه گذاري را به عنصر فعال اقتصادي در امپراطوري عثماني تبديل مي كرد و يهوديان باقي مانده در غرب را نيز به سوي فعاليتهاي اقتصادي و سودآور سوق مي داد.

2- سرمايه داري يهود ، براي جلوگيري از افزايش تقاضاي مالي يهوديان فقير ، كاهش ثروت خويش ، خواهان طرد آنان بود . حتي اين گروه ، اداره دولت يهودي در اسراييل را در دست گرفتند. بنابراين ، بورژوازي يهود ، هم در راندن يهوديان از اروپا و هم در اداره كردن آنان در فلسطين اشغالي ، نقش اساسي داشتند .

3- بورژوازي يهود در آغاز خواهان مهاجرت يهوديان به فلسطين نبود ، بلكه به اعتراف حيم و ايزمن ، طرح اوگاندا به گونه اي شديد مورد علاقه ي بازرگاني بود كه معتقد بودند هيچ اهميتي ندارد كه ميهن جديد يهوديان در همان سرزمين آبا و اجدادي باشد يا نباشد . حت٧ي در مرحله ي بعد نيز بورژوازي يهود در پي مهاجرت همه ي يهودياني به فلسطين نبود ، بلكه خواهان آن بود كه شمار يهوديان بايد به اندازه اي كاهش يابد كه به شرايط اقتصادي آنها لطمه اي وارد نسازد. ناحو ساكالو در اين باره اعتراف مي كند كه صهيونيسم نه به عنوان يك نهضت ، بلكه به عنوان يك اقدام مالي و سرمايه داري ظهور كرده است .
البته ، يافتن مكاني براي خوش گذراني ، و نيز دست يابي به كنترل مجدد يهوديان از اهداف ديگر بورژوازي يهود در خلق صهيونيسم شمرده شده است .


كتاب هايي در اين زمينه

امريكاي فوق سري
   

روابط بین الملل
   

شاه آفرینان
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837