جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  01/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > ادبيات > مقالات - نقد

نقدي بر زندگي و آثار آنتوان چخوف
نويسنده: گروه نويسندگان
مترجم: كتايون صارمي
ناشر: پيشرو
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 222
اندازه كتاب: رقعی - سال انتشار: 1369
کد کتاب: 74642

فروخته شد - موجود نمی باشد
کمیاب یا دست دوم - کیفیت : خوب

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
با آثار و گفتاري از ماكسيم گوركي - الگا كنيپر چخووا - كورني چكوفسكي - ولاديمير يرميلوف

آغاز كار چخوف مصادف با پايان كار آخرين نسل نويسندگاني بود كه عصر عظمت و شكوه ادبيات روسي را، رقم مي‌زدند ـ نسل تولستوي و داستايفسكي ـ زماني كه چخوف شروع به انتشار داستان در مجلات فكاهي كرد، تولستوي به دوره‌ايي از زندگي‌اش رسيده بود كه ديگر رمانهاي بزرگش را قبول نداشت و روي به نوشتن آثاري مذهبي ـ تعليمي آورده بود.

داستايفسكي نيز در 1881، اندكي پس از انتشار نخستين داستانهاي فكاهي چخوف، درگذشت. «ايوان تورگينف» هم در 1883 درگذشت. بدين ترتيب زندگي هنري چخوف همچون پلي است ميان پايان عصر زرين ادبيات روسي، يعني عصر رمان‌نويسهاي بزرگ، آغاز عصر سيمين ادبيات روسي كه مقارن نهضت سمبوليستي، روسي است.

بديهي است، نثر چخوف از سنت «رئاليستي» نشأت گرفته و از نثر تغز‌لي نو و تا حدودي ماليخوليايي تورگينف نيز تأثير پذيرفته است. اما چخوف در محدوده اين سنت نماند، پيش‌تر رفت و فرمهايي اساساً نو، پديد آورد كه از آن جمله مي‌توان داستان كوتاه بي‌پيرنگ را نام برد. در سنت ادبيات اروپاي غربي نزديك‌ترين بستگي و خويشاوندي چخوف با «گي دوموپاسان» است كه چخوف از او هنر ايجاز و پايان شگفتي‌‌آور را فرا گرفت؛ اما جنبه‌هاي شاعرانه و نمادين داستانهاي چخوف از خودش است.

بسياري از نويسندگان اواخر قرن نوزدهم و اوايل قرن بيستم روسيه، چهره‌هايي بس متفاوت چون «ايوان بونين»، «آلكساندر كوپرين» و حتي «ماكسيم گوركي» را مي‌توان از دنباله‌روان چخوف به حساب آورد. حتي در ميان نويسندگان انگليسي زبان، شايد «كاترين منسفيلد» به پيش از همه وامدار چخوف و نثرش باشد. چخوف، هم از نظر فرم و هم از نظر مضمون، بر «فرانتس كافكا»، «آلبر كامو»، و پديداري «رمان نو» در فرانسه تأثير گذاشته است.

بنابراين هنر چخوف را نمي‌توان در هيچ رده يا گروهي قرار داد و اين هنر به‌طور كامل در مكتب يا نهضتي سنتي جاي نمي‌گيرد، زيرا هنر او، از جهات بسياري ـ كه هنوز جاي تجزيه و تحليل دارند ـ انقلابي بود. مثلاً يكي از مواردي كه هنوز مورد بحث است، ماهيت رابطه آثار چخوف يا هنر امپرسيونيستي است.

تاكنون مدركي به‌دست نيامده است كه نشان دهد چخوف مستقيماً با آثار نقاشان امپرسيونيست غربي آشنا باشد، علاوه بر اين امپرسيونيسم هرگز به‌صورت مكتبي سازمان‌يافته در روسيه نضج پيدا نكرد؛ فقط دوست نقاش چخوف، «ايساآك‌لوتيان» در نقاشيهايش برخي از ويژگيهاي امپرسيونيسم را بروز داد، اما هرگز در تكوين نظري اين مكتب فرانسوي نقشي نداشت. البته برخي از ويژگيهاي نثر و نمايشنامه‌هاي چخوف نهضت امپرسيونيستي را در ذهن تداعي مي‌كند اما اين شباهتها بسيار پراكنده‌اند و مشكل بتوان مشخصشان كرد. حال وقت آن است كه مستقيماً به آثار چخوف بپردازيم و، با نگاهي موجز داستانهاي فكاهي شاد دوره جواني و سپس داستانهاي پخته‌تر و نمايشنامه‌هاي او را مورد بررسي قرار دهيم.


كتاب هايي در اين زمينه

تولستوي

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837