جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  10/01/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
مدیریت مقالات > ضرب المثل

جنگل مولا
گروه: ضرب المثل

هر محلي كه بي نظم و ترتيب و توام با هياهو و جنجال و زدوخورد و درگيري باشد اصطلاحا به جنگل مولا و يا جنگل مولي تعبير مي شود . بعضي از ظرفا ونكته سنجان اين تعبير مثلي را در رابطه با جهان و آنچه در آن هست نيز به كار مي برند و با توجه به نابسامانيها و بي قاعدگيها ومالاً درگيريهايي كه غالبا در ميان ملل و جوامع دنيا حكمفرما باشد از باب تعريض و كنايه مي گويند :« دنيا جنگل مولاست » يعني قانون و ضابطه در آن وجود ندارد و معيار واميال نظام جهاني براساس هوي وهوس و خودكامگي اقويا و زورمندان است نه براصول و موازين عدالت و انصاف و برابري و برادري .

اكنون مي بينيم جنگل مولا كجاست وچه عاملي موجب شده است كه اين جنگل معروف و مبين بي قانوني و بي قاعدگي گردد. جوگي رامپورا شهر كوچكي است در شمال شهر لكنهو در هندوستان كه در شمال اين شهر جنگل انبوه ومتراكمي وجود دارد . بديهي است در اين جنگل همچون جنگلهاي ديگر حيوانات وحشي وغير اهلي از هر نوع زندگي مي كنند و قانون جنگل به تمام معني در آن حكمفرما مي باشد .

اما واقعه اي كه موجب گرديد اين جنگل به جنگل مولا موسوم گردد اين است كه : سالي در اين جنگل كم آبي و خشكسالي رخ داد و سكنه آباديهاي آن و همچنين حيوانات اهلي و وحشي از كثرت عطش و تشنگي به جان آمده صدها انسان و حيوان از شدت و حدت گرما وبي آبي تلف شدند . اين مطلب هم ناگفته نماند كه در اين جنگل دراويش مسلمان هم زندگي مي كردند كه البته كارشان رياضت وچله نشيني بود .

پيداست اين دراويش هم از فرط تشنگي مي سوختند و جز شكر و شكيبايي و مددخواهي از مولاي متقيان (ع) چاره و علاجي نداشتند تا اينكه روزي ، به طوري كه اهالي منطقه مي گويند و به آن اعتقاد دارند ، يكي از دراويش صداي سم اسبي را شنيد كه به سوي او مي آيد وچون نزديك شد سمش را بر زمين زد وخود ناپديد شد .

درويش موصوف با ديدگان حيرت زده مشاهده كرد كه چشمه اي از محل سم اسب جوشيد و آب زلال وخوشگواري از آن جاري گرديد كه انسان و حيوان از آن نوشيدند و سيراب گرديدند .

اين اسب به عقيده دراويش آن جنگل همان اسب مولاي متقيان حضرت علي بن ابي طالب(ع) بود كه جان سكنه آن جنگل را از بي آبي نجات بخشيد و به پاس و افتخار اين واقعه و اين چشمه كه هنوز در اين جنگل مي جوشد و جريان دارد جنگل مزبور را جنگل مولا ناميده اند كه غرض از مولا همان امام اول شيعيان است و همه ساله بالغ بر يك صد هزار نفر از مسلمانان هندوستان در ايامي مخصوص به آن جنگل مي آيند و در پيرامون آن چشمه به زيارت و عبادت ميپردازند .

   
راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837