جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  06/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
مدیریت مقالات > مقالات عمومي

ريشه كنى مصرف مواد بين دانش آموزان
گروه: مقالات عمومي
نویسنده: نيكى محجوب

برنامه اصلى كشورهاى غربى ريشه كنى مصرف مواد بين دانش آموزان

آزمايش جوانان و نوجوانان دانش آموز آمريكايى و استراليايى به شكل يك برنامه هدفمند از سال ۲۰۰۰ به صورت فراگير در حال اجرا است تا دولت اين كشورها بتوانند راهكارهاى عملى براى مبارزه با اعتياد دانش آموزان و ريشه كن كردن آن بيابند. براساس اين برنامه ها در ابتدا براى عدم استفاده دانش آموزان از مواد در دوران ابتدايى آموزش هاى مختلفى در زمينه مواد حتى مصرف سيگار به آنان داده مى شود. در همين كلاس ها والدين نيز به شكل جداگانه با نحوه آموزش به كودكان و جلوگيرى از اعتياد آنان آشنا شده و در عين حال مى آموزند كه چگونه با يك بيمار معتاد برخورد كنند.
براساس اعلام UNODC سازمان مبارزه با مواد و جرايم سازمان ملل اين برنامه كمك شايانى به حل مشكل اعتياد در جوامع مختلف مى كند. در ادامه اين طرح مدارس از دانش آموزان خود آزمايش هايى را به شكل هاى مختلف مى گيرند و در صورت مثبت بودن آزمايش اعتياد كارت شناسايى به آنان داده مى شود كه اين كارت بايد در تمامى مراكز عمومى مانند رستوران ها، كافى شاپ ها و ديسكوها همراه آ نها باشد و آن را به مسئولان و متصديان مراكز نشان دهند تا براساس درجه بندى حساسيت بدن آنها به اين گروه مشروبات الكلى يا نيكوتين ارائه دهند.
در عين حال به خانواده آنها نيز در خصوص وضعيت جسمى و روحى فرد مصرف كننده اطلاع داده مى شود و در صورت تخطى دانش آموز از همراه داشتن كارت، مسئولان مدرسه اجازه دارند تا براى مدت كوتاهى وى را از حضور در مدرسه منع كنند. در ادامه مددكاران اجتماعى هفته اى دو جلسه با اين دانش آموزان نشست هايى براى بحث و بررسى برگزار مى كنند تا مشكلات آنها را حل كنند. براساس اعلام كارشناسان با اجراى اين پروژه آمار دانش آموزان مصرف كننده مواد به صورت تفننى در سوم راهنمايى از ۹/۳۵ درصد به ۴/۲۴ درصد كاهش مى يابد.

به گفته مسئولان اجتماعى و كارشناسان حوزه خانواده، دانش آموزانى كه انواع مختلف مواد را مصرف مى كنند دچار مشكلات مختلف روحى و روانى شده و پرخاشگرند. بيشتر افراد اين گروه هستند كه همراه خود اسلحه سرد و گرم حمل مى كنند. دكتر جوزپه ديفرانزا پروفسور سلامت خانواده در ماساچوست مى گويد: بايد قبل از مصرف مواد به كودكان و نوجوانان در مورد مصرف سيگار هشدار داده شود. اين گروه سنى به راحتى به سيگار معتاد مى شوند و نمى توانند آن را ترك كنند و اين خود سرآغاز استفاده از مواد مخدر قوى تر چون حشيش، اكستازى و... مى شود.
براساس بررسى وى ۶۰۰ هزار نوجوان ۱۳ _ ۱۲ ساله در ايالات مختلف آمريكا به سيگار معتادند كه هر ساله يك ميليون و ۷۰۰ هزار جوان آمريكايى براى اولين بار سيگار را امتحان مى كنند و بسيارى از آنها از سن ۱۱ سالگى به مصرف سيگار روى مى آورند.
•جوانان و اكستازى داروى اكستازى در سال ۱۹۸۸ مورد استفاده بسيارى از پزشكان روان درمان قرار گرفت تا با استفاده از آن بيماران روانى به حالات آرامش و طبيعى ترى بازگردند، اما پس از مشاهده اثرات سوء و افزايش ميزان خودكشى در اين بيماران استفاده از اين دارو از رونق افتاد. اين در حالى بود كه قرص آن آرام آرام مورد استفاده سودجويان براى مصرف به عنوان مواد مخدر قرار گرفت. در خلال سال هاى اخير اين دارو با عنوان قرص شادى آور اما با اسم واقعى آن قرص روان گردان در بازارهاى اروپا و آمريكا براى نوجوانان مورد استفاده قرار گرفت. اين قرص در طول ۱۵ ماه اخير نسبت به پنج سال گذشته در آمريكا با افزايش ۳۰۰ درصدى روبه رو است و تنها در سال ۲۰۰۱ پنج ميليون و ۵۰۰ هزار قرص اكستازى در آمريكا مصرف شده است.
اين قرص با قيمتى بين ۱۰ تا ۶۰ دلار در اين كشور خريد و فروش مى شود. براساس اعلام مسئولان اجتماعى آ مريكا اين قرص بيشتر از طريق سنديكاهاى جنايتكار اسرائيل و روسيه به آمريكا صادر مى شود. طبق رده بندى سنى ۳/۳ درصد جوانان ۱۲ تا ۱۷ ساله آمريكا، ۱/۱۵ درصد سنين ۱۸ تا ۲۵ ساله و ۶/۲ درصد جوانان ۲۶ سال به بالا در اين كشور تنها اكستازى مصرف مى كنند. اين در حالى است كه در اين قاره مصرف مارى جوآنا، حشيش و غيره نيز در ميان دانش آموزان و جوانان مرسوم است. اكستازى نه تنها در آمريكا بلكه در بلژيك، هلند، اسپانيا، جمهورى چك، آلمان و انگليس نيز مورد مصرف دارد و به همين دليل كشورهاى اروپايى خصوصاً انگليس مراكز مختلفى را براى آموزش والدين دانش آموزان داير كرده اند تا آخرين اطلاعات روانشناسى و اجتماعى دانش آموزان در سنين مختلف را در اختيار والدين گذاشته و آنها را نسبت به تغيير حالات فرزندانشان در صورت مصرف مواد مختلف آگاه مى كند.

مراكز علمى طى آزمايش هايى بر لايه هاى مغز موش پس از تزريق اين قرص روان گردان اعلام كردند: مغز موش بعد از تزريق برابر هفت سال فرسوده تر شد. براساس اعلام اين مراكز اكستازى سبب افسردگى، گرفتگى عضلات، تحليل ماهيچه هاى بدن، پوسيدگى دندان، كاهش ديد، افزايش ضربان قلب، تغيير فشار خون و... مى شود.
• مقابله با فروشندگان مواد براى مبارزه با فروشندگان مواد مخدر در كشورهاى مختلف مسئولان و كارشناسان امر طرح هايى را به اجرا گذاشتند. از آن جمله موفقيت دولت انگليس در حمايت از دانش آموزان و مبارزه با فروش مواد مخدر در مدارس است. تونى بلر نخست وزير انگليس در خصوص مبارزه با سودجويان مواد مخدر مى گويد ۵۰ هزار نوجوان انگليسى در معرض خطر اعتياد قرار دارند اما با اجراى طرح مبارزه با قاچاق در مدارس توانستيم ۱۵۰ مركز مختلف مواد مخدر را شناسايى و تعطيل كنيم. براساس بررسى هاى انجام شده موادفروشان در مدارس از جوانان گروه هاى سنى مختلف كه دچار فقر مالى هستند استفاده مى كنند ضمن آنكه با شناسايى جوانان شرورتر آنها را به فروش مواد در مدارس ترغيب مى كنند. اما با شناسايى اين عوامل و تشكيل كلاس هاى كارشناسى براى دانش آموزان توانسته ايم تا حدى با اين امر مقابله كنيم. آلمان يكى ديگر از كشورهايى است كه در زمينه مبارزه با مواد در مدارس فعاليت مى كند. مسئولان، مددكاران اجتماعى و معلمان به همراه والدين براى حل اين معضل در اين كشور فعالند. مدارس آلمان در زمينه الكل، تنباكو و انواع مواد مخدر از دوره ابتدايى با دانش آموزان كلاس هاى مختلفى را برگزار مى كنند. به اعتقاد كارشناسان اروپايى به دليل ارتباط كم نوجوانان آلمانى و كشورهاى ديگر اروپايى با والدين شان خانواده ها بايد با ارتباط تنگاتنگ با مدارس از وضعيت فرزندانشان مطلع شوند تا بتوانند رفتارى مناسب با آنها داشته باشند و از آسيب جدى به فرزندانشان جلوگيرى كنند.

قسمت قبل   
راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837