جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  07/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
مدیریت مقالات > روانشناسي عمومي

بهتر خوابيدن، چطور

گروه: روانشناسي عمومي

خواب خوب و راحت براى تعدادى از مردم به صورت امرى دست نايافتنى تبديل شده است. شايد براى بسيارى كه فكر مى كنند خواب خوب و راحتى دارند درواقع چنين نباشد و احساس خستگى و كسالتى كه در طول روز با ما همراه است دليلى بر اين امر باشد و ما در نقاطى ديگر به دنبال دلايل اين كسالت هستيم.

خواب طبيعى و آرام بخش داراى پنج مرحله است كه چهار مرحله اول به تدريج عميق تر شده و سپس بدن از عميق ترين مرحله خواب به مرور خارج شده و به مرحله پنجم كه اصطلاحاً مرحله REM ( Movement Rapid Eje) ناميده مى شود وارد مى شود اين مراحل در هنگام خواب به صورت متوالى و پشت سر هم درحال تكرار شدن هستند زمانى كه شما به خوابى عميق فرو رفته ايد مغز شما بيشترين فاصله را از حالت هوشيارى دارد كه اين بخش از خواب براى احساس رفع خستگى وتمديد نيرو بهترين مرحله است.

خواب ناكافى مى تواند نتايج منفى و مخربى برسيستم بدن داشته باشد كه از آن جمله مى توان به فقدان انرژى ، ايجاد مشكل در تمركز و تندمزاجى اشاره كرد. اين خستگى مى تواند شخص را براى سوانح رانندگى و بروز خطاهاى شغلى آماده تر كند و به علاوه بر خلق و خوى فرد نيز تأثير منفى بگذارد.

در زير شش روش براى بهتر خوابيدن پيشنهاد شده است كه شما مى توانيد با پيروى كردن از اين پيشنهادات به خواب راحت ترى دست يابيد:

۱- داشتن برنامه منظم براى خواب

هر روز بيدار شدن در يك زمان ثابت - حتى در روزهاى تعطيل - مهمترين گام جهت تنظيم الگوى خواب خوب و راحت است. زيرا در معرض نور قرار گرفتن بدن به صورت منظم ساعت مغز را تنظيم مى كند.

۲- محدود كردن فعاليت ها

هنگام خوابيدن سعى كنيد كه فقط بخوابيد و از انجام ساير فعاليت ها مانند خواندن كتاب ، تماشاى تلويزيون، برنامه ريزى كارى و غيره پرهيز كنيد.

۳- تفكيك خواب و بيدارى

هنگامى كه كاملاً احساس خواب آلودگى مى كنيد به رختخواب برويد و پس از بيدار شدن نيز از غلت زدن هاى طولانى مدت در رختخواب پرهيز كنيد و سعى كنيد كه هرچه سريع تر از رختخواب جدا شويد و به فعاليت هاى روزمره خود بپردازيد.

۴- مواظب گرماى بدن تان باشيد

نوسانات كوچك در گرماى بدن نقش اساسى در چرخه حيات دارند و خواب نيز از درجه حرارت بدن پيروى مى كند لذا سعى كنيد كه در هنگام خواب درجه حرارت مناسب را در اتاق خواب برقرار كنيد.

۵- از مصرف كافئين قبل از خواب بپرهيزيد

از هشت ساعت قبل از خواب تا موقع خواب از مصرف كافئين بپرهيزيد زيرا مصرف كافئين سبب خواهد شد كه در استراحت شما اختلالاتى به وجود آيد، موادى كه داراى كافئين هستند عبارتند از قهوه، چاى، شكلات و غيره.

۶- در محيطى آرام استراحت كنيد

سعى كنيد در محيطى كه آرام است استراحت كنيد و از خوابيدن در مكان هايى كه با صداهايى بلند و ناگهانى روبرو خواهيد شد بپرهيزيد. تحقيقات دانشمندان نشان مى دهد كه صداهاى بلند و ناگهانى به نسبت صداهاى كوتاه و ممتد سبب برخاستن از خواب بيشتر مى شود، لذا سعى كنيد در صورت برخورد با صداهاى بلند و ناگهانى شدت آنها را با توليد صداهاى كوتاه و ممتد كاهش دهيد و يا در محيط خواب از وسايلى مانند فرش و پرده استفاده كنيد.

قسمت قبل   قسمت بعد
راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837