جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  09/01/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
مدیریت مقالات > مقالات عمومي

چگونه بر اضطراب شب هاى امتحان غلبه كنيم

گروه: مقالات عمومي
نویسنده: مريم بيامنش

دلم شور مى زنه، هيچى نخوندم، هيچى بلد نيستم ، فكر نمى كنم برسم همه كتاب رو بخونم و ... اين ها حرف هايى است كه اين روزها زياد مى شنويم. روانشناسان معتقدند اضطراب نوعى احساس ناخوشايند، همراه با نگرانى ، دلواپسى و تشويش خاطر به علتى نامشخص در فرد است . علائم اضطراب تپش قلب، تنگى نفس، سرگيجه، نفس نفس زدن ، عرق كردن، سردشدن و لرزش دست و پا و در نهايت تهوع و سردرد است.

البته بايد گفت ، اضطراب در اندازه طبيعى لازم است چون بى تفاوتى هم در جاى خود مى تواند مخرب و خطرآفرين باشد.
به طور كلى عوامل درونى و عوامل خارجى ، دو عاملى است كه موجب اضطراب شب هاى امتحان مى شود. مطالعه بدون برنامه ريزى ، پائين بودن اعتماد به نفس و خودباورى و بالاخره ضعيف بودن پايه درسى فرد و روش هاى نادرست مطالعه از عوامل درونى و وضع خانواده، معلمان مدرسه، برخى شيوه هاى آموزشى مدارس و دوستان و همكلاسى ها كه نقش بسيار مهمى در اضطراب شب هاى امتحان دارد، از عوامل خارجى است.

* نقش والدين، معلم ها و همكلاسى ها در ايجاد اضطراب

والدين نقشى كليدى در اضطراب شب هاى امتحان فرزندان خود دارند. انتظارات بيش از حد، مقايسه با دانش آموزان ديگر ، تهديد براى دريافت نمره موردنظر ، تأثير زيادى بر بروز اضطراب در دانش آموز دارد.

سختگيرى و حساسيت هاى بيش از حد معلمان براى بالابردن حدنصاب نمره قبولى كلاس درس و ترساندن دانش آموزان از امكان طرح سؤال هاى عجيب و غريب در امتحان هم مى تواند به افزايش استرس شب امتحان كمك مى كند. تماس هاى تلفنى برخى از همكلاسى ها با يكديگر در شب امتحان و رد و بدل كردن صحبت هايى از اين دست كه «چقدر خواندى»، «من يك دور دوره كردم»، يا بالعكس «حالا وقت داريم»، يا «من هنوز شروع نكرده ام به خواندن» هر دو مى تواند مخرب و استرس زا باشد.


* راه هاى كاهش اضطراب

به هرحال آنچه از سوى روانشناسان و محققان اجتماعى و پزشكان تأكيد مى شود اين است كه «اضطراب» يادگيرى و قواى ذهنى دانش آموز را به حداقل مى رساند. دراين زمينه توصيه هايى شده كه به كاهش استرس دانش آموزان دراين شب ها بسيار كمك مى كند.


* از به كار بردن جملات منفى در شب امتحان جداً خوددارى كنيد.

* يادگيرى تمام مطالب درسى و امتحانى را به شب امتحان موكول نكنيد چون فشرده خوانى موجب سپردن مطالب به حافظه كوتاه مدت مى شود. اين باعث مى شود كه مطالب به سرعت از ياد برود.

* تنظيم وقت باتوجه به مطالبى كه بايد خوانده شود به كاهش استرس كمك مى كند. بهتر است دانش آموزان، هنگام مطالعه كتاب درسى، دائم به پايان كتاب رجوع نكنند تا ببينند چقدر از كتاب را خوانده اند و چقدر آن هنوز باقى است.

* تغذيه مناسب درشب هاى امتحان ، استراحت و خواب كافى بسيار مؤثر است و به داشتن يك روحيه خوب، سر جلسه امتحان كمك مى كند.
همچنين تنفس عميق كه باعث رسيدن اكسيژن به مغز مى شود كمك زيادى به پايين آمدن استرس و دلشوره مى كند.

* صبح امتحان بهتر است دانش آموزان يك ساعت قبل از شروع امتحان كتاب را ببندند و از همديگر سؤال نپرسند تا بتوانند به خوبى روزها و شب هاى امتحان را پشت سر بگذارند.

   
راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837