جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  28/01/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
مدیریت مقالات > روانشناسي عمومي

بزرگ جلوه دادن دروغ بچه ها نتيجه عكس دارد
گروه: روانشناسي عمومي
نویسنده: ليلا كشاورز

براى بسيارى از پدر و مادرها، كنار آمدن با دروغگويى فرزندان بسيار ناراحت كننده است.

معمولاً كودكان حساس، مظلوم و دوست داشتنى به نظر مى رسند. در نتيجه، وقتى كودك كار «بدى» مانند دروغ گفتن انجام مى دهد، پدر و مادر بشدت مأيوس مى شوند. به استثناى كودكانى كه مشكلات شديد رفتارى دارند، بيشتر كودكان وقتى دروغ مى گويند كه فكر مى كنند كار بدى كرده اند و نمى خواهند تنبيه شوند. از اين نظر كودكان حساس با ساير همسالان خود تفاوتى ندارند.

البته كودك حساس معمولاً دو كار انجام مى دهد كه كودكان ديگر آن را انجام نمى دهند. كودك هم رفتار نادرست را بيش از حد بزرگ مى كند (زيرا كوچكترين كاستى در رفتار را خطايى بزرگ مى پندارد) و هم تنبيه احتمالى را. بنابراين حتى بى احتياطى هاى جزئى هم موجب اضطراب شديد كودك مى شود و ممكن است او را به دروغگويى وادارد.

واكنش تند پدر يا مادر، ترس شديد كودك از تنبيه شدن را به يقين تبديل مى كند و امكان دروغ گفتن بيشتر را در آينده افزايش مى دهد.

راه حل اين مشكل در اين است كه آرامش خود را حفظ كنيد و همان واكنشى را به دروغ نشان بدهيد كه در برابر هر رفتار نادرست ديگر نشان مى دهيد. دروغ را مهم تر از آنچه هست، جلوه ندهيد.

توجه منفى و بيش از حد به هر رفتارى، آن را بدتر مى كند. بازدارنده مناسبى براى دروغ گفتن پيدا كنيد و با لحنى عادى و بدون هيجان، آن را به كار ببريد.

   
راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837