جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  06/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
مدیریت مقالات > گزارشات

تجارت با ويترين شيك وب سايت
گروه: گزارشات
نویسنده: وحيد نقشينه ارجمند‎

۴P كه شامل price، product، place و promotion است، نخست توسط فيليپ كاتلر مطرح شد. به اعتقاد كاتلر اين ۴ عنصر كه با حرف P شروع شده و به عنوان ۴P نيز شناخته مى شود، مهم ترين عناصر آميخته بازاريابى است.اينكه چه كالايى توليد مى شود با چه قيمتى و در چه مكانى به فروش مى رسد و توجه به اين نكته كه شركت چه برنامه هايى براى ارتقاى پيشبرد فروش به كار گرفته است را مى توان تعريف مختصر ۴p يا همان عناصر آميخته بازاريابى دانست اما با ظهور فناورى اطلاعات و ارتباطات و تغييرات شگرفى كه در ساير شاخه ها و علوم به وجود آمده است، IT نيز در ۴p تغييراتى را به وجود آورده است كه به شرح زير است:

۱- IT براى بالا بردن سطح كارايى عملياتى مانند نگهدارى از ركوردهاى مشتريان، بودجه بندى، آماده كردن گزارشات، تحليل هاى آمارى فروش و.‎..
۲- IT و روش هاى تغيير يافته: كاربرد IT براى انجام وظايفى خاص كه قبلاً در بازاريابى امكانپذير نبود و استفاده از پايگاه هاى داده و مطالعات مربوط به بخش بندى و موقعيت يابى محصول، انجام پيش بينى هاى پيچيده و ساختن مدل.
۳- IT براى تقويت خدمت به مشترى: بهره گيرى از فناورى اطلاعات سبب خواهد شد كه ارتباط بهترى با مشترى شكل بگيرد و بتوان اولويت ها و نيازهاى بازار را سريعتر تشخيص داد.
۴- IT و نوآورى در بازاريابى: بهره گيرى از خدمات الكترونيكى نظير بانكدارى الكترونيكى، ارسال پستى، پايگاه هاى داده آنلاين و.‎..

Web Site

نقش وب سايت ها در تجارت الكترونيكى و جذب و جلب مخاطب و مشترى مانند ويترين هاى مغازه است. هر قدر كه ويترين مغازه شيك و تميزتر باشد و به علاوه جمع و جور باشد، به مشترى در انتخاب خريد كمك بيشترى خواهد كرد و او را به خريد بيشتر راغب مى كند. در طراحى و پياده سازى وب سايت هاى تجارى نيز بايد اين نكته را مد نظر داشت و نبايد همه محصولات خود را از ريز و درشت روى صفحه اصلى Web Site قرار داد و انتظار داشت كه مشترى بتواند سريع به محصول خود دست يابد، بلكه بايد آنها را به صورت دسته بندى شده و منظم قرار داد و حركت كاربر را هدفمند كرد، براى اين منظور ۱۰ نكته را كه از مهم ترين شاخصه ها در طراحى وب سايت براى جلب مخاطب بيشتر است، در زير آورده ايم:

۱- داشتن هدف

كاربران بايد از دليل خود براى بازديد از سايت شما آگاه باشند، زيرا زمان آنها داراى ارزش است و لذا داشتن چشم اندازى كاملاً روشن درباره وب سايت و نيز آينده آن به شما كمك شايانى خواهد كرد و لذا هدف و رسالت خود را به بازديد كننده يادآور شديد. هيچ گاه فراموش نكنيد كه هدف شما ترغيب مصرف كننده به بازديد مجدد از وب سايت تان است و همواره سعى در تثبيت نام وب سايت خود داشته باشيد.

۲- داشتن يك سبك نگارشى معين

سبك نوشتار شما در وب سايت بايد اثرگذار و ثابت باشد كه بيننده در تشخيص آن به مشكل برنخورد.

۳- داشتن شعار سازمانى

با بهره گيرى از شعارهاى سازمانى مى توانيد تصوير ذهنى اثرگذارى از وب سايت خود در ذهن بازديد كنندگان باقى بگذاريد. شعار سازمانى خود را هيچ گاه تغيير ندهيد و از آن به عنوان Head وب سايت خود استفاده كنيد، زيرا موتورهاى جست و جو (Search Engine) در شناسايى وب سايت شما سريعتر عمل خواهند كرد.

۴- به كارگيرى لوگوى نوار نشانى

اكنون پيشرفته ترين Browser ها امكان شناسايى لوگوهاى نوار نشانى را دارند، پس چه خوب است كه شما لوگوى خود را در ابتداى نوار نشانى استفاده كنيد.

۵- تثبيت لوگو

هر وب سايت را مى توان با لوگويش شناخت، پس هرچه براى طراحى بهتر لوگوى خود سرمايه گذارى كنيد، متضرر نمى شويد.

۶- انطباق قالب وب سايت با محتوا
قالبى كه براى وب سايت خود در نظر مى گيريد، همواره بايد با محتويات سايت و نيز زمينه كارى شما همخوانى داشته باشد، زيرا بيشتر بازديد كنندگان شما از متخصصين و افراد باتجربه هستند كه در زمينه كارى خود داراى تبحر و تجربه كافى اند، پس سعى كنيد به نظرات آنها احترام بگذاريد و از تصاوير و عكس هاى پس زمينه مناسب وب سايت استفاده كنيد و تنها به زيبايى وب سايت توجه نداشته باشيد و به دنبال يافتن قالب مناسب و پرمعنا براى وب سايت خود باشيد.

۷- حضور در شبكه هاى اجتماعى

شبكه هاى اجتماعى كه در سال هاى اخير رواج بيشترى يافته است، مكان هايى براى حضور افرادى است كه علايق مشترك دارند و در يك زمينه خاص به دنبال يافتن اطلاعات هستند. اين شبكه ها بر ايجاد ارتباط On line در بين علاقه مندان تمركز دارند و روزانه از سوى ميليون ها نفر مورد بازديد قرار مى گيرند. در صورت ورود سايت هايى به اين شبكه ها حتماً شناخته تر خواهيد شد و تعداد بازديد از سايت شما بالاتر خواهد رفت.

۸- يك رنگ باشيد

با توجه به اين نكته كه رنگ ها و طرح ها همواره در ذهن بازديد كنندگان قرار مى گيرند، مى توانيد از يك رنگ اصلى در آيكون ها، لوگو و ساير بخش هاى اصلى سايت استفاده كنيد، شما مى توانيد با توجه به نوع كسب و كارى كه داريد، رنگ گرم و يا سرد مورد نظرتان را انتخاب كنيد.

۹- ترويج وب سايت

هرچند كه در برقرارى ارتباط بين شركت و فروشنده ابزارهاى تبليغى گوناگونى وجود دارد و پرداختن به تمامى آنها در جاى خود ضرورى و حائز اهميت است، اما تبليغات اينترنتى و بازاريابى اينترنتى از مهمترين اركان اصلى بازاريابى مستقيم است، شما با بهره گيرى از طريق ارسال خبرنامه هاى الكترونيكى، معرفى بانك مقالات فارسى، برپايى سيستم خريد آنلاين، تبادل لينك با ساير وب سايت ها، عضوگيرى، ارائه سرويس هاى خاص و مختلف به كاربران و.‎/‎/ سايت خود را به همگان معرفى كنيد.

۱۰- تبليغات

اگر در امر تبليغات داراى محدوديت مالى هستيد، بهتر است در شروع كار تنها به تبليغات بپردازيد و پس از آن به ارتقاى محتوا و به كارگيرى روش هاى ارزان وب سايت خود را ترويج كنيد.

مشخصات فضاى Web

فضاى وب به دليل مجازى بودن خود داراى ويژگى هايى است كه منحصر به فرد است و در ساير فضاها وجود ندارد. آشنايى بيشتر با مشخصات اين فضا سبب خواهد شد كه شما به عنوان يك فروشنده و يا خريدار بتوانيد از امكانات آن به درستى استفاده كرده و زودتر به هدف خود برسيد، لذا در زير مهم ترين خصوصيات فضاى Web تشريح شده است.

۱- شبكه شبكه ها: فضاى Web را مى توان شبكه توزيع شده غير متمركز رايانه ها دانست كه در همه قاره ها و همه كشورها گسترده شده است، گستردگى اين شبكه امكان حضور بيشترى را در ساير نقاط جغرافيايى فراهم مى كند.

۲- ساختار باز: ساختار باز و غير انحصارى Web سبب مى شود كه هر كس از هر جاى دنيا به اطلاعات دسترسى داشته و در صورت داشتن مجوزهاى لازم آنها را ويرايش كند.

۳- توليد كننده فراوان: فضاى Web به تعداد مصرف كنندگانش داراى توليد كننده است، چون هر شخص در عين حال كه مصرف كننده يك سرى از اطلاعات است، مى تواند در جايى ديگر توليد كننده نوعى ديگر از اطلاعات باشد.

۴- عدم محدوديت زمانى و مكانى: فضاى Web داراى محدوديت زمانى و مكانى نبوده و همه مى توانند در همه نقاط دنيا آن را مورد استفاده قرار دهند.

۵- اطلاعات ديجيتالى: اطلاعات اينترنت بر خلاف شكل سنتى اطلاعات كاملاً ديجيتالى است.

۶- قابليت ارجاع بالا: در Web مى توان به يك مطلب ارجاعات فراوانى داد و محدوديتى در اين زمينه ندارد.

۷- امكان ثبت و پيگيرى عملكرد: شما در فضاى Web هر كليكى كه انجام دهيد، در واقع ردپايى از خود به جاى گذاشته ايد، پس مواظب كليك هاى خود باشيد. در فضاى Web مى توان عملكرد افراد را پيگيرى و ثبت كرد و در صورت بروز اتفاقى ناخواسته دلايل آن را مورد بررسى و كنكاش قرار داد.

۸- عدم اعمال سليقه هاى فردى: با توجه به اين كه هويت مشترى شما كاملاً مشخص نيست، نمى توانيد سليقه هاى شخصى و فردى خود را اعمال كنيد و تنها به دليل اين كه از يك مشترى خشنود و از ديگرى ناخشنود هستيد، به رفتارهاى غير يكسانى دست بزنيد.

۹- دسترسى به همه اطلاعات: شما مى توانيد همه اطلاعات مورد نياز كاربران تان را در اختيار آنها بگذاريد.

۱۰- دسترسى سريع: دسترسى سريع به اطلاعات مورد درخواست يكى از نكات مهم در ويژگى هاى فضاى Web است، شما در اين فضا به مجرد ورود به يك سايت به اطلاعات آن دسترسى پيدا خواهيد كرد و اين به معناى عدم صرف همزمان براى به دست آوردن اطلاعات است.

۱۱- پايدارى ارتباطات: به دليل نقش كمرنگ عامل انسانى در ارتباط، اين ارتباط پايدارتر از حالت فيزيكى و ارتباط انسانى است.

۱۲- سهولت اصلاح: در صورت وجود خطا و يا اشكال در محتويات يك وب سايت شما مى توانيد از طريق mail و يا comment مورد اشكال را به مسئول وب سايت اطلاع دهيد.

۱۳- رفع محدوديت مكانى: محدوديت هاى مكانى در اين نوع رابطه وجود ندارد.

۱۴- مدل ارتباطى چند به چند: در اين مدل ارتباطى برخلاف حالت فيزيكى كه ارتباط به صورت يك به يك برقرار مى شود و در پيشرفته ترين حالت ارتباطى يك به چند برقرار مى شود امكان داشتن ارتباطى چند به چند مهيا مى باشد.

۱۵- گستردگى بيشتر: فضاى وب از نظر گستردگى و مقياس پذيرى بسيار بيشتر از فضاى فيزيكى است، در اين فضا شما به تمام دنيا دسترسى داريد و همه افراد دنيا مستقل از نژاد، مذهب، كشور، سياست و.‎.. مشترى شما محسوب خواهند شد.

۱۶- كاهش ارتباط شفاهى: در اين ارتباط، ارتبا كلامى نسبت به حالت فيزيكى كمتر شده و اطلاعات صرفاً روى وب سايت شركت قرار مى گيرد تا مشتريان با وارد شدن به آن به اطلاعات مورد نيازشان دسترسى داشته باشند.

۱۷- تغيير پيوسته: وب فضايى پرتغيير است به گونه اى كه در هر هفته نرم افزارها، سخت افزارهاى جديد توليد و روانه بازار مى شوند، لذا داشتن روحيه تغييرپذيرى از اركان اصلى وب خواهد بود.

۱۸- دسترسى غير خطى: در مدل فيزيكى دسترسى شما به مشتريان به صورت خطى است يعنى در يك لحظه تنها مى توانيد با يك مشترى ارتباط داشته باشيد، اما در فضاى وب اين امكان وجود دارد كه به صورت همزمان با چندين مشترى در ارتباط باشيد.

۱۹- ناشناس بودن منابع اطلاعاتى: در برخى از مواقع منابع اطلاعاتى كه اطلاعات را در فضاى Web پخش مى كند، داراى هويتى نامعلوم هستند و همين امر به وقوع شايعات اينترنتى منجر خواهد شد.

۲۰- واسطه ماشين: واسطه ارتباط خريدار و فروشنده ماشين است كه اگر به هر علتى دچار مشكل شود، كانال ارتباطى قطع خواهد شد.

۲۱- فعاليت كاربر: در فضاى وب كاربر بايد پويا بوده و مدام در حال حركت باشد و با درخواست اطلاعات بيشتر از شركت فروشنده آنها را نيز به حركت درآورد.

۲۲- عدم محدوديت ذخيره سازى اطلاعات: اطلاعات در فضاى اينترنت فاقد محدوديت فيزيكى براى ضبط هستند به علاوه اين اطلاعات قابليت انتقال روى دستگاه هاى مختلف را دارا مى باشند.

۲۳- تعامل با كاربر: از مؤلفه هاى اصلى فضاى وب تعامل دوسويه با كاربر است.

۲۴- عدم محدوديت اطلاعات: گستره وب هر آن چيزى است كه قابليت ديجيتالى شدن دارند، مانند صدا، تصوير، متن و... و لذا در نوع اطلاعات و فرمت قابل پشتيبانى آن از سوى وب هيچ محدوديتى وجود ندارد .

   قسمت بعد
راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837