جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  09/01/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
مدیریت مقالات > گزارشات

جشن‌ ملي كتاب
گروه: گزارشات

گزارش‌‌ها و بررسي‌هاي فرهنگ كتابخواني

در كشور ما كتاب داراي جايگاه مهمي است هم به دلايل سنتي و هم به سبب نيازهايي كه جوامع مدرن آن را پديد مي‌آورند، نيازهايي براي دنياي مدرن امروز. در كشور ما هرچند كتاب داراي رقباي جدي است ولي جايگاهش هنوز محفوظ است و چه‌بسا در بعضي اوقات محكم‌تر و قوي‌تر هم شده است. دنياي امروز، دنياي اطلاعات است و ملتي كه توليدكننده اين اطلاعات باشد بالطبع مصرف‌كننده اطلاعات خواهد بود كه با توجه به غناي فرهنگي كشور ما اين مطلب چندان زيبا و برازنده نيست.
اينك در هفته كتاب علاوه بر آنكه بايد به تشويق و تحريك جوانان و علاقه‌مندان به مطالعه بپردازيم اين فرصت نيز فراهم است كه دستاوردهاي سال گذشته را از زواياي مختلف مورد بازنگري قرار دهيم، نقاط ضعف را برطرف كنيم و به تقويت نقاط قوي آن بپردازيم.
تلاش براي افزايش ساعات مفيد مطالعه در بخش مختلف جامعه مانند مدارس و دانشگاه‌‌ها و ترويج فرهنگ كتابخواني در اقشار گوناگون جامعه به همراه راهكارهاي آن بايد در اين هفته مورد توجه قرار گيرد و در سال آتي به مرحله اجرا درآيد.

چگونگي مطرح كردن كتاب‌‌هاي ايراني در سطح جهان و ايجاد ارتباط با ناشران و نويسندگان مطرح كه مي‌تواند به انتقال افكار و فرهنگ ايراني كمك كند بايد در دستور كار قرار گيرد. سياست‌هاي نشر، كه از معضلات جدي ماست بايد نقد شود و به مدد پيشنهادات ناشران، نويسندگان و حتي خوانندگان اصلاح گردد. وقتي كه در دنياي اطلاعات بسر مي‌بريم، چاره‌اي جز سود جستن از رسانه‌هاي اطلاع‌رساني مدرن نداريم و در اين گام بايد مباحث نظري درباره نشر الكترونيكي و اينترنتي را گسترش داده و ارزش‌هاي افزوده اين نشر را به دست‌اندركاران نشان دهيم. اگر خواهان نسل جواني پر شور و پويا هستيم، همكاري و تشويق اين نسل و البته ديگر اقشار جامعه براي مطالعه و انس با كتاب، نبايد محدود به هفته كتاب باشد بلكه بايد برنامه‌اي مستمر و مداوم را طراحي كرده و مرحله به مرحله اجرا كنيم، هريك از مراحل بايد بخشي از اهداف ما را برآورده سازد و جوانان را يك قدم به سمت مطالعه و كتابخواني نزديكتر سازد، چرا كه درنهايت امر، آمارها ثابت مي‌كنند كه نفوذ فرهنگ كتابخواني در نسل جوان به مراتب كمتر از نسل‌هاي پيش از خود است و براي حل اين معضل نياز به برنامه‌اي بلندمدت داريم و تمام دست‌اندركاران (وزارت فرهنگ، وزارت آموزش و پرورش، ناشران و نويسندگان) بايد در اين پروژه ملي نقش خود را ايفا كنند.

از اين‌رو ايجاد نمايشگاه‌‌هاي عمومي و تخصصي در تهران و شهرستان‌‌ها، تجليل از خادمان نشر و كتاب، برگزاري مسابقات كتاب و كتابخواني و... اقداماتي از اين دست در هفته كتاب هرچند لازم و بلكه واجب است ولي به هيچ عنوان نبايد در همين يك هفته از سال رخ دهد و درواقع هفته كتاب و برنامه‌هاي آن تنها بايد سمبلي از اقدامات به عمل آمده در طول سال باشد.
بررسي مباحث اقتصادي صنعت نشر (ازقبيل وام ناشران، قيمت كاغذ و...) از طريق گفت‌وگو با دست‌اندركاران نشر و آشنايي با مشكلات و معضلات ارباب فرهنگي كشور، مي‌تواند براي حل اين معضلات (اقتصادي) بسيار مفيد باشد و بسياري از گره‌‌ها را بگشايد.
در يك كلام هفته كتاب تنها، فرصتي است براي جلب توجه جامعه و افكار عمومي به مسأله كتاب و نقد عملكرد نهادها و ارگان‌هاي فرهنگي در سال گذشته.

   
راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837