جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  01/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > ادبيات > ادبیات قدیم

تذکره شاه طهماسب به قلم خودش
نويسنده: شاه طهماسب صفوي
ناشر: كاويان
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 80
اندازه كتاب: رقعی جلد سخت - سال انتشار: 1300 - دوره چاپ: 1
کد کتاب: 110635

فروخته شد - موجود نمی باشد
کمیاب یا دست دوم - کیفیت : در حد نو

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
کتابی تاریخی به فارسی نوشتة شاه طهماسب اول صفوی ، مشتمل بر زندگینامة وی از جلوس در 930 تا پناهنده شدن بایزید، شاهزادة عثمانی ، به او در 969.

شاه انگیزة خود را از نوشتن این کتاب به یادگار نهادن دستورالعملی برای فرزندانش بیان کرده است . او این کتاب را به تقلید از بابـُرنامه ، نوشتة ظهیرالدین محمد بابُر * ، نوشته است . این تذکره به سبب نشان دادن روحیات شاه طهماسب ارزشمند است ؛ وی در آن بصراحت از مسائلی سخن می گوید که در کمتر منبعی مشاهده می شود، از جمله واهمة او از رویارویی با سلطان عثمانی ، در پیش گرفتن سیاست صبر، و مقابله با سپاه عثمانی از طریق سوزاندن آبادیها و محصولات ایران است .

ذکره شاه طهماسب پنج فصل دارد. نویسنده پس از حمد پروردگار و مدح پیامبر اکرم ، به ذکر تاریخ تولد و سال جلوس و وقایع دوره سلطنت خود می‌پردازد، از جمله: عزل و نصب‌هایی که در ابتدای سلطنت کرده، سرکشی‌های قزل‌باشان و کشتار برخی از سران ایشان، شرحی درباره سادات مرعشی قوامیه مازندران ، محاصره هرات در ۹۳۷ به دست ازبکان ، شورش‌های شاهزادگان و امرا و حکام ولایات همچون اولامه تکلو و غازی خان تکلو و سام میرزا و القاص میرزا / القاسب میرزا ، روابط ایران و عثمانی در دوره اسکندر پاشا ، و سرگذشت بایزید ، و پناهندگی او به دربار شاه طهماسب ...

شرح وقايع و احوالات زندگاني شاه طهماسب صفوي بقلم خودش

شاه انگیزة خود را از نوشتن این کتاب به یادگار نهادن دستورالعملی برای فرزندانش بیان کرده است . او این کتاب را به تقلید از بابـُرنامه ، نوشتة ظهیرالدین محمد بابُر ، نوشته است .

این تذکره به سبب نشان دادن روحیات شاه طهماسب ارزشمند است ؛ وی در آن بصراحت از مسائلی سخن می گوید که در کمتر منبعی مشاهده می شود، از جمله واهمة او از رویارویی با سلطان عثمانی ، در پیش گرفتن سیاست صبر، و مقابله با سپاه عثمانی از طریق سوزاندن آبادیها و محصولات ایران .

تذکرة شاه طهماسب پنج فصل دارد. نویسنده پس از حمد پروردگار و مدح پیامبر اکرم ، به ذکر تاریخ تولد و سال جلوس و وقایع دورة سلطنت خود می پردازد، از جمله : عزل و نصبهایی که در ابتدای سلطنت کرده ، سرکشی های قزلباشان و کشتار برخی از سران ایشان ، شرحی در بارة سادات مرعشی قوامیة مازندران ، محاصرة هرات در 937 به دست ازبکان ، شورشهای شاهزادگان و امرا و حکام ولایات همچون اولامه تکلو و غازی خان تکلو و سام میرزا و القاص میرزا/ القاسب میرزا ، روابط ایران و عثمانی در دورة اسکندرپاشا ، و سرگذشت بایزید، و پناهندگی او به دربار شاه طهماسب .

نثر این کتاب آمیخته به آیات و احادیث و اشعار پندآموز است و لغات و تعبیرات ترکی نیز در آن دیده می شود . این کتاب شرح مفص٧لی در بارة خوابهای بیشمار شاه دارد که به گفتة خودش در سختیها راهگشای وی بوده اند . مطالب اصلی این کتاب در حاشیه پردازیها پنهان مانده است .


كتاب هايي در اين زمينه

تاریخچه ی سرودهای ملی ایران
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

شهر ساسانی رماوند لرستان
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837