جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  10/01/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > تاریخ و جغرافیا > ایران

زندگاني شاه عباس اول
نويسنده: نصرالله فلسفي
ناشر: دانشگاه تهران
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 1950
اندازه كتاب: وزیری - سال انتشار: 1344
کد کتاب: 70164

فروخته شد - موجود نمی باشد
کمیاب یا دست دوم - کیفیت : خوب

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
در پنج مجلد

شاه عباس بزرگ يا شاه عباس يكم نامدارترين شهريار دوران صفوي و حتي پس از اسلام است. او فرزند شاه محمد خدابنده و پنجمين شاه از دودمان صفوي است كه بر ايران به مدت بيش از ۴۲ سال با اقتدار آميخته با استبداد شهرياري نمود.

در كودكي به عباس ميرزا معروف بود و والي هرات بود؛ شاه اسماعيل دوم صفوي كه مردي خشن و نا نجيب بود؛ همانند ديگر برادر زادگان و برادران فرمان قتل او و پدرش (سلطان محمد خدابنده) را صادر كرده بود ولي اين امر وقتي كه شاه اسماعيل دوم به قتل رسيد كان لم يكن باقي ماند.

سپس وي به ياري عليقلي خان شاملو در خراسان تاج گذاري كرد و حكومت خراسان در زمان شهرياري پدرش در دست وي بود تا آنكه مرشد قلي خان استاجلو با غلبه بر عليقلي و با مساعدت‌هاي خويش؛ قزوين را فتح نمود و در آن شهر عباس ميرزا در سن ۱۸ سالگي به تخت سلطنت ايران نشست و پدر او را خلع نمودند. شاه عباس همانند بسياري از شاهان در ابتداي كار ۱۸ نفر از سران قزلباش را به بهانه خونخواهي كشت و پس از آن مرشد فلي خان را نيز به همين سرنوشت دچار ساخت.

تركان عثماني كه با استفاده از آشفتگي پس از قتل حمزه ميرزا به خاك ايران دست اندازي نمودند و نواحي ارزروم؛ عراق عرب؛ كردستان؛ ارمنستان؛ گرجستان؛ بخش‌هايي از آذربايجان و حتي لرستان و خوزستان را تحت سيطره خويش درآوردند و تا حدود نهاوند و همدان پيشروي كردند. شاه عباس كه از همكاري سرداران قزلباش و مساعدت دولتهاي هند و روسيه مأيوس شده بود، ناچار تن به قبول شرايط سنگين عثماني‌ها داد و حاضر به انعقاد قرارداد صلح شد. شاه عباس با اين تاكتيك چند سالي براي تجديد قواي ايران و استراداد سرزمين‌هاي از دست رفته مهلت بدست آورد. مذاكرات درباره٦#34; انعقاد پيمان صلح سه ماه به طول انجاميد و سرانجام منجر به امضاي عهدنامه٦#34; صلح استانبول در ۲۱ مارس ۱۵۹۰ (۹۹۹ هجري قمري) گرديد.

به موجب اين قرارداد شهر تبريز با قسمت غربي آذربايجان و ايالات ارمنستان و شكي و شيروان و گرجستان و قراباغ و قسمتي از لرستان با قلعه نهاوند در دست عثماني‌ها باقي ماند و مقرر شد از آن پس ايرانيان از لعن خلفاي سه‌گانه خودداري كنند و شاهزاده حيدر ميرزا به عنوان گروگان در دربار عثماني باقي بماند. سپس شاه عباس با استفاده از فرصت پيش آمده اوضاع آشفته ايران را سر و سامان داد.


فهرست
مقدمات سلطنت شاه عباس از ولادت تا پادشاهي
خصوصيات جسمي ؛ روحي ؛ اخلاقي و ذوقي
مجلس شاه
رفتار شاه عباس با بيگانگان و سفيران و سياست خارجي او
دينداري
سياست مذهبي
سياست داخلي
عدالت و دارايي و املاك


كتاب هايي در اين زمينه

قصه زندگي شاه عباس كبير
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837