جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  07/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
مدیریت مقالات > مقالات عمومي

اكستازي
گروه: مقالات عمومي
نویسنده: عرفان احمدي
منبع: Ahmadi@govashir.com

آيا تا كنون اسم Ecstasy(اكستازي) را شنيده ايد؟آيا مصرف هم كرده ايد؟!!

در هر صورت امروز تصميم گرفتم كه در مورد اين ماده مخدر كه كم كم رواج يافته و روز به روز بيشتر مي شود و سوالات زيادي هم درباره آن مطرح است.

Ecstasy(3,4-MethyleneDioxyMethAmphetamine) : در بين عامه مردم اسمهاي ديگري نيز دارد از جمله: X,E,MDMA,Roll,Adam,XTC .
از حدود نيمه هاي دهه 1960 به نوان آمفتامين با عوارض كمي براي كاهش افسردگي وارد بازار شد و به صورت كوتاه مدت باعث بهبود اين مشكلات شد اما به دليل سوء مصرف باعث مشكلات زيادي مي شود كه باعث شده از آن به عنوان يك ماده مخدر نام برده شود.
اين دارو به صورت قرص مصرف مي شود.معمولا در پارتي ها و مهمانيهايي كه به مدت زياد به رقص و پايكوبي مي پردازند(raves)، استفاده مي شود. اين قرص از موادي كه باعث توهم زايي مي شوند هم تشكيل شده است.اين قرص زماني كه ساخته مي شود،نظارتي بر روي آن صورت نمي گيرد و ممكن است كه از مواد ديگري هم ساخته شود(زيرا در كارخانه هاي معتبر ساخته نمي شود و يكي از دلايلي است كه باعث شده به عنوان قاچاق معرفي شود).
از لحاظ رواني اين قرص باعث اعتياد به آن هم مي شود كه بسيار خطرناك است.تا حدي كه 300 ميليگرم از آن مي تواند سبب مرگ يك دختر 15ساله شود.
اثرات كوتاه مدت:
اكستازي باعث افزايش انرژي و توهم در فرد مي شود.مصرف كنندگان مي گويند كه بعد از مصرف دوست دارند به ديگران نزديك شده و با آنها تماس داشته باشند.
از ديگر اثرات آن مي توان به: دندان قروچه غير ارادي، كاهش اعمال مهاري، لرز با يِا بدون تعريق زياد، تاري ديد، افزايش ضربان قلب و فشار خون، احتمال بروز تشنج و...اشاره كرد.
مواد تحريكي موجود در قرص مي توانند باعث شوند تا مصرف كننده به طور باورنكردني و طولاني مدت برقصد كه اگر در اين شرايط گرما و شلوغي (مثلا در يك پارتي) هم باشد ممكن است سبب تب و از دست دادن آب بدن(به شكل عرق) شود.اين شرايط مي تواند منجر به از دست دادن عملكرد عضلات، كليه، قلب و كبد شود.در اين صورت مي توان مرگ را هم ديد.
حتي بعد از اين اثرات مشكل در خواب، اضطراب و افسردگي هم ديده مي شود.

اثرات طولاني مدت:
استفاده مكرر از اكستازي(و يا اعتياد به آن) مي تواند سبب از بين رفتن و تخريب سلولهاي ترشح كننده سروتونين شود.اين سلولها نقش مهمي در حالت روحي افراد، حافظه، يادگيري، درد و اشتها دارند.كه تخريب آنها سبب اختلال در عمل آنها مي شود.(اختلال در حافظه و يادگيري، كم اشتهايي، افزايش احساس درد، افسردگي و اضطراب).
در ضمن اين قرصها در انواع نامهاي تجاري و با آرمهاي مختلف ساخته مي شوند.مثل:ميتسوبيشي،موتورولا و...
حال بايد از كساني كه از اين ماده خطرناك استفاده مي كنند پرسيد كه آيا حالت سرخوشي موقت به اين همه اختلال و شايد مرگ مي ارزد؟؟!!

   
راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837