جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  07/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
مدیریت مقالات > مقالات عمومي

خواندن به روش الكترونيكى

گروه: مقالات عمومي
نویسنده: ترجمه: عليرضا سزاوار
منبع: FoxNews.com

تكنولوژى كتاب هاى الكترونيكى (BookِE.) با مجموعه كتاب هاى هرى پاتر توسط انتشارات «شولستيك» به شكل الكترونيكى ادامه دارد. براى چاپ و انتشار ۱۰ ميليون نسخه از سرى ششم حماسه هرى پاتر درخت هاى بسيارى از بين رفته اند، اما به واسطه عدم وجود بازار، عرضه اين كتاب قطور را به شكل الكترونيكى كاهش داده اند. اين درحالى است كه همه مى توانند به جاى حمل چند عدد كتاب كاغذى، تمامى اين كتاب ها را ذخيره كرده و به راحتى با استفاده از يك دستگاه كتاب الكترونيكى كه تقريباً نصف يك كامپيوتر كيفى است مطالعه كنند، اما اين رويداد به درستى رخ نداده است.

درست شبيه خودنويس پيشرفته پاركر در يك دهه قبل، يكى از دلايل اين است كه سخت افزار مورد نياز كتاب الكترونيكى وقتى با جديدترين كامپيوترهاى كيفى مقايسه مى شود هميشه قديمى تر و اندكى سنگين تر است. اين به معناى آن است كه دستگاه كتاب الكترونيكى در مقايسه با حمل يك تلفن همراه يا كامپيوتر جيبى، در مسابقات تجهيزات و ابزارآلات الكترونيكى در مقام سوم يا چهارم اهميت قرار مى گيرد.

مشكل اصلى در اين حوزه اين بود كه تا چندى پيش هيچ نوع سخت افزار جالبى كه محبوب باشد، وجود نداشت.
استفاده از نسل اول سخت افزار كتاب الكترونيكى مثل محصولات شركت «Gemstar» بسيار مشكل بود، مخصوصاً در محيط هاى خارجى، زيرا نمايشگرهاى LCD و نور خورشيد ميانه خوبى با هم ندارند و در نتيجه كيفيت خواندن اين كتاب ها پايين بود. اما هم اكنون به همت شركت سونى اين وضعيت تغيير كرده است.

كمپانى سونى و فيليپس با همكارى شركت «inkِE.» شركتى كه در موضوعى به نام تكنولوژى جوهر الكترونيكى تخصص دارد، شفافيت و وضوح يك نمايشگر شبيه به كاغذ را بر روى يك صفحه نمايش LCD كه وضوح آن معادل صفحه روزنامه است توسعه دادند.
نمايشگر صفحه كاغذ كه (EPD) نام دارد، ساخت شركت E.ink بوده و يك تكنولوژى بازتابى است. بنابراين مى تواند در هر زاويه اى به راحتى خوانده شود.

صفحات نمايش LCD وقتى در معرض نور خورشيد قرار مى گيرند به شدت غيرقابل رويت مى شوند و فقط از يك زاويه مناسب قابل خواندن هستند. اما در مقابل EPD ها نور محيط را جذب مى كنند و از آن براى نمايش دادن صفحه استفاده مى كنند، بدين ترتيب وقتى در معرض نور آفتاب قرار بگيرند قدرت آنها افزايش پيدا مى كند و شفاف تر و قابل رويت تر مى شوند. يعنى EPD ها از نور خورشيد به عنوان منبع تغذيه خود استفاده مى كنند.

علاوه بر شكل شبيه كاغذ اين نمايشگر اين وسيله داراى يك شفافيت بسيار بالا يعنى ۱۷۰ پيكسل در هر اينچ است. درحالى كه كامپيوترهاى كيفى داراى حداكثر ۱۰۰ پيكسل در اينچ هستند. به دليل اينكه صفحه نمايش فقط وقتى كه يك تصوير تغيير مى كند از منبع تغذيه استفاده مى كند، عمر چهار باترى سايز AA آن بسيار بيشتر از باترى هاى دستگاه كتاب هاى الكترونيكى قديمى تر است.

حافظه داخلى آن فقط ۲۰ مگابايت است اما شما مى توانيد ظرفيت آن را تا ۵۱۲ مگابايت افزايش دهيد. كارى كه در كامپيوترهاى جيبى امكان انجام آن وجود ندارد. علاوه بر خواندن كتاب توسط اين محصول كاربر مى تواند به اسناد بسيارى همچون World، اكسل، پاورپوينت و غيره به راحتى دست پيدا كند.

هر چند قيمت اين وسيله كمى زياد است ولى مشكل اصلى اين است كه شركت سونى هنوز آن را به بازار ايالات متحده عرضه نكرده است و در حال حاضر فقط در ژاپن در دسترس است. مدير بازاريابى سونى مى گويد تا قبل از ماه ژوئن اين دستگاه الكترونيكى كتاب خوان كه با كمك فيليپس و inkِ E. تهيه شده است به بازار آمريكا عرضه خواهد شد تا باعث رشد اين تكنولوژى در بين مردم شود.

«كورت گازيك» ناشر راهنماهاى مطالعاتى كتاب هاى الكترونيكى در اين باره مى گويد: در صورتى كه باترى E.Book قوى تر و بهتر شود، اين وسيله مى تواند مفيد واقع شود. او مى گويد من فكر مى كنم كه جوان ها دوست دارند هر جا كه هستند online باشند.
آنها كمى اطلاعات را از اينجا و كمى اطلاعات را از آنجا كسب مى كنند.
آنها براى مدت زمان طولانى در يك جا بند نمى شوند. بنابراين آنها به حركت و كسب اطلاعات و كارى كه بايد انجام دهند عادت كرده اند. آنها به حركت كردن عادت دارند و دستگاه كتاب الكترونيكى وسيله اى كاملاً مناسب است كه در هر جايى مى توانند از آن استفاده كنند.

وى اضافه مى كند نسل جديد مغز و ذهن خود را به شكلى متفاوت پرورش داده اند. آنها از زمانى كه كوچك بوده اند جلوى كامپيوتر نشسته اند. بنابراين ارتباط مغزى آنها تفاوت عمده اى با پدربزرگ هايشان دارد.

من معتقدم كه مردم به خواندن به روش الكترونيكى عادت خواهند كرد و به آن گرايش پيدا مى كنند. اين مانند اين است كه مردم به دليل اينكه نامه هاى الكترونيكى فاقد احساس نهفته در يك نامه دست نوشته شده است، از نامه الكترونيكى استفاده نكنند كه تقريباً غيرممكن است.

امروزه مردم روزنامه ها و مجله ها را به شكل آن لاين مى خوانند و مردم حجم روزافزونى از مكاتبات خود را از طريق كامپيوتر انجام مى دهند و اين يك توسعه طبيعى است.در نتيجه استفاده از كتاب هاى الكترونيكى با اهداف آموزشى كه در بسيارى از كشورهاى پيشرفته به سرعت جاى خود را باز كرده اند، به نوعى رفتن به پيشواز اين تكنولوژى است. زيرا دانش آموزان و ديگر افراد جامعه حمل يك وسيله كوچك و كارآمد را به حمل كردن چندين كتاب قطور ترجيح مى دهند.

   
راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837