جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  10/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > علوم انساني > علوم اجتماعي

افكار عمومي
نويسنده: ژوديت لازار
مترجم: مرتضي كتبي
ناشر: نشر ني
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 216
اندازه كتاب: رقعی - سال انتشار: 1391 - دوره چاپ: 9
کد کتاب: 102294

فروخته شد - موجود نمی باشد

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
افکار عمومی، قضاوتی مورد قبول عامه است که جنبه‌ی عاطفی آن بر جنبه‌ی ادراکی آن غلبه دارد. افکار عمومی همواره یکی از عوامل پرقدرت در جوامع، طی زمان‌های مختلف بوده است. همین نیروی نامریی، منبع مهم اقدامات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در جوامع است.

در کتاب افکار عمومی، همچنان که از نامش پیداست، "ژودیت لازار" به این مهم پرداخته و کوشیده است سیر تاریخی این مفهوم تا شکل گیری واقعی افکار عمومی و تحولات آن را پیگیری کند. کتاب لازار در این نوشته تلخیص شده است

وی در مقدمه کتاب، از افکار عمومی به عنوان فرایند اجتماعی که در طول زمان شکل می گیرد، یاد می‌کند. نویسنده در بخش دوم کتاب، به ریشه افکار عمومی اشاره می کند و معتقد است که گرچه "عبارت افکار عمومی در قرن هجدهم پدید آمده، خودِ پدیده بسیار زودتر در تاریخ به ثبت رسیده بود

مفهوم افکارعمومی همزمان با ایجاد دولتها و برقراری ارتباطات سیاسی و فرهنگی بین ملل مختلف شکل و حالت سازمان یافته‌تری به خود گرفت. شاید از آنچه که هرودوت از زبان یک ایرانی به نام «اوتانس»با عنوان«فضیلت سیاسی عقیده عامه»در قرن پنجم قبل از میلاد یاد می‌کند بتوان به عنوان قدیمی‌ترین مطلب که در تاریخ مکتوب بشر درباره افکارعمومی نقل شده، نام برد

افکارعمومی یک نیروی سیاسی است که در قانون اساسی هیچ کشوری پیش بینی نشده است، اما می‌تواند نقش به سزایی در مشروعیت بخشی و یا کشاندن یک حکومت به ورطه سقوط ایفا کند.با شناخت الگوی حاکم بر افکارعمومی یک جامعه می‌توان رفتارهای مردم آن جامعه را در آینده و در حوادث گوناگون پیش بینی کرد. هرچند افکارعمومی از دیرباز مورد توجه حکومتها و ملتها بوده اما با به وجود آمدن رسانه‌ها و به خصوص توسعه روزافزون آنها نقطه عطفی در شکل‌گیری، بروز و ظهور و گسترش افکارعمومی ایجاد گردید.

در پیدایش افکارعمومی،هاله‌ای از ابهام وجود دارد و همین امر سؤالاتی را در اذهان دانشمندان علوم سیاسی و ارتباطی ایجاد کرده از جمله اینکه شرایط لازم و عوامل مؤثر بر شکل‌گیری افکارعمومی کدامند؛ که این مقاله سعی دارد به روش اسنادی ضمن پاسخگویی به این سوالات بعضی از مهمترین این عوامل را تبیین کند.عوامل زیادی در شکل گیری افکار عمومی مؤثر است که رسانه ها،شایعات،رهبران فکری از مهمترین آنهاست.

با شکل گیری جنگ روانی در فاصله جنگ جهانی اول و دوم به شیوه‌ای متفاوت با گذشته بسیاری از کشورهای درگیر در جنگ نسبت به افکارعمومی داخلی و خارجی توجه خاصی پیدا کردند، چون به اهمیت آن به عنوان یکی از عوامل مهم یاری کننده برای پیروزی بر دشمن پی برده بودند.

با شدت گرفتن جنگ سرد بین آمریکا و شوری سابق و پیدایش کشورهای در حال توسعه و افزایش نقش آنان، پدیده افکارعمومی نیرو و قدرتی فزاینده پیدا کرد و افکارعمومی به عنوان پشتوانه‌ای مهم در تصمیمات سرنوشت‌ساز در بسیاری از کشورها مورد توجه قرار گرفت به گونه‌ای که دولتها دفاع از افکارعمومی و احترام به آن را شعار خود قرار دادند.


كتاب هايي در اين زمينه

اقدام پژوهي
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

فساد در رسانه ها
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

رسانه های اروپایی
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

حقوق عكاسان
   

كليد Multimedia Builder
   

بنیان طراحی تبلیغات خلاق
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837