جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  28/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > تاریخ و جغرافیا > ایران

حفاري هفت تپه دشت خوزستان
نويسنده: عزت الله نگهبان
ناشر: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي - سازمان چاپ و انتشارات
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 595
اندازه كتاب: رحلی - سال انتشار: 1372
کد کتاب: 102546

فروخته شد - موجود نمی باشد
کمیاب یا دست دوم - کیفیت : خوب

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
جلد سخت

مصور

هفت تپه در 15 كیلومتری جنوب شرقی شهر شوش قرار دارد و در اصل از 14 تپه تشكیل شده است كه به دوره ایلامی میانه یعنی 15 قرن پیش از میلاد تعلق دارند. در این منطقه حین عملیات ساختمانی قسمتی از یك دیوار خشتی و طاق آجری نمایان شد و از آن زمان حفاری علمی در منطقه شروع شد و آثار زیادی از دوره ایلامی از دل خاك بیرون آمد. یكی از آرامگاههایی كه حفاری شد به گفته دكتر نگهبان آرامگاه تپتی آهار و ملكه او است و این موضوع در سنگ نبشته ای كه در محوطه آرامگاه بود نوشته شده است.

در این آرامگاه حدود بیست و یك اسكلت وجود داشت كه پس از هر تدفین در آرامگاه با آجر بسته میشد و در تدفین بعدی آنرا باز میكردند.به طور كلی در این منطقه گورهای جمعی،مقبره شاهی،تدفین در تابوت ،تدفین های ساده در كف خانه وتدفین در گور خمره دیده شده است.در ضمن چند سنگ نوشته بسیار بزرگ و متجاوز از هزاران گل نوشته كه در هفت تپه كشف شده است نشان از رواج كتابت در این دوره تاریخی میدهد.البته اكثر آنها به زبان اكدی بوده اند.

مهرهای فراوانی نیز در منطقه كشف شده است.ظروف سفالی ،پیكرهای سفالی،اشیای فلزی،سردیسهای گلی،تابوت ،اندودهای گلی منقوش،اشیای سنگی و اشیای متنوع تزیینی از موارد دیگری هستند كه در هفت تپه بسیار كشف شده اند

...چغازنبیل یكی از زیباترین آثار باستانی ایران است. این زیگورات پرستشگاهی است كه ایلامیها برای خدایان خود ساخته بودند.این بنای مربعی صدوپنج متر طول و عرض و 52 متر ارتفاع داشته است. اونتاش ناپیریشا شاه ایلام در قرن سیزده پیش از میلاد آنرا ساخته است. بنا از آجر ساخته شده است و بر روی آجرهای آن نوشته های زیادی به خط ایلامی دیده میشود كه بر روی آنها مطالبی تقریبا یكسان نوشته شده است.

زیگورات چغازنبیل پنج طبقه بوده و در طبقه بالا معبد اینشوشیناك قرار داشته است.او خدای ایلامی است كه حافظ شوش پایتخت ایلامیان بوده است.مردم شوش باستان عقیده داشتند این خدا از این مكان به آسمان میرود و سپس به زمین باز میگردد. در تمام طول بنا آبراههایی دیده میشود ،شاید دلیل آنها حفاظت از بنا در مقابل بارانهای سیل آسای محل است. دورتادور بنا سنگفرش است و در بعضی از سنگفرشها آثار جای پای بچه دیده میشود.

دلیل آن تاكنون نا معلوم است. در شمال غربی بنا پناهگاههای كوچكی دیده میشوند كه مربوط به خدای ایلامی ایشنیكراب است. .درون محوطه یك ساعت خورشیدی بزرگ نیز دیده میشود


كتاب هايي در اين زمينه

در دوران هفت شاه ؛ تاریخ شاهنشاهی بزرگ ساسانی جلد سوم
   

یادداشت ها و مقالاتی درباره موزه ؛ ویترین ، پنجره ، آینه
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

معاد و آخرت شناسی در مذاهب و ادیان ایران قدیم
   

تاریخ سیاسی ایران
   

هفت رمز نمادین فروهر
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

شاهپور دوم ؛ تاريخ شاهنشاهي بزرگ ساساني جلد چهارم
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837