جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  08/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > ادبيات > مقالات - نقد

روایت سر دلبران
نويسنده: قدرت الله طاهري
ناشر: علمي
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 457
اندازه كتاب: رقعی جلد سخت - سال انتشار: 1392 - دوره چاپ: 1
کد کتاب: 109146


امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
بازجست زندگی و تجارب تاریخی مولانا در مثنوی

دربارۀ مولوی و آثار او از جمله مثنوی ، بسیار سخن گفته اند و کمتر ابعادی از زوایای زندگی و هنر او باقی مانده است که پژوهشگران قدیم و جدید بدانها نپرداخته باشند ؛ با وجود این ، شخصيت ، زندگی و آثار وی چنان غنا و عمقی دارد که به جرأت می توان گفت همۀ پژوهش های انجام گرفته تنها بر بخش ناچیزی از حقیقت حال او و ارزش های وافر آثارش پرتویی از شناخت افکنده اند و همچنان باب تأمل ورزی ها در تمام زمینه های مربوط به زندگی و آثار او مفتوح است.

پژوهش حاضر نیز ، بی آنکه به فروتنیِ مرسوم و ساختگی دست یازد ، تنها به منزلۀ کوششی بسیار ناچیز در قرائت زندگی و تجارب شخصی او و نشان دادن بازتاب هنرمندانۀ آن در مثنوی است. اصل این نگاه نیز تازه نیست. زیرا نخستین کسی که به رابطۀ زندگی و تجارب فردی مولوی و بازسازی آن در مثنوی اشاره کرده ، خودِ مولانا و سپس سلطان ولد ، فرزند و گزارشگرِ نخستِ زندگی او و بعد از وی ، فریدون سپهسالار بوده اند. از متأخران، رگه هایی از این نگاه را در آثار علامه بدیع الزمان فروزانفر ، استاد عبدالحسین زرین کوب ، آنه ماری شیمل و تا حدودی در دیدگاه‌های پراکندة سیروس شمیسا می توان پیگیری کرد.

از این بابت نیز ، راقم این سطور دلنگرانی ندارد و ضمن پاسداشت و ادای احترام به پیشینیان قدیم و جدید ، اشارات آنها را به قول چارلز نیکل در حکم «اندیشه های پیام آور» تلقی کرده و به صورت عملی ، بازتاب آشکار و نهان تجربه های فردی مولانا و تعاملات او با اطرافیانش را در مثنوی با بهره گیری از دیدگاه های علمی جدید مانند نظریۀ فروید در باب خواب و رؤیا و همانندی ساختاری ، زبانی و محتواییِ آن با متن ادبی و نظریۀ معرفت شناسانۀ سورن کی یر کگور ، نشان داده است.

فصل نخست تحقیق با توجه به سه پیشفرض ؛ یعنی اصل رابطۀ هنر و تجربۀ فردی هنرمند ، شباهت متن ادبی با رؤیا و رابطۀ تجربۀ زیستی مولانا با مثنوی نوشته شده است.
در فصل دوم ، با اتکا به نظریه و نظام فلسفی کی یر کگور و با مقایسۀ مراحل و تحول زندگی او و عطار ، فرایند تغییر و تحول فکری و شخصیتی مولانا بررسی شده است.
در فصل سوم زندگی مولوی و نزدیکان او و بازتاب آن در مثنوی مورد نظر بوده است ...


كتاب هايي در اين زمينه

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837