جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  15/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > علوم انساني > علوم سیاسی

قیمت آی کتاب
50,000 ریال
قیمت کتاب
ریال

همزيستي مسالمت آميز
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 44
اندازه كتاب: رقعی - سال انتشار: 1356
کد کتاب: 52617

فروخته شد - موجود نمی باشد
کمیاب یا دست دوم - کیفیت : خوب

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
مدافعان و دشمنان

برنامه صلح شوروي


اكنون چند سالي است كه تخفيف تشنجات بين المللي به گرايش مسلط در جريان امور جهاني بدل شده است.
اما در سراسر اين سالها، مبارزه سياسي و ايدئولوژيك حادي، درباره مسائل تشنج زدايي و همزيستي مسالمت آميز كشورهاي داراي نظام هاي اجتماعي متفاوت ، ادامه داشته است.

اين مبارزه اي است ميان كساني كه طرفدار بازسازي سودمند نظام روابط بين المللي هستند و كساني كه با آن مخالفند.

ﻟﻨﻴﻦ کبیر ﺳﻴﺎﺳﺖ ﺧﺎرﺟﻲ ﺻﺤﻴﺢ اوﻟﻴﻦ کشور دﻳﻜﺘﺎﺗﻮري ﭘﺮوﻟﺘﺎرﻳﺎ را ﺗﺪوﻳﻦ کرد و اﻳﺪﻩ اﺳﺎﺳﻲ ﺳﻴﺎﺳﺖ همزﻳﺴﺘﻲ ﻣﺴﺎﻟﻤﺖ ﺁﻣﻴﺰ را ﻧﻴﺰ ﻣﻄﺮح ﺳﺎﺧﺖ .



هم‌زیستی مسالمت‌آمیز، نظریه‌ای بود که توسط اتحاد جماهیر شوروی در مقاطع گوناگون در طول جنگ سرد تحت عنوان سیاست خارجی مارکسیستی-لنینیستی‌اش توسعه یافت و به‌کارگرفته شد و توسط دولت‌های کمونیستی تحت نفوذ شوروی اتخاذ شد؛ که آن‌ها می‌توانند با بلوک «سرمایه‌داری» (دولت‌های غیرکمونیست) به صورت مسالمت‌آمیز هم‌زیستی کنند. این دیدگاه در تقابل با اصل تضاد آنتاگونیستی بود که کمونیسم و کپیتالیسم هرگز نمی‌توانند در مسالمت همزیستی داشته باشند. شوروی آن را برای ارتباط بین جهان غرب و به طور خاص ایالات متحده٦#34; آمریکا و کشورهای عضو ناتو، و کشورهای پیمان ورشو به کار گرفت.

از نظر تئوریک، لنین و به تبع او مارکسیست‌های ارتدوکس، واز جمله مائو معتقد بدو اصل بودند. یکی "اجتناب ناپذیر بودن جنگ بین کمونیسم و امپریالیسم"، و دیگری "ضرورت ایجاد نا ارامی وشورشهای انقلابی در جهان برای پیشبرد کمونیسم" بود.

لنین معتقد بود راه انقلاب جهانی از میان جنگها و شورشهای خونین میگذرد. انقلاب باید از طریق شورش و آشوب انجام گیرد. وی میگفت "تا تخم مرغ‌ها را نشکنی نمیتوانی اُملِت درست کنی. هرچه تخم مرغ بیشتری بشکنی، املت بیشتری خواهی داشت".

مائو ابتدا در غالب الفاظ مشاجره ای و در سالهای بعد با صراحت وبشدت با تز "همزیستی مسالمت آمیز"، و "تردید درمبارزه محتوم با امپریالیست‌ها"، مخالفت کرد. ودوران مشاجرات لفظی و ایدئو لوژیک واختلافات سیاسی بین چین و شوروی آغاز شد.

پس از آنکه اختلافات سیاسی وبرخورد‌های مرزی بین این دو کشور در سرحد رودخانه "اوسوری" وجزیره ای که چینی‌ها به آن"چن پائو" و روسها به آن "دامانسکی" میگویند، به جاهای باریکی رسید، وتعدادی از گارد مرزی گشته شدند، دربین عقابهای کرملین وارتش سرخ مارشال ژوکف هم زمزمه‌های تهدید آمیزی از ضربه خورد کننده وشکستن ستون فقرات ماشین نظامی-صنعتی چین شروع شد.

مائو تاکید زیادی بر مبارزه طبقاتی وکارهای تئوریک داشت. او کسی بود که برای اولین بار در سال 1940 نظریه "جهان دو قطبی" را مطرح کرده بود. البته نظریه دوقطبی که او میگفت با آنچه در ادبیات سیاسی غرب بدنیای بعد از جنگ جهانی دوم گفته می‌شد، بیشتر یک جناس لفظ بود تا یک اشتراک معنی و مفهوم.

همانگونه که لیو شائو چی به تبعیت از مائو در آن وقت نوشته بود:"جهان امروز به دو جبهه متخاصم تقسیم شده است. یک طرف امپریالیسم قراردارد که امریکا در راس آن است. در قطب دیگر نیروهای مترقی سوسیالیست برهبری اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی ودولت‌های سوسیالیستی اروپای شرقی واحزاب مترقی دیگر".


كتاب هايي در اين زمينه

ايده ئولوژي

نقدي بر علم حضوري و انقلاب
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

نظریه جامعه شناختی
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837