جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  08/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > ادبيات > شعر خارجی

نغمه هاي جاويدان يا صد بند تاگور
نويسنده: رابيند رانات تاگور
مترجم: م. ضياءالدين
ناشر: عطائي
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 165
اندازه كتاب: رقعی - سال انتشار: 1347
کد کتاب: 65578

فروخته شد - موجود نمی باشد
کمیاب یا دست دوم - کیفیت : در حد نو

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
تاگور امروزه يك شاعر، نقاش و سراينده اي بزرگ است كه قدرت تخيل و بيانش اعجاز آميز است. وي يك شخصيت ملي و مبارزه جو است كه به دليل محبت و احترام به انسانيت در قلب همه مردم جهان جا دارد.

«رابيند رانات تاگور Rabidranath Tagor» شاعر، متفكر و نابغه ي هندي درششم ماه مه سال ۱۸۶۱ درشهر كلكته درخانواده مهاراجه اي كه ثروتش از پارو بالا مي رفت متولد گرديد و درهفتم اوت ۱۹۴۱ در شهر كلكته در۸۰ سالگي درگذشت .

درآغاز قرن نوزدهم مرد متفكري به نام «راجا را موهان روي » نهضت تازه اي در ادب و فلسفه بنياد نهاد؛ نهضتي كه عظمت آن را هيچ مرد متفكر اروپايي نمي تواند دريابد و همين نهضت بود كه صد سال بعد توانست هندي آزاد ومستقل به وجود آورد. تاگور از پيروان شايسته اين نهضت عظيم بود. او از محيط مدرسه و معلمين خصوصي تنها توانست قواعد علوم و زبان را فراگيرد و تفكرات تنهايي او وي را بر كرسي افتخار قرار داد، مادر وبرادر بزرگش نيز از استعداد فهم زبان و فلسفه ومنطق برخوردار بودند ومشوق او در دانش اندوزي بودند، و بحث هاي پرشور آنان پايه فهم عميق وجهان بيني شگفت آوري شد كه نام وي را جاودان ساخت .

تاگور كار ادبي خود را درسال ۱۸۷۶ با سرودن اشعار «غنايي» آغاز كرد. وي در بيستم سپتامبر ۱۸۷۷ميلادي براي تحصيل حقوق عازم لندن گرديد اما حقوق هرگز نمي توانست روح نوجو و فياض وي را قانع كند، از اين رو پس از يك سال به زادگاه خويش بازگشت و در نهضت پر دامنه اي كه در تمام زمينه هاي زيست ، اقتصاد ، سياست و فرهنگ و فلسفه در اين كشور و خصوصاً در ايالت بنگال به حد عصيان رسيده بود نقش حساسي به عهده گرفت و دومين اثر خود را كه حاوي افكار مختلف او بود، در قالب ترانه هايي لطيف و پرشور منتشر كرد.

دراين اشعار، زيبايي، عظمت و روح مبارزه جويي همه يك جا گرد آمده و نمايشگر عالي ترين عواطف بشري و تلاش مقدس انسان براي زيستن بود. آثار اوليه ي وي تقليدي از شعراي بزرگ هندي بود كه با مايه اي از فولكلور چاشني خورده بود، ليكن درسال ۱۸۷۸ منظومه هاي «ترانه هاي آفتاب» و «سرودهاي شبانه» كه حاوي ايده هاي انساني و بزرگي بودند انتشار يافت. انتشار آنها در سراسر هندوستان وي را به عنوان يك شاعر بزرگ معرفي كرد. او براي انديشه هاي خود قالبي از رمانتيسمي داشت كه از فرهنگ و دانش و سرودهاي جاويدان و با عظمت هند باستاني آكنده بود.

تاگور درسال ۱۸۸۴ طي يك ماجراي پرشور عاشقانه ازدواج كرد و در آرامش و تنهايي مطلق به تفكر و تحرير و سرودن ترانه هاي جاويدان و مطالعه براي ايجاد مكتب تربيتي نوين مبتني بر سنن ارزنده ملت هند پرداخت. دراين زمان مدرسه نمونه اي به نام «سنگر صلح» با هزينه ي خود تأسيس كرد و اصول وعقايد تربيتي خود را درآنجا به كار بست كه متضمن نتايج درخشاني براي وي بود ؛ اين مدرسه بعدها به صورت يك كانون آموزش جهاني شناخته شد.

او در اين دوران با زندگي مردم عادي، با دردها و رنج ها، با گرسنگي و فقر و مرض آشنا شد. او ملت واقعي هند را شناخت و به ترسيم چهره آنان پرداخت: رخساره زرد و نحيف زنان، شكمهاي آماس كرده ي كودكان، و دستهاي پينه بسته ي مردان دهقاني كه هيچ گاه شكم خود را سير نديده بودند. تاگور با مفهوم واقعي كار، آشنا شد و از آن پس قهرمانان او به جاي روسپي هاي بزك كرده كاخهاي اشرافي، كه در قصرهاي مجلل با استخرهايي از كاشي هاي چين و روم زندگي مي كردند، به ترسيم سيماي واقعي ملت هند پرداخت.

شعر او مرثيه مرگ كودكان گرسنه، و ترانه هاي او نمايشگر اندوه زنان رنجديده دهقان بود. او بهترين آثار خود را در اين دوران به وجود آورد ، داستانهاي هيجان انگيزي به رشته تحرير كشيد و نمايشنامه هاي كم نظيري نگاشت كه از ميان آنها «باغبان و سنگ هاي گرسنه»، «اميد دهقان»، « مهتاب درخشنده » را مي توان نام برد. اما وقايع دردناكي براي وي پيش آمد. درسال ۱۹۱۰ ابتدا زن محبوبش و پس از آن دخترش و سه ماه بعد پسر كوچكش يكي پس از ديگري در ظرف يك سال جان سپردند. اين وقايع ضربه ي هولناكي به روح حساس تاگور وارد كرد تا جايي كه كنترل اعصاب خود را تا حدي از دست داد.

درسال ۱۹۱۱، مجدداً براي معالجه به انگلستان رفت و در اين سال ترجمه انگليسي اشعار او به نام « آوازهايي از قرباني»، «چيستان جالي » و «مرگ اميد» مورد استقبال كم نظيري قرارگرفت و جوامع انگليسي زبان، يك شاعر بزرگ از مشرق زمين را مورد تجليل شايسته اي قرار دادند.

اشعار تاگور به اغلب زبان هاي اروپايي ترجمه شده و در سال ۱۹۱۳ به عنوان اولين هنرمند از آسيا جايزه نوبل گرفت.شخصيت تاگور كاملاً در آثار او متجلي است. او به عنوان يك هنرمند رسالت خود را مي شناخت و هميشه آماده ي مبارزه با بيداد و ظلم و شقاوت بود و مبارزه پي گير و بي اماني را عليه ناسيوناليسم آلمان و رژيم نازي آغاز نمود. تاگور پس از مرگ زن و فرزندانش به مسافرت پرداخت و از كليه ي كشورهاي اروپايي ، چين وآمريكا و اتحاد جماهير شوروي ، ايران ، آمريكاي جنوبي وكانادا ديدن كرد.

تاگور در ۶۸ سالگي به آموختن نقاشي پرداخت و نمايشگاه آثار نقاشي او در مونيخ ، پاريس ، برلين ، نيويورك و مسكو مورد توجه قرارگرفت. وي در آهنگسازي نيز دست داشت و براي اغلب ترانه ها ي خود آهنگ هاي جالبي ساخته است . متد فلسفي اين نابغه ي بزرگ مبتني بر درون بيني و اعتماد به تجلي بارقه اي از نورخداوند در وجود انسان است و انديشه هاي فلسفي او در پيدايش مكاتب فلسفي جديد تاثيري عظيم بخشيده است .

تاگور بيش از شصت جلد از آثار منظوم خود منتشر نمود وداستانهاي بزرگ ، مقالات ، نمايشنامه هاي او به اغلب زبانهاي زنده دنيا ترجمه شده است . ازآثار جاويدان او مي توان «سلطان قصر سياه »، «ميوه جمع كن»، «اشعارخيبر»، «رشته هاي گسسته»، «نامه هايي به يك دوست»، «پيوند آدمي»،«مذهب بشر»، «شخصيت» ،«نكاتي از بنگال»، «هديه عاشق» و «چيتر ا» را نام برد


كتاب هايي در اين زمينه

در آغوش نور ۱
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

در زلال زبور عجم
   

کشتی شکسته
   

poems from the sanskrit
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

بلوهر و بوذاسف
   

آيين ها ؛ نوري براي روح
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837