جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  17/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > تاریخ و جغرافیا > ایران

قیمت آی کتاب
140,000 ریال
قیمت کتاب
ریال

تحولات سياسي نظام ايران
نويسنده: جهانگير قائم مقامي
ناشر: علمي
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 270
اندازه كتاب: رقعی - سال انتشار: 1326 - دوره چاپ: 1
کد کتاب: 71971

فروخته شد - موجود نمی باشد
کمیاب یا دست دوم - کیفیت : عالی

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
تحولات سياسي نظام ايران از آغاز قرن يازدهم تا سال 1301شمسي

در 1328، لياخوف با پايان يافتن مأموريت سه ساله اش به روسيه بازگشت و كلنل وادبولسكي به فرماندهي بريگاد منصوب شد. او قزاقخانه را توسعه داد و فوج تبريز و اردبيل را تأسيس كرد (سپهر، ص 120) و به نيروي قزاقهاي استرآباد و گرگان نيز افزود. وادبولسكي در آخرين سال اقامت در ايران به ژنرالي رسيد و با آغاز جنگ جهاني اول (1333ـ1337/ 1914ـ 1918) داوطلبانه به جبهه رفت و معاون او، كلنل پرزوركوويچ ، فرمانده بريگاد شد (همان ، ص 120 و 123). در همين هنگام ، متفقين به منظور جلوگيري از نفوذ عثمانيها و براي تشكيل جبهه اي در غرب ايران ، بريگاد قزاق را تقويت كردند و در نتيجه ديويزيون (لشكر) قزاق جايگزين بريگاد قزاق و ژنرال بارون مايدل به فرماندهي آن منصوب شد.

او آترياد (واحد) مشهد، اصفهان ، گيلان ، مازندران و همدان را ايجاد كرد (همان ، ص 120). پس از انقلاب 1917 (1336) و روي كار آمدن حكومت موقت در روسيه بارون مايدل از فرماندهي لشكر قزاق بركنار و سرهنگ كلرژه به ايران فرستاده شد (همان ، ص 121؛ بهار، ج 1، ص 74). او گرفتار درگيريهاي دو دولت روس و انگليس در ايران شد؛ و دولت انگليس از بيم گسترش افكار انقلابي در ميان قزاقها و ايران تصميم گرفت كه كلرژه را بركنار كند.

همگامي ميرزاحسن خان مشيرالدوله * ، وزير جنگ ، در به رسميت نشناختن فرمانده جديد ديويزيون قزاق ، زمينه را براي كودتايي بر ضد كلرژه با كمك كلنل استاروسلسكي ، معاون فرماندهي لشكر قزاق ، و كلنل فيلارتف ، فرمانده آترياد همدان ، فراهم كرد كه رضاخان ، فرمانده گردان پيادة آترياد همدان ، در اجراي آن همكاري كرد.

بدين ترتيب ، كلرژه در 1336 ناگزير، كناره گرفت و فرماندهي به استاروسلسكي واگذار شد (بهار، ج 1، ص 75ـ77). استاروسلسكي كه احمدشاه او را به درجة سرداري رسانده بود، به نظارت انگليسيان در امور قزاقخانه تن نداد، ازينرو انگلستان كه پس از انقلاب اكتبر بر قدرتش در ايران افزوده شده بود، در صدد محدود كردن افسران روسي برآمد.

با ظهور نهضت جنگل در گيلان و مازندران ، ميرزا حسن خان مشيرالدوله ، نخست وزير، استاروسلسكي را براي سركوب جنگليها به مازندران فرستاد. قزاقها پس از راندن آنان از مازندران ، رشت را هم تسخير كردند، اما با استعفاي مشيرالدوله و روي كار آمدن فتح الله اكبر سپهدار رشتي ، روسها از ادامة نبرد با جنگليها خودداري ورزيدند، زيرا ظاهراً استاروسلسكي دريافت كه اقدام بر ضد نهضت جنگل به سود انگليس است (بهار، ج 1، ص 80). ازينرو لرد كرزن در سخنراني خود در مجلس اعيان انگلستان ، فرمانده لشكر قزاق را به تبليغات بر ضد انگلستان و سوءاستفادة مالي متهم كرد (1920) و يادآوري نمود كه او با وجود برتري نيرو، از ادامة نبرد با جنگليها خودداري كرده است ...


كتاب هايي در اين زمينه

جلوه اي از نور

رازهای ایران زمین
   

هفتاد سال همدلی
   

مازندران و استراباد
   

ذكر اخبار اصفهان
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

پرتو انجمن
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837