جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  11/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > روانشناسی > روانشناسي عمومی

رفتار درماني
نويسنده: دانيل اوليري
مترجم: نسرين پودات - علي اكبر سيف - ميترا فيض
ناشر: فردوسي
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 550
اندازه كتاب: وزیری - سال انتشار: 1371
کد کتاب: 74557

فروخته شد - موجود نمی باشد
کمیاب یا دست دوم - کیفیت : خوب

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
اگر بخواهيم تاريخچه رفتار درماني را از لحاظ تاكيدي كه بر رفتار و اصلاح آن مي‌گذارد، بررسي كنيم، مي‌توان گفت كه اين شيوه درمان به قدمت پيدايش تمدن است و اولين تلاشهايي كه انسانها براي هدايت افراد همنوع خود و بهبود رفتار آنان انجام داده‌اند، نقطه آغازين آن است.
اما به لحاظ علمي مي‌توان گفت كه رفتار درماني به دنبال مكتب روانشناسي رفتارگرا بوجود آمده است و در واقع اصول و قوانين اين مكتب روان شناسي كاربرد درماني دارد.

بر اين اساس در تاريخچه رفتار درماني دو ديدگاه عمده شرطي كردن فعال و شرطي كلاسيك پايه و اساس رفتار درماني است. ديدگاه كلاسيك بيشتر بر يادگيريهاي عاطفي تاكيد دارد و كاربرد آن در روان درماني اصطلاحا رفتار درماني ناميده مي‌شود.
افرادي چون ولپه ، گلدشتاين ، لازاروس و سالتر از جمله كساني هستند كه در درمان بيشتر از اصول شرطي كردن كلاسيك استفاده كرده‌اند. از سوي ديگر كاربرد شرطي كردن فعال در روان درماني را تغيير رفتار مي‌نامند كه افرادي نظير بندورا ، ليندزلي و رابرت ميگر از جمله كساني هستند كه از اصول شرطي كردن فعال براي تغيير رفتار استفاده كرده‌اند.

علاوه بر اين دو ديدگاه نظريه يادگيري اجتماعي و يا يادگيريهاي مبتني بر مشاهده ، بخش مهم ديگري را در سابقه رفتار درماني اشغال مي‌كند. در اين ديدگاه تقليد يا الگوسازي بخش عمده‌اي از رشد و تكوين شخصيت است و تعدادي از تكنيكهاي رفتار درماني بر اصول اين نوع يادگيري استوارند.

از سوي ديگر چون رفتار درماني كاربرد نظريات روان شناسي يادگيري است، در درمان علاوه بر سه رشته فكري فوق از ديگر نظريات متعدد يادگيري نظير تئوري هال ، تولمن و ... نيز در درمان تاثير پذيرفته است.

رفتاردرماني زماني توصيه مي شود كه به طور مثال فرد دچار اختلالاتي نظير افسردگي، ترس يا وحشت زدگي، كمبود يا فقدان اعتماد به نفس، فشار رواني، اعتياد يا مشكلات بين فردي باشد. علاوه بر اين، رفتاردرماني در مواردي كه فرد دچار تجربه ناگواري است كه در عملكرد وي اختلال ايجاد كرده نيز كاربرد دارد.

هدف رفتاردرماني، افزايش كيفيت زندگي و سازگاري از طريق بازسازي رفتاري است. البته در رفتار درماني، دلايل ايجاد اختلال در كودكي نيز مورد توجه واقع مي شود. اما تاكيد بر پيشينه يادگيري فرد است. با وجود اين، اساس رفتار درماني ايجاد تغيير در رفتارهاي كنوني ـ رفتارهاي نامطلوب ـ و الگوهاي فكري ناكارآمد مي باشد.

اگر چه مزيت اصلي روان درماني، امكان استفاده كمتر از دارو به علت عوارض جانبي است، اما حذف كامل دارو امكان پذير نمي باشد. علاوه بر اين، براي جلوگيري از بروز اعتياد به دارو، در صورت استفاده طولاني مدت، متخصص آن را در دوز پايين تجويز مي كند. درمانگر در درمان اختلالات نام برده، در روند درمان نقش فعالي را به عهده دارد. در مقابل براي درمان اختلالات رواني با منشاء ارگانيكي مانند اسكيزوفرني و افسردگي سايكوتيك و غيره مصرف دارو ضروري به نظر مي رسد.


كتاب هايي در اين زمينه

ناخودآگاه و پیچیدگی های درون ما
   

خلقت در تسخیر شماست
   

راهنمای عملی غلبه بر اضطراب و هراس
   

خودتان باشيد
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

چگونه با هركسي در هر زمان و مكاني صحبت كنيم
   

انسان از جنین تا مرگ
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837