جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  31/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > علوم انساني > علوم سیاسی

مقدمات جنگ اكتبر
نويسنده: محمد حسنين هيكل
مترجم: اسدالله مبشر
ناشر: عطائي
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 500
اندازه كتاب: رقعی - سال انتشار: 1363
کد کتاب: 74709

فروخته شد - موجود نمی باشد
کمیاب یا دست دوم - کیفیت : عالی

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
جنگ شش‌روزه ۱۹۶۷ كه از ۵ ژوئن تا ۱۰ ژوئن ۱۹۶۷ ميان اسرائيل و اعراب (مصر، سوريه، اردن و عراق) نقطه اوج بحراني بود كه از تاريخ ۱۵ مه تا ۱۲ ژوئن ۱۹۶۷ به درازا انجاميد و در آن اسرائيل با شكست ارتش چند كشور عربي قسمتي از خاك آنها را تصرف كرد. نتايج اين جنگ در ساخت ژئوپلوتيك منطقه تأثيرگذار بوده است.

در پي تشكيل كشور اسرائيل، سازمان آزاديبخش فلسطين كه در آنزمان تنها سازمان نظامي-سياسي فلسطيني بود و شرق اورشليم، كرانه باختري رود اردن و نوار غزه را در اختيار داشت، طي منشوري كه در سال ۱۹۶۴ منتشر كرد، خواهان بيرون راندن «صهيونيستها» (اسرائيليها) از «سرزمينهاي عربي» تنها با نيروي قهر و با كمك برادران عرب خود شده بود. همچنين برخوردهاي مرزي كشور تازه تأسيس اسرائيل با همسايگان عرب خود از جمله در قضيه بحران كانال سوئز، قضيه بحران ملي آب در اسرائيل، حادثه سامو و اختلاف اسرائيل با اردن و هم‌چنين قضيه مالكيت بلندي‌هاي گولان توسط سوريه، لبنان و اسرائيل همگي دست به دست هم داد تا پيش‌زمينه جنگي ميان اين كشورها فراهم شود.

در ۱۴ مه اسراييل مطلع شد كه نيروهاي نظامي مصر در حالت آماده باش قرار گرفته اند و مصر در حال متمركز كردن نيروهاي خود در صحراي سينا است. به دستور سپهبد عبد الحكيم عامر در فرمان رزمي شماره ۱ نيروهاي نظامي مصر از ساعت ۱۴:۳۰ روز ۱۴ مه ۱۹۶۷ براي جنگ در حالت آماده باش كامل قرار گرفتند. روز ۱۵ مه نخست وزير اسراييل دستور داد تا تعدادي از واحد هاي زرهي براي تقويت جبهه سينا به مرزهاي آن منطقه اعزام شوند. در ۱۶ مه جمال عبدالناصر در نامه اي به سازمان ملل خواستار خروج نيروهاي پاسدار صلح سازمان ملل متحد از منطقه حايل مرزي ميان مصر و اسراييل مي‌شود . مضمون نامه به اين شرح است كه مصر براي مقابله احتمالي با هرگونه تهديد نظامي اسراييل عليه كشورهاي عربي در حال متمركز كردن نيروهاي خود در امتداد مرز با اسراييل است و به همين دليل لازم است نيروهاي پاسدار صلح فورا منطقه را ترك كنند. در همان روز راديو قاهره اعلام كرد كه « بقاي اسراييل بيش از حد طول كشيده، ما از تهاجم اسراييل استقبال مي كنيم. ما از جنگي كه مدتها انتظارش را كشيده ايم استقبال مي كنيم.نقطه اوج فرارسيده است . زمان جنگي كه نابودي اسراييل را به همراه دارد فرا رسيده است.». در ۱۸ مه مصر مجددا از سازمان ملل خواست تا نيروهاي پاسدار صلح را از منطقه خارج كند. بحران با خارج شدن نيروهاي پاسدار صلح سازمان ملل متحد از صحراي سينا در ۱۹ مه تشديد شد. پس از خارج شدن اين نيروها، دولت مصر به رهبري جمال عبدالناصر به استقرار و وارد كردن نيروهاي بيشتر به صحراي سينا ادامه دادو و نيروها و جنگ‌افزارها بر مرز اسرائيل متمركز شدند. در ۲۲ مي، مصر با بستن تنگه تيران يا خليج عقبه كه در درياي سرخ قرار دارد، اين راه آبي را بر كشتيهاي اسرائيلي بست و بندر تازه‌بنياد آنزمان بندر ايلات - كه در جنوبي‌ترين بخش اسرائيل قرار دارد - را عملاً به حالت تعطيل درآورد. خليج عقبه تنها راه ارتباطي در يايي اسراييل با شرق بود. اسراييل نفت خود را از عمده‌ترين شريك نفتي خود يعني ايران از همين طريق وارد مي كرد و بسته شدن اين مسير براي اسراييل تاثير فلج كننده به دنبال داشت.


كتاب هايي در اين زمينه

سياست و حكومت رژيم صهيونيستي
   

تحليلي بر ژئوپلتیک خاور نزدیک بزرگ
   

از كهكشان تا تمدن اقوام خاورميانه
   

سفر به ولايت عزرائيل
   

جنگ انگليس و عثماني در بين النهرين و عواقب آن در ايران
   

روابط عراق و كويت
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837