جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  08/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > ادبيات > داستان هاي خارجي

اليور
نويسنده: چارلز ديكنز
ناشر: امير كبير
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 180
اندازه كتاب: وزیری - سال انتشار: 1348
کد کتاب: 75219

فروخته شد - موجود نمی باشد
کمیاب یا دست دوم - کیفیت : خوب

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
پسر يتيم

اوليور تويست در حقيقت ادعا نامه اي است كه كه چارلز ديكنز عليه جامعه فاسد آن روز انگلستان نوشت.

پسر كوچك و يتيمي كه پدر و مادر خود را از دست داده و در عرصه گيتي تك و تنها مانده به دنياي اطرافش وارد مي شود. جامعه اي كه قانون جنگل با همه بي رحمي در آن رواج دارد و پسر كوچك اين مطلب را به خوبي درك مي كند كه بايد با چنگ و دندان از خود دفاع كند وگرنه ديگران پاره پاره اش مي كنند. منافع عده بسياري ايجاب مي كند كه او (عليرغم ثروت فراواني كه از پدر به ارث رسيده) در فساد و تباهي فرو رود، ولي اوليور كوچك براي دنياي تيرگي ها ساخته نشده و سرانجام در نبرد خونيني كه در آن خوبي ها و بدي ها يك بار ديگر در مقابل هم صف آرايي مي كنند

اوليور كوچك موفق مي شود كه خود را از جنگ افراد بد سرشت و كساني كه طمع ثروت او را در دل دارند، خلاص كند. اما پس از آن يعني هنگامي كه اوليور از دست ارباب ستمگرش فرار مي كند و خود را در شهر بزرگ و پر خطر«لندن» تنها مي يابد، نه خانواده اي دارد و نه حتي دوستي، چيزي نمي گذرد كه در دام پيرمردي شرور به نام « فاگين» كه خانه اش پاتوق دزدها و جيب برهاست گرفتارمي شود.

تم اصلي اين داستان هنگامي ايجاد شد كه ديكنز (نويسنده داستان) در يك مجله استخدام شد. از آن پس چارلز به ميان مردم مي رفت و ساعتها در خيابان پرسه مي زد و وضع زندگي آنها را زير نظر مي گرفت، به محله هاي كثيف و آلوده شهر لندن مي رفت و با بچه هاي طبقات پايين درد دل مي كرد. زيرا او خود را متعلق به آنها مي دانست و به آنها عشق مي ورزيد.

دردها و مشقات زندگي، «چارلزديكنز» را بر آن داشت تا به دنياي وسيع نويسندگي پناه برد. در سالهاي 1831 و 1832 روزنامه نويسي مي كرد اما پس از آن رمان را پسنديد و پا به ميدان پر ارج و بزرگ آن گذاشت تا دردهاي خود را كه تا پايان عمرش با او بودند بر روي كاغذ آورد.

در اين كتاب نويسنده چيره دست با قلمي شيوا و دلنشين تلخي ها و حقايق نكبت بار زندگي را به وضوح و قدرت عجيبي توصيف كرده بوده و به اين ترتيب «اليور تويست» معروف شد و چارلز ديكنز بنيان گذار بزرگ آن مرتبه اي بسيار پرارج و ارزنده در ميان مردم پيدا كرد.

تنها ايرادي كه آنها از ديكنز گرفتند اين بود كه او بيش از حد در شرح و توصيف اشخاص داستان حاشيه رفته بود اما پاسخي قانع كننده، آنها را به قبول اين حقيقت وا داشت كه شرح و توصيف او لازم است و حقيقت نيز همين بود.

چارلز ديكنز در اين كتاب به زيبايي ناهنجاري هاي اجتماعي و اقتصادي برخواسته از انقلاب صنعتي و نظام سرمايه داري در انگستان را به نمايش مي كشد. يكي از عمده اين ناهنجاري ها سوءاستفاده از كودكان و زنان به منظور افزايش توليد در مقابل دستمزدهاي پايين تر بود چرا كه به نوشته ويل دورانت: در شرايطي كه در جامعه صنعتي شده انگلستان كار براي مردان كمياب بود، كارخانه داران از مردان مي خواستند كه زنان و كودكانشان را به كارخانه بفرستند.

زنان كارگران ارزانقيمت تري بودند و كارخانه داران آنان را بر مردان سركش و سنگين قيمت ترجيح مي دادند. اين شرايطي است كه جوامع غربي درحال پايه ريزي نظام سرمايه داري صنعتي و تجاري خود بودند، هرچند كه مي دانيم رياضت اين دوران براي مصرف و لذت آينده است.


كتاب هايي در اين زمينه

انتقام فیثاغورث ؛ رازی از تاریخ ریاضیات
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

کافه کوانتین
   

دختر کشیش
   

آيوانهو
   

نشانه چهار
   

رابين هود
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837