جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  08/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > تاریخ و جغرافیا > ایران

نگاشته هايي در باب تاريخ و زبان و فرهنگ ايران زمين
نويسنده: سيروس ايزدي
ناشر: موسسه فرهنگي هنري و انتشارات بين المللي الهدي
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 276
اندازه كتاب: رقعی - سال انتشار: 1389
کد کتاب: 75763

فروخته شد - موجود نمی باشد

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
اين كتاب،مجموعه اي از ترجمه ها و تاليفات مرحوم دكتر سيروس ايزدي است كه در باب فرهنگ، زبان و تاريخ ايران پيش و پس از اسلام فراهم آمده و يكي از جديدترين آثار ايشان است كه در بستر بيماري دامنگير سرطان و در ايام معالجات مستمر پرتو درماني و شيمي درماني در آلمان- برلين- ترجمه و تاليف نموده و سرشار از نكته هاي ناگفته ي تاريخي در مورد ايران پيش و پس از اسلام است.

مقاله نخست، نوشته گوردون چايلد، شرق شناس انگليسي، با عنوان «دودمان هاي آريايي در درياي ميانه زمين(مديترانه)»، برگرفته از كتاب «آريايي ها»ي دكتر ايزدي است كه با مقدمه مبسوطي از ايشان همراه گرديده است. در اين مقاله مي توان نكات خواندني جالبي را در مورد حضور اقوام ايراني و خويشاوندان آنها در منتهي اليه غرب ايران، يعني سواحل درياي مديترانه ملاحظه نمود.

مقاله دوم نيز از گوردون چايلد با عنوان «ايرانيان در نخستين هزاره پيش از ميلاد» برگرفته از همان كتاب آريايي هاي دكتر ايزدي است. در اين مقاله درباره پيدايش اسكيت ها، سرمت ها، كيمري ها، آلان ها، مادها و سپس پارس ها به مثابه اقوام ايراني، در نوار مرزي مشترك با اروپا و بين النهرين، بحث شده و مورد تامل قرار گرفته است.

مقاله سوم از گ.وبر(G.weber) شرق شناس و ايران شناس شوروي با عنوان «باورهاي آغازين ايرانيان شرقي» است كه به عقايد ديني ايرانيان شرقي پيش از گرويدن به آيين زردشت مي پردازد.

مقاله چهارم، با عنوان «زبانهاي ايراني» از دكتر يو.آ.روبين چيك، زبان شناس معروف اتحاد شوروي و شاغل در آكادمي زبان هاي باستاني مسكو است.

مقاله پنجم با عنوان «نيايش اهورا مزدا به زبان ايراني باستان در ميان سنگ نبشته هاي آرامي در آربسون(Arebsun)» از م.ن.بوگوليوبف، آكادميسين متخصص زبان هاي باستاني ايران همچون سغدي و خوارزمي و نيز فارسي امروزي است.

مقاله ششم با عنوان «پديد آمدن دولت هخامنشي» اثر اي.و.پيانكف، ايران شناس روسي است كه در آن روايات مختلف يوناني و ايراني در خصوص بر آمدن كورش كبير، بنيان گذار امپراطوري هخامنشي، مورد مقايسه اي دقيق و محققانه قرار گرفته اند.

مقاله هفتم از م.آ.دانداماييف، ايران شناس مشهور آستي (از منطقه ي اوستيا) و متخصص در تاريخ و زبان هاي ايراني با عنوان «دولت هخامنشي و اهميت آن در تاريخ شرق باستان» است.

مقاله هشتم، نوشته اي از مرحوم دكتر سيروس ايزدي با عنوان «عيد بني اسرائيلي پوريم و سيزده بدر ايرانيان» است. ايزدي در اين مقاله به نقل از روايات اسرائيلي در تورات به ويژه «كتاب استر» و تحقيقات روس تباران شرق شناس، ماجراي قتل عام هفتاد و هفت هزار و هشتصد نفر از خانواده هاي بزرگان ايراني عصر هخامنشي را به دست يهوديان ساكن ايران در روز سيزدهم فروردين ماه شرح داده و علت منحوس شمردن اين روز در ايران و مبارك دانستن دو روز پس از آن توسط يهوديان چيره شده، را تحليل كرده است.

و...


كتاب هايي در اين زمينه

معرفي مجموعه آثار باستاني : پارسه ٬ پاسارگاد
   

تدفین در ایران باستان و اندیشه های مربوط به آن
   

از تصویر تا اسطوره
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

ذكر اخبار اصفهان
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

هشتاد سال باستان شناسی ایران

مقررات دانشگاه ؛ جلد اول
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837