جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  29/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > فلسفه > فلسفه موضوعی

درآمدي بر تحليل فلسفه
نويسنده: جان هاسپرس
مترجم: موسي اكرمي
ناشر: طرح نو
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 683
اندازه كتاب: رقعی - سال انتشار: 1379 - دوره چاپ: 1
کد کتاب: 84069

فروخته شد - موجود نمی باشد
کمیاب یا دست دوم - کیفیت : در حد نو

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
فلسفه تحليلي نحله‌اي از فلسفه معاصر اروپايي به شمار مي‌رود كه زادگاه اصلي‌اش در بريتانياست. اين نحله مي‌كوشد پديده‌ها را در قالب برهان‌هاي رياضي و تجربي و علوم وابسته به آن (فلسفه علم) بررسي و تشريح كند.

اين نحله همواره در تقابل با نحله فلسفه قاره‌اي مشخص مي‌شود و معمولاً نسبت ميان اين دو، نسبت اضداد است. اين مقاله گزارشي تحليلي از مرزهاي فلسفه تحليلي و آراي بنيان‌گذاران آن است. فلسفه تحليلي روش تحليل منطقي است كه حتي توانايي انتقاد از دستاوردهاي خود را هم دارد.

«تحليل» از واژه يوناني αναλθσισ يا analusis مشتق شده است به معناهاي زير: «از هم گشادن چيزي را» يا «حل كردن چيزي را». تحليل در زبان فارسي معناهاي بسيار دارد:

تجزيه كردن، فروگشادن، انحلال و هضم و انهضام، فاني كردن چيزي را به گداختن، آ‌ناكاويدن، فروكاويدن، ناپديدكردن، همه اين معناها، به معناي تحليل در فلسفه تحليلي نزديكند؛ بويژه معناي اخير تحليل يعني ناپديد كردن؛ زيرا براي نمونه ويتگنشتاين بر اين باور بود كه در كتاب خود «رساله منطقي -فلسفي» توانسته است همه مسئله‌هاي فلسفه را نه حل بلكه منحل و ناپديد كند. گذشتگان ما تجزيه عقلي را تحليل عقلي ناميده‌اند.

اجزاي عقلي يعني همان اجزاي تحليلي كه به تأمل و تجزيه عقلي حاصل مي‌شود. فيلسوفان از آغاز تاريخ فلسفه يعني از زمان سقراط تا زمان كانت، تحليل را در روش خود به كار برده‌اند.

این کتاب ترچمه چهارمین و واپسین ویرایش اثری است که از حدود پنجاه سال پیش، یعنی از زمان نخستین چاپ نخستین ویرایش آن، تاکنون جایگاهی بس ممتاز را به عنوان اثری درباره مبادی فلسفه و آشنایی با تحلیل فلسفی، با سبکی بس زنده و خواندنی، حفظ کرده است و بی گمان تا ده ها سال آینده نیز چنین جایگاهی را حفظ خواهد کرد.

هاسپرس، با تجربه ای گرانبار در آموزش و نگارش در سنت فلسفه تحلیلی، به بحث درباره بسیاری از مسائل مهم فلسفه، از نقش زبان و شناخت شناسی - شناخت علمی تا فلسفه دین و فلسفه اخلاق با توجه به روشها و رویکردهای فلسفی رایج در دانشگاههای انگلستان و امریکا پرداخته است. او با توجهی که به واپسین تحولات در زمینه بحثهای فلسفی مورد نظر داشته است در هر ویرایش با بازنگری کامل کتابی تقریبا جدید پدید آورده است، و هر بار با دوری گزیدن از روش مرسوم در نگارش کتابهای مربوط به مسائل فلسفی و تاریخ فلسفه، با روی آوری به روش روایی خاص و تکیه بر صدها مثال و گفتگو و تمرین، با زبانی غیرفنی و محاوره ای، کار را با چنان موفقیتی به سامان رسانده است که به گفته جان ویزدم «در کاری بس دشوار شگفتی ها آفریده است.» هاسپرس در این کتاب نه وظیفه آموزش رسمی تاریخ فلسفه یا مکتبهای فلسفی، بلکه وظیفه آموزش فلسفه ورزی را، به صورت خودآموزی با زنده ترین شیوه بیان، به عهده گرفته است و می توان با استیون پریست همراه شد و درباره نتیجه کار او گفت: «بهترین کتاب موجود در مبادی فلسفه»....


فهرست
فصل اول: واژه ها و جهان
زبان و واقعیت

بخش 1. پرسش ختی فلسفی

فلسفه چیست؟
بحثهای لفظی

بخش 2- واژه ها و اشیا
هراکلیتوس و واژه های عام
طبقه بندی
واژه چونان ابزار

بخش 3- تعریف

تعریف و وجود
دامنه تعاریف
حقیقت و تعریف
انسان چیست؟

بخش 4- ابهام

...


كتاب هايي در اين زمينه

اخلاق ؛ رساله ای در ادراک شر
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

درباره عصر روشنگری و جهان بینی آن
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

تاریخ فکری لیبرالیسم
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

معنای معنا
   

نظریه ی انتقادی
   

هیدگر و حکمت دائویی
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837