جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  28/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > دین > ديني عمومی

مدعيان نبوت و مهدويت
نويسنده: اعتضاد السلطنه - هاشم رضي
ناشر: آسيا
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 279
اندازه كتاب: وزیری جلد سخت - سال انتشار: 1343 - دوره چاپ: 1
کد کتاب: 85183

فروخته شد - موجود نمی باشد
کمیاب یا دست دوم - کیفیت : خوب

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
سرگذشت و احوال مدعيان مهدويت و نبوت از آغاز تاكنون

همان گونه که از عصر بودا تا زمان حاضر بسياري بوده اند که ادعاي پيغمبري و نبوت داشته اند بسياري نيز پيدا شده اند که مدعي مهدويت گرديده اند. ادعاي مهدويت جايگاهي بالاتر و مهم تر از مدعيان نبوت داشته چرا که متمهديان يا همان مدعيان مهدويت سعي در به دست آوردن حکومتي به گستره تمام زمين داشته اند.

هرکدام از اينها باتوجه به شرايط سياسياجتماعي زمان خود بازتابهايي را در قبال ادعاي خويش مي يافتند و گاه چنان بخت با آنها يار مي شد که دولت بريتانيا را در اوج استعمارگري هايش دچار چالش جدي مي کرد و گاه نيز همانند جريان علي محمدباب براي جامعه اسلامي مشکلات قابل توجهي به بار مي آوردند.

غرض از تمهيد اين مقدمه آن بود كه روشن شود وقتى افرادى پيدا مى شوند كه ادعاى پيغمبرى و حتى الوهيت نمايند بى ترديدمدعى امام زمان بودن و منجى بشريت شدن نيز درميان آنان يافت مى شود.

نام برخى از مدعيان مهدويت بدين قرار است:

شريعى: نامش حسن و كنيه اشابومحمد و از صحابه امام على النقى و امام حسن عسكرى(عليهما السلام) بود. وى اول كسى است كه چنين ادعايى نمود.

منجى خارجى مصرى: وى مطلع از احكام نجومى بود و از آينده خبر مى داد. در سالى كه خروج كرد مى گفت مهدى موعود است و عنقريب مالك مصر خواهد شد. تعداد مريدانش 133 نفر بودند.

محمد بن تومرت: در مغرب زمين به ادعاى مهدويت خروج كرد. در برخى از تواريخ نسبت وى را چنين آورده اند، محمد بنعبدالل�'ه بن الرحمن بن هود بن خالد بن تمام بن عدنان بن صفوان بن سفيان بن جابربن عطاء بن رياح بن يسار بن عباس بن محمد بن الحسن بناميرالمؤمنين عليه السلام و الصلوة

مولدش سوس : (از اقصا بلاد مغرب) بودو در ايام جوانى در عراق عرب نزد امام محمدغزالى و ابوالحسن طبرانى علم آموخت و در زهد وتقوا معروف خاص و عام شد و در علوم شرعيه واصول فقه و كلام مهارت كامل پيدا كرد.

ابن بطوطه مردى مجهول النسب والحالرا نقل مى كند كه در بلاد شام ادعاى مهدويت كرد و به پيروان خود وعده تمالك و تسخيرشهرهاى شام را داد و ميان آنها تقسيم كرد، اوبه هر يك از مريدانش برگهايى از زيتون داد و آنان را به تسخير شهرها فرستاد و همه را به كشتن داد.

محمود: مردى عالم و منسوب به طايفهنقطوى است. در سده شش پس از هجرت از پسخان ازتوابع گيلان ظاهر گشت. وى تمامى شرايع و مصحف انبياء را مطابق عقيده خويش تأويل مى كرد و خود را مهدى موعود مى دانست وى گفت من همانم كه پيامبر اسلام بر ظهور او خبر داده است و اينك دين محمد(صلى الله عليه وآله وسلم)منسوخ و نوبت دين محمود است و گفته اند:

رسيد نوبت زندان عاقبت محمود
گذشت آن كه عرب طعنه بر عجم مى زد...


كتاب هايي در اين زمينه

نشانه هایی بعد از ظهور امام زمان (عج)
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

هنر مسیحی
   

هفت رمز نمادین فروهر
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

شيعه كيست و تشيع چيست ؟ و زندگاني چهارده معصوم (ع)
   

نان و حلوا
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

مصلح غيبي
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837