جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  08/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > علوم انساني > علوم اجتماعي

قیمت آی کتاب
120,000 ریال
قیمت کتاب
ریال

خرید تلفنی

شوق گفت و گو
نويسنده: حسن قاضي مرادي
ناشر: دات
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 280
اندازه كتاب: رقعی - سال انتشار: 1392 - دوره چاپ: 2
کد کتاب: 90481


امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
گستردگي‌فرهنگ‌تك‌گويي در میان ایرانیان

پيش از ارائه تعريف گفت وگو به دو نكته اشاره مي كنم: نخست، گفت وگو در معناي خاص آن با تعريف، اصول و مولفه هايي كه در اينجا ارائه مي شود، اساسا متعلق به عصر جديد است. ادراك امروزين از گفت وگو نتيجه ادراك نوين از هستي انسان به طور عام و نيز يك شيوه خاص ارتباط گفتاري اوست.

دوم، تعريف واحدي براي گفت وگو وجود ندارد و نظريه پردازان گفت وگو هر يك آن را از منظر ايدئولوژيكي خاصي و با رويكرد متفاوتي نگريسته اند. اگر بپذيريم كه حقيقت متكثر است، بايد پذيرفت تعريفي از گفت وگو كه حامل حقيقت مطلق باشد، نمي تواند وجود داشته باشد. نظرات گوناگون در مورد گفت وگو درك انسان از آن را گام به گام اعتلامي بخشد.

پس بر مبناي تعريف بوهم از گفت وگو، اين تعريف را پيشنهاد مي كنم: گفت وگو عمل ارتباطي دو فرد، فرد با گروه يا چندين فرد با يكديگر- به وسيله بيان و نوشته- است. اين ارتباط از طريق جريان و انتقال ايده و معنا در درون يا بين افراد و در ميان جمع در مورد موضوع مشترك به منظور مفاهمه و روشنگري جمعي در خصوص اين موضوع در فضاي مشترك رابطه ايجاد مي شود.

گفت وگو در معناي خاص خود، تعريف، هدف، اصول و مولفه هايي دارد كه آن را از ديگر ارتباط هاي گفتاري متمايز مي كند. اين تمايز به معناي وجود مرز آشكاري ميان اين ارتباط ها نيست. واضح است نوع رابطه افراد و گروه ها در اينكه چه نوع گفتاري با هم داشته باشند، نقش اساسي دارد.

براي نمونه، فروشنده و خريدار با هم مذاكره مي كنند. بين دو رقيب سياسي بيشتر مناظره يا مشاجره جريان مي يابد. دوستاني كه دغدغه جدي در مورد فهم موضوعات مشترك ندارند، با هم گپ مي زنند. همين دوستان در پي دغدغه يي جدي به بحث يا گفت وگو سوق مي يابند و... به علاوه، چه بسا آگاهانه يا ناآگاهانه، اين انواع مختلف مكالمه با هم تداخل مي يابند. توجه به اين نكته اهميت دارد كه انسان ها در زندگي روزمره فقط از يك گونه گفتار استفاده نمي كنند بلكه صحبت هايشان گاهي مناظره است، گاه بحث، گاهي تك گويي، زماني گپ، مشاجره يا گفت وگو. ارتباط هاي گفتاري ما همواره چند وجهي و چندگونه يا درهم تنيده اند.

در گفت وگو، مفاهمه و روشنگري از طريق جريان و انتقال معنا در خود و در ميان جمع روي مي دهد. ما گفت وگو را با جريان و انتقال ايده ها و معاني خود در موضوع مشترك شروع مي كنيم. «موضوع مشترك» به معناي وساطت جهان براي محقق شدن گفت وگو است. در پي اين جريان و انتقال، مفاهمه و روشنگري پيش مي رود كه ممكن است به ايجاد ايده ها و معاني مشترك يا خلق ايده ها و معاني نو برسد يا نرسد


كتاب هايي در اين زمينه

مجموعه آموزش مهارت های زندگی
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

دعوت به مسئولیت پذیری
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

زن بودن
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

در میانه ی امنیت و ناامنی
   

مسائل و مشکلات اجتماعی
   

رشد مهارت های اجتماعی،رفتاری و هیجانی کودکان
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837