جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  28/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > فلسفه > فلسفه موضوعی

قیمت آی کتاب
150,000 ریال
قیمت کتاب
ریال

دانش و ارزش ؛ پژوهشی در ارتباط علم و اخلاق
نويسنده: عبدالكريم سروش
ناشر: ياران
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 340
اندازه كتاب: وزیری - سال انتشار: 135860
کد کتاب: 91524

فروخته شد - موجود نمی باشد
کمیاب یا دست دوم - کیفیت : عالی

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
عبدالكريم سروش، به گواهي آثار مكتوبش، چندان دغدغه بومي‌سازي علوم انساني را نداشته و بر «ضرورت بومي‌سازي» اين علوم تاكيد نكرده است. اما از آنجايي كه بوميسازي امور و اشياء، يكي از مسائل جدي بسياري از روشنفكران ايراني، اعم از ديني و غيرديني، بوده است و در جامعه انقلابي ايران در اوايل دهه ۶۰ نيز «اسلامي كردن علوم انساني» مصداقي از بوميسازي اين علوم بود، سروش نيز به ناچار در وادي تئوريپردازي در باب بوميسازي علوم انساني گام نهاد.

چه در اوايل انقلاب بر ضرورت اسلامي شدن عالم و آدم تاكيد اكيدي مي‌رفت و در شرايطي كه بحث اسلامي كردن علوم انساني به جد در جامعه ايران مطرح شده بود، سروش ناگزير بود كه در اين باب اتخاذ موضع كند. هم از اين رو وي در دو سخنراني، كه اينك در كتاب تفرج صنع منتشر شده اند، از آراء خود در اين خصوص جامه بركند. راي اساسي سروش در بحث از اسلامي شدن علوم‌انساني را مي‌توان بدين صورت بيان كرد: روش‌هاي علوم‌انساني اسلامي نمي‌شوند اما فضاي توليد اين علوم مي‌تواند اسلامي شود. منظور از فضاي توليد علوم انساني نيز ذهن و ضمير عالماني است كه قرار است توليدكننده اين علوم باشند.

سروش در اين‌باره مي‌گويد: «اگر ما عالمان اسلامي‌اي داشته باشيم كه هم بر مباني شريعت و به خصوص انسان‌شناسي آن مسلط و محيط باشند و هم بر متد و مواضع علوم انساني احاطه يابند، تزويجي فرهنگي كه در ضمير اين عالمان صورت مي‌گيرد زمينه حاصل خيزي خواهد بود براي خلق و رشد علوم انساني... پژوهندگان ما {بايد} ... سرزمين ذهنشان مالامال از عطر و بوي معرفت‌هاي الهي باشد و اينان نه به طور سطحي بلكه با اطلاع عمقي از علوم‌انساني به كار خلق و كشف و توليد اين علوم بپردازند. آنچه اينان توليد كنند يقينا علم انساني اسلامي خواهد بود. اسلامي بودن معنايي غير از اين ندارد. در يك اين سرزمين اصيل اسلامي هر چه كه روييد اسلامي است.”

سروش همچنين مي‌گويد: «تاكيد مي‌كنم اسلامي كردن علوم‌انساني اين نيست كه رواياتي را بر آنها بيفزاييم، اين نيست كه رواياتي را بخوانيم و از آنها چيزهايي را در زمينه روان‌شناسي و... استبناط كنيم،‌اين نيست كه از آيات قرآن و روايات استخراج علوم كنيم... اين كارها نشدني و بي‌سود است... آنكه شدني است اين است: فضاي ذهن و ضمير، اسلامي شود... از آن پس هر چه از آن كوزه بيرون بتراود علمي اسلامي است و راه اسلامي كردن علوم‌انساني در اين سرزمين همين است و بس.» ملاحظات سروش درباره امكان اسلامي شدن علوم‌انساني، به خوبي نشان مي‌دهد كه درك وي از اين مساله،‌بسيار عميق‌تر از انقلابيون و اسلامگرايان سال‌هاي نخست انقلاب اسلامي بوده است.


كتاب هايي در اين زمينه

معرفت و امر قدسي
   

مجموعه مقالات
   

نگاره های اشراقی
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

آواز پر جبرئيل
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

غاية الامكان في دراية المكان یا رساله الامكنة و الازمنة
   

اهميت تحقيق در فلسفه اسلامي در عصر حاضر

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837