جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  15/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > تاریخ و جغرافیا > ایران

جغرافياي استرابو
مترجم: همايون صنعتي زاده كرماني
ناشر: بنياد موقوفات دكتر محمود افشار
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 489
اندازه كتاب: وزیری جلد سخت - سال انتشار: 1382
کد کتاب: 93249

فروخته شد - موجود نمی باشد

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
سرزمينهاي زير فرمان هخامنشيان

جغرافیای استرابو یکی از مهم‌ترین تألیف‌های به جا مانده از روزگار بلافاصله پیش از آغاز تاریخ میلادی است. تحقیق یا تألیفی در باره روزگار باستان سراغ نداریم که در آن به این اثر اشاره نشده باشد و از آن نقل قول نکرده باشد.

جغرافیاس استرابو از هفده کتاب تشکیل شده. ده کتاب آن درباره کلیات علم جغرافیا و اروپا مخصوصاً یونان و ایتالیا و نواحی اطراف آنجا است. کتاب‌ەای یازدهم تا هفدهم شامل سرزمین‌هائی می‌شود که سه سده پیش از استرابون جزء شاهنشاهی هخامنشیان بوده...

برای آنکه اسامی جغرافیایی و نامهای اشخاصی که در متن فارسی آمده یعنی خط لاتینی به فارسی به طور آوایی‏برگشته است، معلوم باشد که در اصل چه بوده است، صورت لاتین آنها کنار کلمات مذکور در فهرست اعلام به چاپ‏رسانیده شده تا ضمناً خودداری شده باشد از آوردن شکل لاتین کلمه در متن در هر جا که آن کلمه آمده است.

از قرن گذشته به این سوی تحقیق و پژوهش درباره‏ی این متن به صور مختلف انجام شده، زیرا کتابی است که هم‏مورخان و هم ادیبان و هم جغرافی نگاران بدان نیازمند بوده‏اند. جای دریغ بود که ترجمه‏ای به زبان فارسی از آن دردست نباشد. بنابر این باید کوشش دلسوزانه‏ی صنعتی زاده را ستود.

...ماد به دو بخش تقسیم می‏شود. یک بخش آن را ماد بزرگ می‏خوانند که پایتخت آن اکباتانا است. شهری بزرگ‏شامل قصرهای سلطنتی شاهنشاهی مادها.

پارتیان امروز نیز از آن به عنوان اقامتگاه سلطنتی استفاده می‏کنند. شاهان پارت تابستان‏ها را در آن جا به سر می‏برندزیرا ماد کشوری سردسیر است.

اما اقامتگاه زمستانی آنان در سلوکیه نزدیک بابل است )بخش دیگر ماد آتروپاتیان‏است که همان نام سردار اتروپاتس است. اتروپاتس نگذاشت سرزمین او، که بخشی از ماد بزرگ بود، مطیع و رعیت‏مقدونیه‏ای‏ها بشود. افزون بر این چون به شاهی برگزیده شد سرزمین خود را به صورت کشوری جداگانه و مستقل درآورد و سلسله بازماندگان او تا بحال این استقلال را حفظ کرده‏اند. این بازماندگان نخست با شاهان ارمنیه و سوریه و درروزگاران بعد با شاهان پارت ازدواج‏های سیاسی کرده‏اند.

ایرانیان نه در آب ادرار می‏کنند و نه خودشان را در رودی می‏شویند. از استحمام دررودخانه و یا انداختن حیوانی مرده و یا آنچه ناپاک بدانند در آب پرهیز می‏کنند. برای هر ایزدی‏هم که نذر قربانی کنند نخست آتش را ستایش می‏کنند.

شاهان موروثی بر آنان حکومت می‏کنند. هر کس که اطاعت نکند سر و دست‏هایش راقطع کرده و بدنش را به دور می‏اندازند. مردها زن بسیار می‏گیرند. در ضمن صیغه‏های متعدد نیزدارند تا آنکه فرزندان فراوان داشته باشند. شاه هر سال، به هر کس فرزند بیشتر داشته باشد،جوایزی را مقرر می‏دارد. کودکان را تا چهار ساله نشوند به حضور پدر و مادر خود نمی‏آورند.پس از ازدواج، در آغاز اعتدال بهاری، زفاف را انجام می‏دهند. داماد آنگاه وارد حجله عروس‏می‏شود که در تمام روز نخست تنها یک دانه سیب درختی بخورد و بعد به خوردن اندکی مغزاستخوان شتر کفایت کرده باشد.

از سن پنج سالگی تا بیست و چهار سالگی باید تیراندازی و انداختن زوبین واسب‏سواری و راست‏گویی را بیاموزند. داناترین آنها استادان دانش‏اند. تعلیمات خود را باافسانه‏ها در هم می‏آمیزند و از افسانه‏ها استفاده آموزشی می‏کنند و رفتار و کردار ایزدان ونجیب‏ترین افراد را با سرود و بی‏سرود تمرین می‏کنند. این استادان، دانش‏آموزان خود را، باکوفتن بر ظروف برنجین از خواب بیدار می‏کنند. در یک مکان جمع می‏آورند تا آنکه مسلح‏شوند و به شکار روند. جوانان را به دسته‏های پنجاه نفری تقسیم می‏نمایند و پسران شاه و یاساتراپ‏ها را به عنوان رهبر هر گروه معین کرده و فرمان می‏دهند تا همه به دنبال رهبر خود درمسابقه دوئی که سی یا چهل استاد یا طول دارد شرکت کنند. در ضمن لازم است یک یک‏درس‏های خود را پس دهند. همان وقت به آنان می‏آموزند که با صدای بلند حرف بزنند و درست‏تنفس کنند و چگونه ریه‏های خود را بکار گیرند.

هم چنین بدانان می‏آموزند تا گرما و سرما وباران را تحمل نمایند و از نهرهای سیل‏آسا چنان بگذرند که اسلحه‏ها و لباس آنان ترنشود. گله‏داری را یاد می‏گیرند و اینکه شب را در هوای آزاد به سر برند و با میوه‏های وحشی مانند پسته وبلوط وحشی و گلابی وحشی خود را سیر نمایند. خوراک روزانه آنان پس از تمرینات ورزشی‏عبارتست از نان و کلوچه جو و هل و اندکی نمک و گوشت آب پز یا کباب شده. اما جز آب‏چیزی نمی‏آشامند.

شکار را با انداختن نیزه از روی اسب، تیر و کمان و یا فلاخن از پای درمی‏آورند. در آخر روز درخت‏کاری و ریشه‏کنی و ریشه جمع کنی (برای مقاصد دارویی) وساختن اسلحه و هنر بافتن پارچه کتانی و بافتن تور برای شکار را فرا می‏گیرند. جوانان به گوشت‏حیوانات وحشی که شکار کرده‏اند دست نمی‏زنند. رسم است آن را به خانه بیاورند تا شاه به‏کسانی که در مسابقه دو و دیگر رقابت‏های پنج‏گانه پیروز شوند جوایزی می‏دهد جوانان را باطلا مزین می‏سازند زیرا مردم ایران برای رنگ آتشین فلز طلا احترام قائلند و علت این احترام‏آتشین بودن رنگ طلا است. بر جسد مرده نه طلا آویزان می‏کنند و نه آن را در آتش می‏اندازند....


كتاب هايي در اين زمينه

شاهپور دوم ؛ تاريخ شاهنشاهي بزرگ ساساني جلد چهارم
   

در دوران هفت شاه ؛ تاریخ شاهنشاهی بزرگ ساسانی جلد سوم
   

معاد و آخرت شناسی در مذاهب و ادیان ایران قدیم
   

جشن هاي ايراني
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

تاریخ سیاسی ایران
   

هفت رمز نمادین فروهر
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837