جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  28/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > دین > ديني عمومی

قیمت آی کتاب
28,000 ریال
قیمت کتاب
ریال

درباره تجربه ديني
نويسنده: مايكل پترسون
مترجم: مالك حسيني
ناشر: هرمس
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 128
اندازه كتاب: رقعی - سال انتشار: 1391 - دوره چاپ: 1
کد کتاب: 95399


امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
مجموعه مطالب و مقالاتی از قدیسه ترزا، ویلیام جیمز، ویلیام آلستون، وین پرادفوت و مایکل مارتین

تجربه دینی را می‌توان تجربه واقعه و حادثه‌ای دانست که شخص از سر می‌گذراند و نسبت به آن آگاه است، هر چند این تجربه از تجربه‌های متعارف و معمولی متفاوت است چرا که متعلق این تجربه موجودی مافوق‌ طبیعی مانند خداوند یا چیزی مربوط با خداوند دانسته می‌شود.

بنابراین تجربه دینی، تجربه‌ای معنوی است که اولأ متعلق آن موجودی فوق طبیعی است و در محدوده دین صورت می‌گیرد و ثانیأ فاعل آن در توصیف حالات و تجارب خود از مفاهیم و تعابیر دینی استفاده می‌کند.

بحث از تجربه دینی از آن دست مباحثی است که در فضای فکری فلسفی و دینی ایران بسیار مورد توجه و اقبال قرار گرفته است هر چند از نظر مترجم، هنوز اثری جامع درباره این موضوع در زبان فارسی وجود ندارد؛ اثری که در کنار گزارشهایی از احوال کسانی که تجربه دینی به آنها دست داده است، به ماهیت این تجربه بپردازد، نظریه‌های اصلی در این باره را مطرح کند و از نقد این نظریه‌ها نیز فارغ نباشد.

"درباره تجربه دینی"، این اثر برای رفع چنین نقصانی تدارک دیده شده و وی آن را در پنج بخش اصلی تدوین کرده است. در ابتدای هر بخش خلاصه‌ای بسیار کلی و در عین حال روشنگر از آن قسمت آمده است. نخستین بخش گزارشی است از قدیسه ترزا که وی در آن درباره دو نوع مختلف تجربه دینی خود سخن می‌گوید. وی در اولی ادعا می‌کند که متوجه عیسی مسیح شده که بر او ظاهر گشته و با او سخن گفته است و در دومی وصف می‌کند که به تدریج رستاخیز عیسی و جلال و شکوه او را با چشم دل دیده است.

بخش دوم عنوان "تجربه دینی: اصل و منشأ دین" را بر خود دارد و ویلیام جیمز در آن ابتدا چهار ویژگی تجربه عرفانی را بیان می‌کند و سپس با توسل به تجارب عرفانی سنتهای گوناگون به توضیح آنها می‌پردازد.

ویلیام پی آلستون در سومین بخش از این کتاب با عنوان "تجربه دینی: ادراک خدا" پس از ذکر این نکته که می‌خواهد آگاهی بی‌واسطه ��" نه باواسطه- به خدا را بررسی کند، الگوی ادراکی خود یعنی "نظریه نمود" را به طور موجز طرح می‌کند. بر اساس این الگو، ادراک عبارت است از اینکه چیزی خود را به نحو معین بر من جلوه‌گر کند، صرف‌نظر از اینکه من به مفهوم‌سازی از آن بپردازم یا حکمی درباره‌اش صادر کنم.

در بخش بعدی در مطلبی با عنوان "تجربه‌های دینی: گزارشهای تفسیری" از وین پرادفوت توصیف یک تجربه دینی شامل ارجاع به مجموعه باورهای تجربه کننده که حنثی نیز نیستند، دانسته شده است.

در نهایت در پنجمین و آخرین بخش با عنوان "نقد تجربه دینی" مایکل مارتین پس از آنکه به اختصار برهان بر وجود خدا بر مبنای تجربه دینی را بیان می‌کند، به نقد مقدمه اول آن می‌پردازد. از نظر مارتین، درست همان قدر که محتمل است این تجربه علتی بیرونی داشته باشد، محتمل است که تبیینی روان‌شناختی نیز داشته باشد.

مترجم در پایان کتاب، پیوستی را نیز آورده است که نمونه‌هایی از گزارشهای تجربه‌های دینی در عالم اسلام هستند تا بدین نحو نسبت موضوع تجربه دینی را با سنت اسلامی و تناسب طرح این موضوع را در مباحثات فلسفی و دینی اسلامی روشنتر سازد.


كتاب هايي در اين زمينه

سوگنامه
   

فیض حق
   

هزار و یک نکته ؛ دو جلدی در یک مجلد
   

خورشيد در خون

خورشيد از پشت خيزران

حدود ساعت سه
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837