جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  26/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > يك سبد كتاب حراج > حراجي كتاب

قیمت آی کتاب
40,000 ریال
قیمت کتاب
50,000 ریال (20% تخفیف)

كيهان فرهنگي
ناشر: كيهان
زبان كتاب: فارسي
اندازه كتاب: رحلی - سال انتشار: 1363
کد کتاب: 96124

فروخته شد - موجود نمی باشد
کمیاب یا دست دوم - کیفیت : عالی

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
از فروردين تا شهريور ۶۳

صاحب امتیاز: موسسه کیهان
مدیر مسئول: محمد علی معلی

...در شروع و ادامه كيهان فرهنگي ابتدا با مرحوم حسن منتظر قائم صحبت شد. اين هم به خاطر سابقه طولاني دوستي شهيد شاهچراغي با حسن منتظر قائم و برادر شهيدش محمد منتظر قائم بود. حسن منتظر قائم از چهره هاي بسيار فعال سياسي- فرهنگي در رژيم شاه بود و سابقه مبارزاتي و زندان داشت. او از اعضاء سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي آن زمان بود. سازمان با آنچه كه امروز است كاملا متفاوت بود، با اين حال حسن منتظر قائم پس از مدتي نسبت به فعاليت سياسي در آن سازمان سرد شد و به يزد نزد پدرش رفت و مدتي آنجا ساكن شد...

شما اگر شماره هاي مختلف كيهان فرهنگي را از اولين شماره در سال 63تا 69 ورق بزنيد، اسمي از آقاي تهراني و آقاي شمس الواعظين نمي بينيد؛ اما اين دو به همراه آقايان: رضا تهراني، هادي خانيكي، محمدرضا عطريانفر و غفاري در شوراي سردبيري روزنامه كيهان بودند. كيهان فرهنگي از آغاز مستقل شروع كرد. اگر شناسنامه كيهان فرهنگي آن دوره را نگاه كنيد، تنها اسامي آقايان: كمال حاج سيدجوادي، رخ صفت و مرحوم منتظر قائم را مي بينيد. بنابر گفته آقاي شاهچراغي وي از اين جمع، حضور آقاي شمس الواعظين و آقاي عطريانفر را در شوراي سردبيري روزنامه كيهان مناسب نديد. دلايلش بماند. عذر آنها را خواست. شمس الواعظين به لبنان رفت و مدتي آنجا بود. آقايان: رضا تهراني، هادي خانيكي و غفاري در كيهان ماندند. در سال64 به فاصله كمي، ابتدا حسن منتظر قائم و بعد سيدحسن شاهچراغي، يكي همراه خانواده در جاده و روي زمين و ديگري همراه چهل نفر ديگر، در آسمان، در مسير پرواز به جبهه به ديدار حق شتافتند. سال64 حسن منتظر قائم در تصادفي همراه كل خانواده به رحمت ايزدي پيوست. شهيد شاهچراغي هم در سفري كه با چهل نفر ديگر از برگزيدگان ملت عازم جبهه هاي نبرد دفاعي ايران در مقابل صدام بودند، هواپيمايشان از داخل ايران توسط عوامل مزدور بيگانه لو رفت و در آسمان مورد هدف دشمن قرارگرفت و روح بلندشان به ملكوت اعلي پركشيد. حالا كدام مركز نفاق از ايران اين پرواز را به دستگاه اطلاعاتي عراق گزارش داده بود، چيزي است كه وزارت اطلاعات بايد كشف كند. به هر حال، پس از شهادت شهيد شاهچراغي و در گذشت حسن منتظر قائم، كيهان فرهنگي در اختيار دونفر قرارگرفت: كمال حاج سيدجوادي و سيدمصطفي رخ صفت، بعد از مدتي آقاي حاج سيدجوادي به وزارت ارشاد رفت و رخ صفت به تنهايي نشريه را اداره مي كرد. البته همچنان اسم حسن منتظر قائم و حاج سيدجوادي در شناسنامه مجله درج مي شد: به همت...

فرهنگ(Culture) مجموعه پیچیده ای است که در برگیرنده دانستنیها، اعتقادات، هنرها، اخلاقیات، قوانین، عادات وهرگونه توانایی دیگری است که بوسیله انسان بعنوان عضو جامعه کسب شده است.

در جامعه شناسی و انسان شناسی از فرهنگ تعاریف متعددی عنوان گردیده است. معروفترین و شاید جامع ترین تعریفی که از فرهنگ ارائه گردیده است، متعلق به ادوارد تایلر TYLOR است که در بالا ذکر شد.

رالف لینتون فرهنگ را ترکیبی از رفتار مکتب می‌داند که بوسیله اعضاء جامعه معینی از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شود و میان افراد مشترک است. به نظر ادوارد ساپیر فرهنگ بعبارت از نظامی از رفتارها که جامعه بر افراد تحمیل می‌کند و در عین حال نظامی ارتباطی است که جامعه بین افراد بر قرار می‌کند.

با توجه به تعاریف فوق بطور کلی می‌توان فرهنگ را میراث اجتماعی انسان دانست که او را از سایر حیوانات متمایز می‌سازد. این وجوه تمایز را که منحصر به انسان است می‌توان مبتنی بر چهار ویژگی بشرح زیر دانست:

- تفکر و قدرت یادگیری
- تکلم
- تکنولوژی
- اجتماعی بودن(زندگی گروهی)ا

بعضی از صفات فوق را می‌توان در حد بسیار ضعیفی در حیوانات نیز مشاهده نمود که آنها را در حقیقت اعمال و حرکات غریزی باید تلقی نمود و نه ویژگیهای فرهنگی مثل غریزه مادری، لانه سازی و ... فرهنگ انسانی بر عکس در بسیاری از موارد بر غرایز بشری لگام می‌زند و بهمین دلیل چنانچه فرهنگ انسانی را از انسان بگیرند تمایزی بین انسان و حیوان بجای نمی‌ماند.

فرهنگی شدن در حقیقت هماهنگی و انطباق فرد با کلیه شرایط و خصوصیات فرهنگی است و معمولاً به دو صورت ممکن است واقع شود. اول بصورت طبیعی و تدریجی که همان رشد افراد در داخل شرایط فرهنگی خاص است. دوم بصورت تلاقی دو فرهنگ که بطرق مختلف ممکن است صورت گیرد. فرهنگ در برگیرنده تمام چیزهایی است که ما از مردم دیگر می‌آموزیم و تقریباً اعمال انسان مستقیم و یا غیر مستقیم از فرهنگ ناشی می‌شود و تحت نفوذ آن است.

برای روشن شدن مطلب یکی از اعمال انسان را مثال می زنیم: غذا خوردن نیازی بدنی و بیولوژیک است، برای زنده ماندن باید تغذیه کرد ولی وقتی سئوال می‌شود چه باید خورد ؟ چگونه باید خورد؟ چه وقت باید خورد، نفوذ فرهنگ در اعمال انسانی نمودار می‌گردد. برآوردن نیازهای غریزی در انسان با مجموعه‌ای از رفتارهای پیچیده همراه است و این رفتارها را فرهنگ هر جامعه ای شکل می‌دهد. در مورد برآوردن نیاز تغذیه در جوامع مختلف اشکال گوناگونی دیده می‌شود و محدودیت ها، مقررات، قواعد و رسومی هست که افراد هر جامعه را تحت نفوذ می‌گیرند که مثلاً چه باید خورد و از خوردن چه چیز باید پرهیز کرد. فرهنگ بین افراد مشترک است.

هر فردی خصوصیاتی منحصر به فرد دارد که ویژه است و دیگران را از آن بهره‌ای نیست. این گونه خصوصیات جزو فرهنگ بشمار نمی‌رود مگر آنکه بوسیله افراد دیگر یاد گرفته شود و بصورت رسوم و عادات گروهی در آید و دیگران در انجام آن شرکت کنند. از طرف دیگر فرهنگ گرد آورده جمع است، ذخیره دانش انسانی از طریق نسلهای متمادی فراهم شده است که از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌گردد. و بهمین دلیل غالباً هر اختراعی بر اساس زمینه عینی گذشته که حاصل کوششهای جمعی انسان است متکی می‌باشد...


كتاب هايي در اين زمينه

جشن هاي ايراني
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

مجله جهان کتاب 312 - 311
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

اضطراب در اشعار فروغ فرخزاد و غادة السمان ؛نقد تطبیقی
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

مجله جهان كتاب ۲۹۲ - ۲۹۳
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

مجله جهان كتاب ۲۹۴ - ۲۹۶
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

مجله جهان کتاب ۳۰۱ - ۳۰۳
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837