جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  03/03/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > تاریخ و جغرافیا > ایران

قیمت آی کتاب
90,000 ریال
قیمت کتاب
ریال

سفر دانه به گل
نويسنده: مريم عامل قاجار
ناشر: تاريخ ايران
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 313
اندازه كتاب: رقعی - سال انتشار: 1389 - دوره چاپ: 1
کد کتاب: 96311

فروخته شد - موجود نمی باشد

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
سير تحول جايگاه زن در نثر دوره قاجار ۱۲۱۰ تا ۱۳۴۰ ه.ق

همانطور که از عنوان کتاب مشخص است نویسنده به بررسی جایگاه و حضور زن در کتب ادبي در دوره قاجاره و ریشه‌هاي حضور زن در نثر معاصر مي‌پردازد.

سپس به خواسته‌ها و مطالبات زنان یا وضعیت آنان در نثر مردان پرداخته و مسیر این تحول را بررسي مي‌کند. دکتر مریم عاملي رضايي در خصوص اهمیت موضوع مي‌نویسد:

«شناخت چالشها و موانع پیش روی زنان و چگونگي مقابله با این چالشها که برای نخستین بار جریان جدیدي را در آثار منثور این دوره به وجود آورد براي درک تجربه ادبي که در این دوره شکل گرفت ضروري است.

بررسي جایگاه زن در نثر دوره قاجار در شناسایي حلقه مفقوده میان ادبیات سنتي و ادبیات عصر جدید در انعکاس جایگاه زن در نثر حائز اهمیت است، زیر از سالهای 1300 شمسي به بعد شاهد حضور زن چه به عنوان موضوع اثر و چه به عنوان نویسنده در نثر داستاني هستیم».

تاریخ دوره قاجار در فصل‌بنديهاي کتاب به سه دوره تقسیم شده و هر کدام از سرفصلها دارای زیر مجموعه‌هایي هستند که با موشکافي به مسائل آن زمان پرداخته‌اند.

فصل اول به جایگاه زن در نثر دوره اول قاجار شامل سالهای 1210- 1264ق پرداخته و برخی از موارد مورد بحث در این فصل عبارتند از:

اصل و نسب قاجاریه، اوضاع عمومي زنان در ابتداي دوره قاجار، جایگاه زنان در سفرنامه‌ها که خود این بحث جالب به دو بخش تقسیم مي‌شود که عبارتند از: زنان فرنگي در سفرنامه‌هاي ایرانيان و زنان ایراني در سفرنامه‌هاي فرنگي.

دوره دوم به جایگاه زن در نثر دوره ناصري 1264- 1313 ق می‌پردازد و مباحث این فصل عبارتند از: اوضاع حرم‌خانه و زنان درباري، جایگاه زن در نثر مردان، جایگاه زن در نثر زنان ، سفرنامه‌ها و ... .

فصل سوم جايگاه زن در نثر دوره مشروطه 1313-1340ق دوره سوم به نثر دوره مشروطه پرداخته است و این فصل مفصل‌ترين فصل کتاب است که شامل مباحث مهمی مانند:

اوضاع عمومي زنان در دوره مشروطه و زمینه‌هاي حضور آنان در اجتماع، نقش ادبیات طنز در بیان مسائل زنان، و معرفي نشریات زنان و .... پرداخته است.

بخش ضمائم شامل چند مکتوب از زنان درباري، بخشي از معايب الرجال بي بي خانم استرآبادي، تأدیب‌الاطفال و تلگرافات زنان و ... است و در قسمت تصاویر، تصاویر زنان در نشریاتي چون شکوفه، ملانصرالدین موجود است.


فهرست
مقدمه اي درباره اوضاع زنان در ابتداي دوره قاجار

- انواع نثر از ابتدا تا دوره ناصري و جايگاه زن در نثر اين دوره (كتب تاريخي، تذكره¬ها، منشآت، سفرنامه¬ها)

- اوضاع زنان در دوره ناصرالدين شاه، جايگاه زن در نثر مردان اين دوره (تذكره،رساله، سفرنامه، خاطرات، روزنامه¬ها، متون ترجمه شده) وبررسي نمونه هاي نثر زنان(نامه، سفرنامه، رساله)

- اوضاع زنان در دوره مشروطه و جايگاه آنان در نثر اين دوره (روزنامه ها،متون ترجمه شده، كتاب¬هاي تربيتي)، روزنامه¬هاي زنان

- پايان سخن: تحليل از روند تحول جايگاه زن در نثر دوره قاجار


كتاب هايي در اين زمينه

از تصویر تا اسطوره
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

چه قدر خوبیم ما!
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

زن بودن
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

نوید بهار
   

آغا محمدخان تاجدار
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

نژاد،قوم و ملت در ایران
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837