جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  15/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > تاریخ و جغرافیا > ایران

جاده ابريشم
نويسنده: علي مظاهري
مترجم: ملك ناصر نوبان
ناشر: پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 919
اندازه كتاب: وزیری - سال انتشار: 1373 - دوره چاپ: 1
کد کتاب: 96683

فروخته شد - موجود نمی باشد
کمیاب یا دست دوم - کیفیت : خوب

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
دو جلدي

بی گمان، انگیزه های گوناگونی می تواند آدمی را از یک سوی کره خاکی به سوی دیگر بکشاند. «تجارت» و مبادله کالا، همواره انگیزه ای مهم برای انجام این کارِ دشوار بوده است.

نام «جاده ابریشم» که به راه قدیمیِ «شرق تا غربِ» عالم ـ از چین تا اروپا ـ نهاده شده، برگرفته از تجارت بسیار سودآوری بوده که از فروش ابریشم چینی در بازارهای مغرب زمین تحقق می یافته است.

برای نخستین بار، کاشف آلمانی قرن نوزدهم، «بارون فردیناندفون ریشتوفن» شاهراه سراسری آسیا را «جاده ابریشم» نامید؛ اگر چه مردمان امپراتوری بیزانس نیز نام مشابهی بر این جاده نهاده بودند.

خود ابریشم، تخیل این ناظران را به خود جلب کرده بود؛ زیرا دست کم دو هزار سال بود که چینیان راز کشت انبوه ابریشم را پنهان داشته بودند، و در این سالهای دراز، تنها فراهم آورنده بافته های لطیف تجملی برای غرب به شمار می آمدند.

باری، این ابریشم بود که مردم غرب را به خود جذب می کرد و باعث می شد که امپراتوریها یکی پس از دیگری از راه ابریشم به سوی شرق کشانده شوند. از این رو، «ابریشم» در نقش یکی از شاخص ترین فرآورده های چین، نام خود را به جاده مزبور بخشیده است.

البته این سخن هرگز بدان معنا نیست که جاده مزبور، منحصر به حمل و نقل ابریشم بوده است؛ بلکه در چین، به جز ابریشم، کالاهای ارزشمند دیگری نیز تولید می شده که از همین جاده به سایر بلاد انتقال می یافته است؛ چنان که محصولات بلاد واقع در طول این جاده نیز، با استفاده از همین جاده صادر می شده است.

جاده ابریشم یا راه ابریشم شبکه راه های به هم پیوسته‌ای با هدف بازرگانی در آسیا بود که خاور و باختر و جنوب آسیا را به هم و به شمال آفریقا و خاور اروپا پیوند می داد.

نخستین بار در دوران هخامنشی ها بود که به اهمیت راه پی بردند. آن ها با ایجاد راه شاهی که از بابل شروع و با گذر از منطقه زاگرس و سرزمین ماد به ری و سپس به بلخ می رسید راهی نو در جهان افکندند. این راه از شهرستان توان هوانگ در چین به ولایت کانسو می‌آمد و از آن جا داخل ترکستان شرقی امروزی می‌شد و از درون آسیای مرکزی می‌گذشت و از راه بیش‌بالیغ و آلمالیغ و اترار به سمرقند و بخارا می‌رسید. در بخارا قسمت اصلی آن از راه مرو، سرخس، نیشابور، گرگان به ری می‌آمد و از ری به قزوین و زنجان و تبریز و ایروان می‌رفت و از ایروان به ترابوزان یا بیکی از بندرهای شام پایان می‌گرفت. قسمت فرعی این راه از سمرقند به خوارزم و از خوارزم به سرای و هشترخان و از آن جا به کنار رودخانه�" «دن» و بندرهای دریای آزف پایان می‌یافت

. مهم‌ترین کالایی که از ایران می‌گذشت، ابریشم بود، اما چون ایرانیان مقدار بسیاری از ابریشم خام چین را که وارد می‌کردند، به خود تخصیص می‌دادند می توانستند فراورده‌های خویش را به هر بهایی که بخواهند، به کشورهای باختر زمین بفروشند.

ترکان به تحریک اتباع سغدی خود کوشش ها کردند، تا از خسرو انوشیروان اجازه گذر دادن ابریشم خود را از خاک ایران به دست بیاورند اما نتیجه نبخشید.


كتاب هايي در اين زمينه

هفت رمز نمادین فروهر
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

چه قدر خوبیم ما!
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

معاد و آخرت شناسی در مذاهب و ادیان ایران قدیم
   

تاریخ سیاسی ایران
   

نژاد،قوم و ملت در ایران
   

از تصویر تا اسطوره
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837