جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  28/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > عرفان > عرفان اسلام

قیمت آی کتاب
300,000 ریال
قیمت کتاب
ریال

تراژدي فرنگ
نويسنده: فخرالدين شادمان
ناشر: طهوري
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 296
اندازه كتاب: رقعی جلد سخت - سال انتشار: 1346 - دوره چاپ: 1
کد کتاب: 97930

فروخته شد - موجود نمی باشد
کمیاب یا دست دوم - کیفیت : عالی

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
چیزی که در آثار شادمان به وضوح دیده می‌‌شود، موضع سخت وی در برابر با تمدن جهان‌‌خوار غرب است و تنها راه این تقابل را تأکید بر مؤلفه‌‌هایی می‌‌داند که پایه‌‌های یک ناسیونالیسم شدید را در ذهن شادمان و البته در ذهن خواننده‌‌ی آثار وی پی خواهد ریخت، زبان و تاریخ ایرانی. اما به رغم آن، به گونه‌‌ای متناقض وی معتقد به گرفتن اصول پیشرفت و ترقی از غرب است و در کنار آن است که توصیه‌‌ای اکید بر حفظ مؤلفه‌‌های هویت و تمدن ایرانی و ملی را دارد. یعنی به نوعی قائل به التقاط این دو عنصر است.

مسأله‌‌ی تجدد و برخورد با تمدن غرب، مسأله‌ای است که از دیر باز در بین صاحب قلمان ایرانی موضوعی مورد بحث بوده است. به گونه‌ای که بر همین محور، طیف‌های متفاوتی از آرا، شامل گستره‌ای وسیع از موافقان، مخالفان، میانه‌روان و... شکل گرفته است. جامعه‌ی روشنفکری ایران نیز، به عنوان ویترین آرا و عقاید مرتبط با مسأله‌ی غرب و چگونگی مواجهه با آن، بر همین منوال نسل‌های متفاوتی را به خود دیده است.

نسل اول آن قائل به پیروی محض از غرب و تمدن غربی بود و پیشرفت و ترقی را مختص ذات اروپا می‌دید. نسل دوم روشنفکری در ایران از زمان پهلوی اول و با اعتقاد به، به کارگیری و پیاده سازی مفاهیم و مؤلفه‌های جدید غربی (مانند مدرسه، دانشگاه و...) و دست‌یابی به پیشرفت و ترقی با استفاده از این مؤلفه‌ها در عرصه، ظهور پیدا کرد.

سید فخرالدین شادمان (۱۲۸۶-۱۳۴۶ شمسی) در تهران متولد شد و پس از شصت سال زندگی بر اثر بیماری سرطان لوزالمعده در لندن وفات یافت.پدرش حاج سید ابو تراب نام داشت و روحانی بود. تحصیلات اولیه او با علوم قدیمه گشت. دوره مقدمات زبان و ادبیات عرب و فقه و اصول را در مدارس میرزا صالح و خان مروی در طهران انجام داد. و همین رشته را نزد آقا سید محمود حیاط شاهی و آقا شیخ محمد تقی نهاوندی ادامه داد، سپس به تکمیل علوم جدید پرداخت.

تحصیلات اولیه خود را در مدارس کمال و تدین و دارالفنون آغاز کرد، سپس دوره دارالمعلمین عالی مرکزی (دانشسرای عالی) را در سال ۱۳۰۴، و دوره مدرسه عالی حقوق تهران را در ۱۳۰۶ به پایان رسانید، باین وسیله تحصیلات علوم قدیم و جدید را با یکدیگر جمع کرد و همین امر موجب گردید که در مدت زندگی خود دارای تعصب قشری نبود و تمدن جدید را بدون مطالعه و دقت قابل قبول نمی‌دانست.

در سال ۱۳۰۴ شمسی از دانشکده حقوق دانشگاه پاریس و در سال ۱۳۱۸ از دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه لندن به اخذ درجه دکتری نائل گردید. دو سال در کمبریج انگلستان اقامت کرد و در دانشگاه کمبریج به مطالعه پرداخت. یکسال هم دوره دانشگاه هاروارد آمریکا را طی کرد

اما برخلاف دو طیف قبل، نسل سوم روشنفکری ایران شامل دیدگاه‌هایی است که در آن رفع قداست از غرب و نیز نقد جامعه و کسانی که به تقدیس غرب می‌پرداختند، بسیار مورد رواج بود. به عبارتی افکار نمایندگان این نسل آمیخته با احساسات شدید ناسیونالیستی و ترغیب و رواج ملی‌گرایی همراه بود. نسل چهارمی نیز از طیف روشنفکر در ایران شکل گرفته است که گرایش و منحنی فکری آن عمدتاً به سوی ارزش‌های نظام مسلط لیبرال-دموکراسی غربی است و بر این اساس به تقدیس حقوق بشر، آزادی و دموکراسی غربی می‌پردازد و عدالت، برابری و آرمان‌های اجتماعی انسان‌های خارج از محدوده‌ی نظام‌های غربی را در اولویت پایین‌تری قرار می‌دهد.

«سید فخرالدین شادمان»، از نمایندگان نسل سوم روشنفکری در ایران است.

...یکی از پیچیدگی‌‌های تجربه‌‌ی تجدد در ایران این واقعیت بود که رواج تجدد مصادف با رخنه و نفوذ استعمار در ایران بود. شادمان آشکارا به این جنبه از مسأله‌‌ی تجدد وقوف داشت. ستم‌‌کاری‌‌های استعمار را بر می‌‏شمرد و می‌‏کوشید میان دست‌‌آوردهای تجدد و تبه‌کاری‌‌های استعمار تمییز بگذارد. تأکید داشت که «در بیش‌‌تر کارهای تو، ای فرنگ شک باید کرد...


كتاب هايي در اين زمينه

سرمایه ی اجتماعی و سلامت اجتماعی ؛ مفاهیم و رویکردها
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

چه قدر خوبیم ما!
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

مردم در سیاست ایران ؛ پنج پژوهش موردی
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

مسائل و مشکلات اجتماعی
   

کجروی ، بزه کاری و انحراف های اجتماعی
   

نژاد،قوم و ملت در ایران
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837