جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  08/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
مدیریت مقالات > مقالات عمومي

۳۱ امتياز Web براى فروشنده ، خريدار و بازارياب

گروه: مقالات عمومي
نویسنده: وحيد نقشينه ارجمند‎

حضور در Web براى سازمان ها و شركت ها داراى مزايايى است كه قابل مقايسه با فضاى فيزيكى نخواهد بود اين ويژگى ها و مزايا منحصر به فرد بوده و قابليت تكرارپذيرى در فضاى فيزيكى را نيز ندارند برخى از مهم ترين اين دستاوردها به شرح زير است:

۱- استفاده از مدل هاى كسب و كار رقابتى وچالش برانگيز در فضاى وب.
۲- امكان ارسال حجم بيشترى از اطلاعات و انواع مختلفى از اطلاعات با هزينه هاى بسيار كمتر براى مشترى.
۳- ايجاد فرم هاى جديد تجارت و واسطه گرى.
۴- استفاده از استراتژيهاى جديد بازاريابى و عدم كارآيى استراتژى هاى سنتى همچون تمركز،رقابت ، هزينه و ‎...
۵- امكان دستيابى به اطلاعات بيشترى از مشتريان با استفاده از فرم هاى اينترنتى.
۶- به وجود آمدن بازارهاى جديد و امكان دسترسى به آنها.
۷- توليد Brand و نام و نشان تجارى به صورت Online كه داراى ارزش بيشترى است.
۸- امكان شخصى سازى ارتباط با هر مشترى براساس نوع سليقه و رفتار مصرف كننده ‎.
۹- تسريع حضور در بازارهاى بين المللى.
۱۰- كاهش هزينه هاى توليد و توزيع كالا در فضاى وب ‎.
۱۱- امكان تخمين مناسب در پاسخ به تبليغات اينترنتى.
۱۲- افزايش كانال هاى توزيع و ارتباط در بازاريابى اينترنتى و بالطبع افزايش بهره ورى ‎.
۱۳- تهديدى جدى براى فروشندگانى كه به صورت بنگاه و تنها در يك موقعيت جغرافيايى مشغول به فعاليت هستند.
۱۴- امكان داشتن يك ارتباط يك به يك، يك به چند و چند به چند را براى بنگاه فراهم مى سازد.
۱۵- انتقال بيشتر معامله به سوى مشتريان و كمتر درگيرشدن فروشنده در عمليات داد و ستد و از امكان استفاده از اين زمان در ساير معاملات.
۱۶- امكان توسعه سريع نام و نشان تجارى در فضاى وب برخلاف فضاى فيزيكى كه مستلزم زمان و هزينه فراوان است ‎.
۱۷- پيشروان اين بازار همواره از سود سرشارى برخوردار خواهند بود.


دستاوردهاى Webبراى مصرف كنندگان نهايى

علاوه بر دستاوردهاى فوق الذكر كه فناورى اطلاعات نصيب شركتها و سازمانهاى تجارى كرده است، اين فناورى نصيبى نيز براى مشتريان و كاربران نهايى داشته است كه موجب تسهيل در فرآيند خريد و فروش و انجام تصميم گيرى سريعتر از سوى كاربران شده است. در زير به مهم ترين اين دستاوردها اشاره شده است:

۱- حجم زياد از اطلاعات: فناورى IT موجب شده است كه حجم زيادى از اطلاعات انباشته شده و مشترى ديگر از كمى اطلاعات رنج نبرد بلكه از فراوانى آن و حجم زياد اطلاعات دچار سردرگمى شود.
۲- تازگى و جذابيت: فضاى وب داراى تازگى و جذابيتى خاص براى مشتريان است كه آن را قبلاً تجربه نكرده اند.
۳- ماهيت سرگرم كننده: وجود وب سايت هاى فراوان درخصوص يك كالاى خاص سبب مى شود كه مشترى سرگرم شده و در برخى موارد شروع به پرسه زدن در Web نمايد كه آن را اصطلاحاً وب گردى مى نامند.
۴- قدرت بيشتر مشترى: مشترى قدرت انتخاب بيشترى خواهد داشت و پس از جمع بندى در مورد يك محصول به راحتى مى تواند تصميم خريد خود را عملياتى سازد.
۵- قيمت هاى كمتر: قيمت هاى ارائه شده بر روى فضاى وب به دليل حذف واسطه ها و برخى از عوامل توليد مانند هزينه هاى مكان، پرسنل، بازاريابى و فروش.‎.. كاهش يافته است و لذا محصول با قيمت پائين ترى به دست مشترى خواهد رسيد و اين به معناى سود بيشتر مشترى از اين نوع خريد است.
۶- اطلاعات با ارزش مشترى: بيشتر اطلاعاتى كه از سوى سازمانها و شركتها در مورد مشتريان جمع آورى مى شود داراى ارزش است زيرا در فروش هاى بعدى كاربرد دارد، اين اطلاعات شامل علائق و سليقه هاى مشترى و نيز امكان خريد مجدد كالا از سوى مشترى و.‎.. است.
۷- كنترل بيشتر مشترى: در فضاى مجازى مشترى كنترل بيشترى بر روى خريد داشته و مى تواند آن را براساس نظر و سليقه خود سفارشى سازى كند مانند اين كه پول كالا را در چه تاريخى پرداخت كند، كالاى خريدارى شده را در چه مكانى تحويل بگيرد....
۸- امكان دسترسى به محصولات ناياب: با توجه به اين كه فضاى واقعى در برخى از كالاها داراى بازار انحصار كامل است بنا بر ميل و سليقه فروشنده ممكن است كه يك كالا در زمان خاصى ناياب شود و اين تنها به دليل انحصار فروش كالا توسط فروشنده انجام مى شود اما در بازارى كه داراى رقابت كامل است ديگر چنين انحصاراتى وجود نداشته و همه مشتريان به انواع كالاهاى موجود در بازار اينترنتى دسترسى خواهند داشت.
۹- دريافت خدمات آزمايشى و رايگان: در فضاى وب كاربر مى تواند به دلخواه خود يك كالا و يا خدمت را براى مدتى محدود و معين و صرفاً به قصد آزمايش در اختيار داشته باشد و در صورتى كه از آن راضى بود آن را خريدارى كند به اين نسخه ها از خدمات اصطلاحاً نسخه trial گفته مى شود.
۱۰- حجم زياد اطلاعات: به دليل حجم بسيار بالاى اطلاعات در web در برخى از مواقع مشتريان براى يافتن اطلاعات موردنظرشان به مشكل برخورد كرده و به دليل غرق شدن در حجم بالايى از اطلاعات توانايى شناسايى درست آنها را نخواهند داشت كه اين خود يكى از معضلات فضاى وب و داد و ستد در فضاى اينترنتى است.
۱۱- راحتى بيشتر: در داد و ستد معمولى مشترى بايد مسافتى را طى كند تا بتواند به محل فروشنده برسد و به علاوه در صورتى كه با فروشنده به توافق نرسد بايد هزينه هايى نظير هزينه فرصت و زمان را بپردازد اما در داد و ستد اينترنتى كاربر در حالى كه در محل كار خود و يا منزل خود نشسته است عمليات مبادله داد و ستد را انجام مى دهد.


مزاياى بازاريابى اينترنتى

براساس طبقه بندى كه از سوى كيانگ وچى بيان شده است، بازاريابى اينترنتى در سه بعد داراى مزيت است.

۱- بعد ارتباطى: اينترنت وسيله اى بسيار مؤثر براى سازماندهى و تبادل اطلاعات است كه توانايى نگهدارى حجم وسيعى از اطلاعات را با هزينه پائين در هر كجاى دنيا دارد. به علاوه توانايى تعامل پذيرى و توانايى در ارائه اطلاعات را به صورت همزمان دارا مى باشد.

فضاى وب اين توانايى را دارد كه به صورت شبانه روزى اطلاعات مورد درخواست مشترى را به صورت سريع و بى درنگ online در دسترس او قرار دهد و به علاوه به روش هاى مختلفى مانند پست الكترونيكى، گروه هاى خبرى، تالارهاى گفت وگو، اطلاع رسانى از طريق وب سايت و ... با مشترى در ارتباط باشد. اين روش ها به بازاريابان اين امكان را مى دهد تا از نيازهاى در حال تغيير مشتريان باخبر شده و استراتژى هاى بازاريابى خود را براساس اين تغييرات تطبيق دهند، به علاوه صرفه جويى هاى ناشى از استفاده از اينترنت را به جاى تلفن و فاكس مى توان شاهد بود.

علاوه بر مورد فوق از طريق تماس يك به يك با مشتريان مى توان اطلاعات آنها را جمع آورى كرده و با استفاده از اين اطلاعات در تبليغ كالاهاى جديد به سراغ گروه هاى هدف رفت و وقت و هزينه را بيهوده تلف نكرد.

۲- بعد مبادلاتى: اينترنت دسترسى تجارت ها به دامنه وسيع ترى از مشتريان بالقوه را در سراسر جهان فراهم مى كند كه اين امر سبب ايجاد يك مزيت رقابتى براى كسب و كارهاى كوچك خواهد شد كه توانايى رقابت با سازمان ها و شركت هاى بزرگ را در حالت عادى ندارند اما با بهره گيرى از بعد مبادلاتى اينترنت قدرت بيشترى يافته و امكان رقابت براى آنها فراهم مى شود و به علاوه اداره عمليات داد و ستد از طريق اينترنت راحت تر شده است و موجب كاهش امور دفترى، افزايش كارايى و كاهش هزينه مبادلات مى شود به علاوه با بهره گيرى از سيستم هاى پرداخت online هزينه پرداخت ها كمتر شده و صرفه جويى به عمل خواهد آمد.

هزينه هاى پائين براى ورود و شروع بازاريابى اينترنتى از ديگر مزيت هاى فضاى مجازى است به اين معنا كه شركت هاى كوچك تنها با راه اندازى يك وب سايت اين امكان را خواهند داشت كه به معرفى خود و محصولات خود پرداخته و سعى در جلب مشترى داشته باشند.

۳- بعد توزيع: اينترنت موجب مى شود كه حتى انتخاب هاى بيشترى با انعطاف پذيرى بالاترى براى مشتريان و شركت ها فراهم شود و هزينه هاى توزيع مانند هزينه هاى انباردارى، هزينه اجاره فضا و ‎... از بين برود به علاوه داد و ستد اينترنتى موجب خواهد شد كه زنجيره عرضه كوتاه تر شده و واسطه ها حذف شوند و لذا هزينه هاى ثابت توزيع كاهش يافته و توزيع سريع و همزمان كالاها و خدمات خريدارى شده تضمين شود.

علاوه بر سه بعد فوق مى توان موارد زير را نيز از مزاياى بازاريابى اينترنتى به حساب آورد:

سهولت ارزيابى تبليغات مختلف بازرگانى با يكديگر، به روز بودن آگهى هاى اينترنتى، گستردگى شبكه ارتباطات در اينترنت، انبوه تبليغات بازرگانى و خارج شدن از حالت انحصارى، گرايش به تبليغ كالاها با قيمت بالاتر در مقايسه با كالاهاى ارزان قيمت تر، خودكار شدن فرايند تبليغ، ايجاد شرايط برابر براى رقباى تجارى، ايجاد علاقه در افراد به استفاده از تبليغ بازرگانى به سبب جاذبه هاى طراحى پيام، خريد كالا يا خدمت در شرايط رقابتى كه به نفع خريدار خواهد بود، امكان فروش و عرضه محصول در بازارهاى بيشتر و متنوع تر، تغيير در ارتباط بين خريدار و فروشنده.


موانع بازاريابى اينترنتى

۱- مشتريان ترجيح مى دهند كه كالايى را كه قصد خريد آن را دارند از نزديك مورد بررسى قرار دهند لذا برخى از كالاها مانند كفش، پوشاك، خوراكى و ‎...محدوديت عرضه از طريق اينترنت را خواهند داشت.

۲- به دليل عدم اطمينان مشترى به فروشنده خريد از طريق كارت هاى اعتبارى مشكلاتى را براى خريدار دربردارد و به دليل عدم اطمينان مشترى در ارائه اطلاعات بانكى خود بسيارى از خريد هاى اينترنتى ناقص مانده و عملاً هيچ داد و ستدى انجام نمى شود.

۳- به دليل نامشخص و نامعلوم بودن فروشنده در خريدهايى كه از مدل C2C و B2C پيروى مى كنند خريدار نمى داند كه آيا با فروشنده اى سر و كار دارد كه داراى اعتبار و سابقه است و يا با فردى روبه رو مى شود كه هيچ اعتبار اقتصادى نداشته و سعى در كلاهبردارى دارد.

با توجه به تمام معايبى كه بازاريابى و تبليغات اينترنتى به همراه خود دارد به دليل مشغله هاى فراوان افراد و جلوگيرى از ترافيك و رفت وآمدهاى غير ضرورى و كاهش هزينه هاى تبليغات استفاده از تبليغات و بازاريابى اينترنتى را مى توان به عنوان يك اصل در نظر گرفت و شركت هايى را پيش رو به حساب آورد كه از هم اكنون به فكر اين نوع از بازاريابى باشند و با ايجاد زيرساخت هاى لازم اول بودن را در رشته تجارى خود همواره مدنظر داشته باشند.

قسمت قبل   
راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837