جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  09/03/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > تاریخ و جغرافیا > ایران

پس از بحران - كارنامه و خاطرات هاشمي رفسنجاني سال ۶۱
ناشر: دفتر نشر معارف انقلاب
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 491
اندازه كتاب: وزیری جلد سخت - سال انتشار: 1380 - دوره چاپ: 4
کد کتاب: 97898

فروخته شد - موجود نمی باشد

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
کارنامه و خاطرات سال ۱۳۶۱

کتابهای خاطرات هاشمی رفسنجانی ، شاید تنها سند ثبت شده ، از سالهای اولیه انقلاب توسط دست اندرکاران آن روزها است . تقریبا هیچ یک از مقامات آن دوره که یکی از حساس ترین دوره های تاریخ ایران را پشت سر گذاشته اند ، به صرافت ثبت خاطراتشان نیفتاده اند. مطمئنا ، با گذشت زمان ، کتاب خاطرات هاشمی رفسنجانی ، تبدیل به یکی از مراجع مهم تاریخ بعد از انقلاب خواهد شد.

کتابهای خاطرات هاشمی رفسنجانی از سال ۱۳۶۰ یعنی ۲ سال و ۲ ماه بعد از انقلاب سال ۵۷ شروع میشوند و خود هاشمی رفسنجانی به شدت از اینکه سالهای ۵۷ و ۵۸ و ۵۹ یعنی سر نوشت ساز ترین سالهای انقلاب را مکتوب نکرده است ، به شدت ابراز تاسف میکند.

این سالها اتفاقا سالهایی هستند که بحث های بسیاری به خاطر نحوه انتقال قدرت به دولت بازرگان و گروگان گیری و استعفای دولت بازرگان و اعدامهای انقلاب و شروع جنگ و ... هستند ، که خاطرات هاشمی رفسنجانی میتوانست گوشه ای از آن را روشن کند.

خاطرات سال ۱۳۶۰ ، هاشمی رفسنجانی به چند دلیل ، حائز اهمیت است . جنگ در شرایطی قرار دارد که به دلیل برتری نسبی عراق در خاک ما و عدم سازماندهی دقیق ارتش و همچنین دید مسئولین نست به ادامه جنگ ، پایانی سریع برای جنگ مطرح نیست (که چند فراز از خاطرات رفسنجانی در این مورد را می آورم ) . فرار بنی صدر هم در همین سال اتفاق می افتد و انفجار نخست وزیری و حزب جمهوری اسلامی هم به همچنین.

كتاب «عبور از بحران» به عنوان نخستين جلد از سلسله كتابهاي خاطرات آقاي هاشمي‌رفسنجاني، به بيان وقايع و رويدادهاي سال 1360 مي‌پردازد و دو واقعيت مهم را در پيش روي خوانندگان قرار مي‌دهد.

نخست آن كه سال 60 را براستي بايد يكي از بحراني‌ترين و يا شايد بحراني‌ترين مقطع پس از انقلاب به شمار آورد.

مجموعه حوادثي كه در اين سال روي مي‌دهد و فشارها و تنگناهاي گوناگوني كه براي نظام و مسئولان كشور به وجود مي‌آيد، بي‌ترديد در طول سالهاي پس از پيروزي انقلاب، سابقه و مانندي ندارد، اما واقعيت ديگر آن است كه سال 60 را بايد به عنوان سال حل و رفع عمده‌ترين بحرانهاي داخلي نيز به حساب آورد، هر چند بدين منظور، هزينه بسيار زيادي نيز پرداخت شد.

بنابراين برگزيدن عنوان «عبور از بحران» براي خاطرات اين سال، كه هم بيانگر وجود بحران در كشور و هم نشانگر حل و رفع بحران و عبور از آن است، انتخابي در خور و شايسته به نظر مي‌رسد.

به طور كلي آن چه «عبور از بحران» را نسبت به ديگر كتب تاريخ انقلاب اسلامي بويژه خاطرات بازگو شده از سوي دست‌اندركاران مسائل كشور و انقلاب، برتري مي‌بخشد، نگارش وقايع در زمان وقوع آنهاست،

و ديگر آن كه نگارنده آنها شخصيتي است كه خود در بطن و متن حوادث قرار داشته است و پس از مجروح شدن حضرت آيت‌الله خامنه‌اي و همچنين شهادت آيت‌الله بهشتي و جمع كثيري از مسئولان و شخصيتها از جمله آقايان رجايي و باهنر، مسئوليت بسياري از امور بر عهده او قرار مي‌گيرد، به همين لحاظ نيز از اطلاعات بسيار گسترده‌اي در زمينه مسائل كشور و انقلاب برخوردار مي‌گردد.

اما علي‌رغم اين همه، از آنجا كه آقاي هاشمي‌رفسنجاني شيوه حداكثر اختصار را براي ثبت روزانه خاطرات خود برمي‌گزيند،

بالطبع بايد گفت «عبور از بحران» حاوي فهرستي از وقايع ريز و درشت است كه مي‌تواند منبعي بسيار ارزشمند براي پژوهشگران تاريخ انقلاب اسلامي به منظور يافتن سرفصلها و موضوعات مهم اين دوران به حساب آيد؛

به عبارت ديگر، پويندگان تيزبين مسائل تاريخي، با رجوع به سلسله كتابهاي خاطرات آقاي هاشمي‌رفسنجاني قادرند بسياري از اجزاء و تكه‌هاي گم‌شده تاريخي را در لابلاي سطور و صفحات آن بيابند و با تجزيه و تحليل و پيگيري روند قضايا، پاسخهاي مناسبتري براي توضيح نكات مبهم و سئوال‌برانگيز موجود در زمينه‌هاي تاريخي و سياسي ربع قرن گذشته كشورمان ارائه دهند.

به طور كلي در نگاهي به «عبور از بحران»، نخستين نكته‌اي كه جلب توجه مي‌نمايد، نقش امام خميني (ره) و نحوه عملكرد ايشان در عبور دادن كشور و نظام از بحرانهاي گسترده و پيچيده اين مقطع است.

در دوراني كه كشور درگير يك جنگ تمام عيار خارجي است و بحرانهاي سياسي، اقتصادي و امنيتي داخلي نيز از هر سو زبانه مي‌كشند، شخصيت حضرت امام از چنان صلابت، استواري و جذبه‌اي برخوردار است كه نه تنها هيچ‌گونه تزلزلي در آن راه نمي‌يابد بلكه ايشان به تمامي مسئولان و آحاد ملت نيز نيرو و قدرت مي‌بخشند و از بروز هرگونه سستي و نااميدي در ميان آنها، جلوگيري به عمل مي‌آورند.


كتاب هايي در اين زمينه

گفتمان داعش؛ تبیین ذهنیت سیاسی سلفیت تکفیری
   

عطر درمانی ؛ آروما تراپی
   

سیمای شهر اراک؛جلد دوم

تاریخ موسیقی آذربایجان
   

موانع مردم سالاری در ایران
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

کتاب عجایب ایرانی
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837