جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  28/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > هنر > نقاشی - گرافيك

لئوناردو داوينچي
نويسنده: زيگموند فرويد
مترجم: مهدي افشار
ناشر: كاويان
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 248
اندازه كتاب: رقعی جلد سخت - سال انتشار: 1351 - دوره چاپ: 1
کد کتاب: 97804

فروخته شد - موجود نمی باشد
کمیاب یا دست دوم - کیفیت : خوب

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
سلفون

تحليل زندگي لئوناردو داوينچي هنرمند برجسته عصر رنسانس ايتاليا و جهان به همراه ۳۰ تصوير از نقاشي هاي وي

لئوناردو داوینچی (۱۵ آوریل ۱۴۵۲ - ۲ مه ۱۵۱۹) دانشمند و هنرمند ایتالیایی دوره رنسانس است که در رشته‌های نقاشی، ریاضی، معماری، موسیقی، کالبدشناسی، مهندسی، تندیسگری، و هندسه برجسته بود. وی یکی از بزرگترین نوابغ طول تاریخ بشریت است.

عده‌ای از محققان ایتالیایی با تحقیق بر روی اثر انگشت بازسازی شدۀ وی، او را دارای ریشۀ عربی و اهل خاورمیانه برشمرده‌اند.

داوینچی را کهن‌الگوی «فرد رنسانسی» دانسته‌اند. وی فردی بی‌نهایت خلاق و کنجکاو بود. او نظریات خود را در مجموعه یادداشتهایی که بالغ بر هزاران صفحه می باشند، ثبت کرده است. او طرحهای مبتکرانه‌ای را برای ساخت سلاحهایی مانند توپ‌های بخار، ماشین‌های پرنده و ادوات زرهی ارائه کرده بود، هرچند که بسیاری از آنها هرگز ساخته نشدند.

داوینچی اولین طراح هواپیما و صدها اثر معماری دیگر به‌شمار می‌رود. یکی از طرح‌های ابتکاری او لباس غواصی و زیر دریایی جنگی است. ا

و همچنین مسلسل، تانک نظامی، ساعتی که به ساعت داوینچی معروف است، کیلومتر شمار و چیزهای دیگر را طراحی یا اختراع کرد و با استفاده از خط معکوس برای طراحی‌های خود یادداشت‌هایی را نوشته است، که آنها را فقط در آینه می‌توان خواند. شهرت جهانی داوینچی بیشتر به‌خاطر نقاشی‌های شام آخر و مونالیزا است.

گذشته از دوستی و روابط او با دوستانش، داوینچی زندگی خصوصی خود را پنهان نگاه داشته بود. گرایش جنسی او، به موضوعی برای تجزیه و تحلیل و حدس و گمان تبدیل شده بود.

این روند در اواسط قرن ۱۶ شکل گرفت و در قرن‌های ۱۹ و ۲۰ دوباره احیا شد، که مهمترین پژوهش در این باره توسط زیگموند فروید انجام شده‌است

بیشترین رابطه داوینچی، با دو پسر جوان که شاگردان خود او بوده‌اند یعنی سالای و ملزی بوده‌است. ملزی احساس داوینچی به او را عشق و شهوت بیان می‌کند.

مدارک دادگاه سال ۱۴۷۶ نشان می‌دهد که وقتی ملزی بیست و چهار ساله بوده داوینچی به همراه ۳ مرد دیگر تحت قوانین سودومی دوران رنسانس به همجنس‌گرایی متهم می‌شود اما بعدها از این اتهام تبرئه می‌شود.

از آن تاریخ به بعد بحث‌های زیادی پیرامون همجنس‌گرا بودن داوینچی و تاثیرات آن بر آثارش، به ویژه وجود حالت دوگانه مردانه و زنانه و شهوت مشهود در تابلوی یحیای تعمید دهنده و باکوس و دیگر آثار وی، بخصوص آثار آمیخته با شهوت وی شده‌است

عشقی که برای همه ی عمر حتی از خود هنرمند پنهان ماند و خود را در اعجاب انگیزی نقاشی هایی بروز داده است که اسرارآمیزی و احساسات پنهانی موجود در آنها نمایان است. ا

لبته لئوناردو پس از دوران کودکی به خانه پدری می رود و رابطه خوبی با پدر و نامادری اش، که نازاست، برقرار می کند. وی آدمی خوش اندام و خوش برخورد و شاد بوده. ولی آنچه که بسیار مهم است همان دوران اولیه کودکی است که در پناه مادری بی کس که توسط پدر رها شده است، رشد می کند و در شکل دهی مسائل جنسی ــ که از نظر فروید در کودکی شروع می شود و سپس تا پیش از دوران بلوغ بدست فراموشی سپرده می شود و تقریبا تمام زندگی تکرار، تثبیت و اصلاح شکل گیری این فرآیند است ــ نقش اساسی دارد.

آشنایی با زندگی لئوناردو داوینچی و اصول روانکاوی فروید با هم تلفیق می شوند و ما را در شناخت روح آدمی یاری می دهند، و مفاهیم عشق هایی که متعالی می دانیم و عشقهای ممنوعه و، تمایلاتی که به نحوی جامعه پسند در می آیند و، نیروهایی که منجر به ذهنی خلاق می شوند.

عشق به مادر ــ در حالت کلی تر عشق به والد با جنس مخالف ــ آن هم از نوع جنسی که به سرعت در سالهای اولیه زندگی انسان سرکوب می شود، در لئوناردو منجر به یک والایش میل جنسی به سمت تحقیق و هنر می شود. وی که فرزند نامشروع مردی نجیب زاده و مادری روستا زاده است، در سالهای اول کودکی در سیطره عشق مادرش که حالا پدرش را در کنار ندارد، قرار می گیرد و این ارضای زودرس تمایلات شهوی، سراسر سرنوشت این نابغه را تحت سایه خود می گیرد.

تا جایی که به نظر فروید بعید می رسد که لئوناردو هیچ گاه حتی به صورت تخیلی رابطه با زنی را در سر پرورانده باشد. اگر چه رگه هایی از این خاطره های بازگشتی دوران کودکی، در زنانی که لبخندی مسحورکننده بر لب دارند، در آثارش می توان دید.

علت ناتمام ماندن بسیاری از آثار هنری و بی تفاوتی داوینچی به مسئله خیر و شر و مسئله مذهب ناشی ار تجربیات تصورات پدری است. وی دچار تردیدها و سردرگمی های طولانی می شده است. کارها را به تعویق می انداخته، به کندی عمل می کرده و به اموری بعضا بی ارزش می پرداخته و به جز نگاری های وسواس گونه مبتلا بوده است.

تحقیقات زودرس جنسی که بر لئوناردو تحمیل شده: اینکه چگونه بوجود آمده است؟ نقش پدر چیست؟ بکرزایی و کنجکاوی در مادرش، پس از فراموشی های اجباری(ناشی از فرآیندهای روانی در کودکی)، در بزرگسالی جای خود را به تحقیقات وسواسی در امور طبیعت می سپارد به نحوی که او سعی می کند با بی اعتنایی به سرنوشت آثار هنری اش و وسواس در تحقیقات، با امیالی که در ناخودآگاه او میل به طغیان دارند کنار بیاید، و نبوغ او به نوعی در توانایی او در این کار است.


كتاب هايي در اين زمينه

گفتمان داعش؛ تبیین ذهنیت سیاسی سلفیت تکفیری
   

عطر درمانی ؛ آروما تراپی
   

سیمای شهر اراک؛جلد دوم

تاریخ موسیقی آذربایجان
   

موانع مردم سالاری در ایران
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

کتاب عجایب ایرانی
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


اطلاعات بیشتر برای کتاب معرفی شده

راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837