جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  25/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > علوم انساني > علوم سیاسی

چرا سياستمداران دروغ مي گويند ؟
نويسنده: جان جي مرشايمر
مترجم: آرش فرزاد - محمد حيدري
ناشر: فرزان روز
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 288
اندازه كتاب: جيبي - سال انتشار: 1392 - دوره چاپ: 1
کد کتاب: 97859

فروخته شد - موجود نمی باشد

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
حقايقي در باب دروغ پردازي در سياست بين الملل

مرشیمر استاد سرشناس دانشگاه شیکاگو، پس از چندین دهه فعالیت علمی در عرصه روابط بین الملل، در سال ۲۰۱۱ و در جدیدترین اثر خود با عنوان "چرا سیاستمداران دروغ می گویند"، واقعیت درباره دروغ در سیاست بین الملل " به عرصه بحث برانگیز و جنجالی دیگری در روابط بین الملل پرداخته است. عرصه ای که پیش از این کسی به صورت مدون و نظام مند به آن نپرداخته و پژوهش و مطالعه ای با این دقت در آن صورت نپذیرفته است.

وی در این کتاب انواع دروغ های سیاست مداران را به ابتکار خود به چند دسته تقسیم می کند. وی در این اثر نخستین تحلیل روشمند از دروغ را به عنوان ابزاری برای حکومت کردن و علل و تکالیف و فواید احتمالی آن را ارائه می دهد و با تکیه به مثال های فراوان و پربار اضافه می کند که رهبران در بسیاری از مواقع به دلایل استراتژیک دروغ می گویند.

...راست گفتن در سیاست اغفال كننده است. سیاستمداران دست‌فروشانی هستند كه "طرحی برای فردایی بهتر" را می‌فروشند. وینستون چرچیل، تنها رهبر سیاسی مدرن بود كه آینده‌ای نزدیك را ساخت، آینده‌ای كه ممكن بود غمبار،خونین و مشقت‌بار باشد. البته او قصد نداشت كه در انتخابات شركت كند.

نمی‌توان از سیاستمداران انتظار داشت كه بیش از فروشندگان، دواطلبانه نسبت به ضعف‌های كالایی(طرح‌های خود برای آینده) كه قصد دارند به فروش برسانند، سخن بگویند. شاید به همین دلیل است كه نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند اغلب افراد نسبت به سیاستمدارها بی‌اعتماد هستند.

اما دروغ رهبران، شكل‌های گوناگونی به خود می‌گیرد كه جاسوسی و فریب در كشمكش‌ها و درگیری‌ها را هم شامل می‌شود. بیشتر سیاستمدارها محتاط هستند و نداشتن صداقت را جنبه اجتناب‌ناپذیر (اما ناخوشایند) جهان واقعی می‌دانند. آنان نمی‌خواهند كه به دام دروغ بیفتند اما اغلب به آن تن می‌دهند.

مرشایمر با اشاره به هدف «ایجادترس» در برخی دروغ‌پراكنی‌ها به استراتژی «پنهان‌كاری» هم می‌پردازد. به عنوان مثال، پس ازبحران موشكی كوبا «جان اف كندی»، رئیس‌جمهوری وقت امریكا موافقت خود با جمع‌آوری موشك‌های هسته‌ای امریكا از تركیه درمقابل عقب‌نشینی موشكی شوروی از كوبا را نفی (و در واقع پنهان) می‌كند.

درحقیقت كندی توافق لازم را با سران شوروی انجام داده بود ولی آن را مخفی نگهداشت چرا كه معتقد بود با افشای آن پایگاه مردمی خود را در داخل امریكا وبین همپیمانان اروپایی‌اش ازدست خواهدداد.

اگر چه مقوله دروغ در زندگی عموم به عنوان یک رفتار قابل نکوهش معرفی می شود، اما در عرصه سیاست بین المللی رفتاری پذیرفتنی است، زیرا گاهی اوقات ، دلایل استراتژیک خوبی برای رهبران وجود دارد تا به دیگر کشورها و حتی مردم خود دروغ بگویند.

تلاش های غربی ها برای ارائه تصویری غیر واقعی از استالین، در بهار سال ۱۹۴۳ در معرض آزمایشی سخت قرار گرفت. در این برهه برای چرچیل و روزولت آشکار شد که شوروی ها سه سال پیش تر یعنی در سال ۱۹۴۰، هزاران لهستانی را که اکثر آنها افسران ارتشی بودند، در جنگل کاتین، به قتل رسانده اند. یکی از سیاستمداران بریتانیایی در این زمان گفت:"بدیهی است زمانی که ما به خاطر یک دلیل اخلاقی می جنگیم و قصد داریم که با جنایتکاران جنگی مقابله کنیم، آزاردهنده است که هم پیمانان ما در معرض اتهاماتی از این دست قرار می گیرند.

...از عنوان خوشم آمد چراکه کنجکاوی مرا برانگیخت حتی با این که آدم اهل سیاست و این دست کتاب ها نباشد! تلاش نویسنده برای درک دروغ ها و فریب کاری های سیاست مداران در شرایط مختلف زمانی است و اینکه این دروغ ها به چه کار می آید و چه منافع استراتژیک برای ممالک خود دارند.

کتاب از لحاظ تاریخی هم قابل توجه هست و مثال های متعددی از دروغ های متفاوت سیاست مداران در طول تاریخ بازگفت می کند، که اکثر دروغ ها موردتوجه سیاستمداران آمریکایی و تاریخ اسراییل است! نتیجه گیری پایانی کتاب هم در نوع خود جنجالی است و به نوعی به سیاست نظامی و جنگ طلبی آمریکا و دروغ هایی در این نوع گوشزد می کند و چین را بزرگترین رقیب این کشور در سالهای آینده معرفی می کند.


كتاب هايي در اين زمينه

ساختن تاریخ ؛ عاملیت،ساختار و تغییر در نظریه ی اجتماعی
   

دیالکتیک و واسازی در اقتصاد سیاسی
   

ایران و امریکا:گذشته شکست خورده و مسیر آشتی
   

امپراتور ، بازي امپراتور
   

اندیشه سیاسی امام خمینی (ره)

از پوفندورف تا کانت
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837