جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  14/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > علوم انساني > علوم اجتماعي

قیمت آی کتاب
162,000 ریال
قیمت کتاب
180,000 ریال (10% تخفیف)

انديشه عدالت
نويسنده: آمارتيا سن
مترجم: وحيد محمودي - هرمز همايون پور
ناشر: كندوكاو
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 452
اندازه كتاب: وزیری - سال انتشار: 1390 - دوره چاپ: 1
کد کتاب: 99435

فروخته شد - موجود نمی باشد

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
...واقعيت آن است كه نظريه عدالت، به شكلي كه بر مبناي نهادگرايي استعلايي فعلاصورت بندي مي شود، بسياري از مهم ترين مقولات عدالت را به مجادلات توخالي حتي اگر بپذيريم با «حسن نيت» كاهش مي دهد. وقتي مردم در اقصي نقاط دنيا به خاطر دستيابي به عدالت جهاني بيشتر فعاليت مي كنند -در اينجا بر كلمه نسبي «بيشتر» تاكيد مي ورزم- هياهو كردن به خاطر نوعي «انسان گرايي حداقل» مناسبتي ندارد. همچنين، مردم به دليل نيل به يك جامعه دنيايي «كاملاعادلانه» مبارزه نمي كنند، بلكه فعاليت آنها صرفا با هدف حذف برخي سامانه هاي غيرعادلانه زشت و شرم آور صورت مي گيرد تا بر ميزان عدالت جهاني افزوده شود.

همان كاري كه آدام اسميت يا كوندورسه يا مري وولستونكرافت در زمان خود مي كردند و به رغم چندگانگي ديدگاه ها نسبت به امور ديگر، توافق نسبت به آنچه آنها مي گفتند بايد از طريق بحث و تبادل نظر عمومي تامين شود. در غير اين صورت، مردمان آزرده و مظلوم ممكن است بازتاب صداي خود را در اين شعر نيروبخش شيموس هيني ؛شاعر پرآوازه ايرلندي بازيابند:

تاريخ مي گويد، اميدوار مباش
در اين سوي گور،
ولي چه بسا، يك بار در طول حيات
آرزوي موج عدالت برآيد،
و ضرباهنگ اميد و تاريخ در هم آميزد

هر چه اين آرزو براي در هم آميختن اميد و تاريخ جذاب و دلنشين است، عدالت نهادگرايي استعلايي جاي چنداني براي درگيرشدن و دل بستن ندارد. اين امر، تصويري گويا از نياز به خروج اساسي از نظريه هاي عدالت حاكم ترسيم مي كند. موضوع كتاب حاضر همين است.» مترجمان اين كتاب با ترجمه اين اثر اقدامي بزرگ انجام داده اند. از اين طريق آنها را مورد تقدير قرار مي دهيم...

عدالت؛ واژه اي است كه ساليان طولاني انديشمندان زيادي را به خود مشغول كرده است و كارشناسان زيادي سعي داشته اند تا با پژوهش و طرح پرسش هاي مختلف عدالت را به راهبردي براي زندگي بهتر انسان تبديل كنند. كتاب انديشه عدالت نيز حركتي است در همين راستا و سعي دارد تا باري از روي دوش فهم عدالت بردارد.

البته شايد بهتر باشد بگوييم كه اين كتاب يك پرسشگري بزرگ درباره عدالت است. پرسش«عدالت چيست» درواقع نخستين نوري است كه آمارتياسن مي خواهد به ذهن مخاطب و كاوشگران عدالت بتاباند.

... اين نويسنده هندي ذهني پرسشگر و نقادانه دارد و نظريه عدالت خود را با نقد جان راولز (نظريه پرداز برجسته عدالت) تثبيت مي كند. سن براي پاسخ به اين پرسش كه عدالت چيست، دو پيكان فكري را مورد ارزيابي قرار مي دهد و سعي بر آن دارد تا به سادگي از پيچيدگي هاي آنان سخن بگويد. او اين پيكان هاي فكري را «نهادگرايي استعلايي» و «مقايسه واقعيت محور» مي نامد. در مورد سن اما نظريات گوناگوني مطرح مي شود. بسياري بر اين باورند كه او مدافع بازار است و گروهي ديگر اين روايت را بر نمي تابند.

اگر کسی نشانی توسعه را از شما پرسید، چنین راهنماییش کنید: میدان آزادی، آزاد راه مردم سالاری، خیابان توانمندی و اگر شماره پلاک را پرسید بگویید: در آنجا نیازی به دانستن شماره پلاک نست، زیرا همه درها بر پاشنه مسئولیت آگاهانه می‌چرخد و به روی توسعه پایدار، گشوده می‌شوند.


كتاب هايي در اين زمينه

پویایی نقد
   

مردم در سیاست ایران ؛ پنج پژوهش موردی
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

نقشه جامع مناطق شهرداری کلانشهر تهران کد 570
   

روشن نگری چیست ؟
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

ساختن تاریخ ؛ عاملیت،ساختار و تغییر در نظریه ی اجتماعی
   

دیالکتیک و واسازی در اقتصاد سیاسی
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837