جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  13/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > ادبيات > مقالات - نقد

قیمت آی کتاب
375,000 ریال
قیمت کتاب
ریال

سبك شناسي ؛ سه جلدی
نويسنده: محمد تقي ملك الشعرا بهار
ناشر: امير كبير
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 1348
اندازه كتاب: وزیری جلد سخت - سال انتشار: 1373 - دوره چاپ: 7
کد کتاب: 99926

فروخته شد - موجود نمی باشد

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
تاریخ تطور نثر فارسی

سبك شناسي يا تاريخ تطور نثر فارسي

دوره سه جلدي

اكنون پس از گذشت نيم قرن از تأليف سبك شناسي، چاپ جديد آن عرصه تحقيق و ادب عرضه مي شود.

سبك شناسي در حقيقت تاريخ سير تطور زبان فارسي را از قديم ترين روزگاران تا تأليف كتاب پي مي گيرد و مؤلف فقيد آن، مرحوم محمدتقي ملك الشعراء بهار با احاطه عظيم و وسعت اطلاعاتي كه در موضوع كتاب داشته است خصوصاً در زبانهاي ايران باستان- توانسته است چنان اثر تحقيقي مهمي را به نگارش درآورد كه اكنون نيز پس از گذشت سالها، و با وجود تحقيقات وسيعي كه در اين باب انجام يافته، هنوز مرجع و مأخذ مهم اين موضوع به شمار رود.

کهن ترین اشارات را در باب سبک، در آثار بازمانده از یونان باستان و در کتاب های مربوط به فن خطابه می توان دید. در مجموع، در مباحث سبکی در آثار اروپاییان، دو دیدگاه افلاطونی و ارسطویی قابل تشخیص است. بنابر دیدگاه افلاطونی، سبک، کیفیتی است که در بعضی از آثار ادبی وجود دارد و در بعضی وجود ندارد. از این دیدگاه، سبک به معنی هماهنگی کامل میان الفاظ و اندیشه است، بنابراین نویسنده یا شاعری صاحب سبک است که برای بیان اندیشه ی خود واژه های مناسب و شیوه ی بیان درست یافته باشد.

در دیدگاه ارسطویی، سبک، محصولی از عوامل متعدد است که در اثری جمع می شود و آن را از سایر آثار مشابه متمایز می کند. بنابراین دیدگاه، به تعداد آثار، سبک وجود دارد. بسیاری از منتقدانی که درباره سبک سخن گفته اند، آنرا از همین دیدگاه نگریسته اند و از آن جمله است« بوفن» طبیعی دان فرانسوی. آنان که سبک را از دیدگاه ارسطویی نگریسته اند برآنند که سبک را می توان به انواع مختلف طبقه بندی کرد. اولین طبقه بندی که در آثار ادیبان یونان و روم قدیم دیده می شود تقسیم سبک به سه نوع عالی، خوب و معمولی است که درباره ی تعریف و حدود شرایط آن ها سخنان بسیار گفته اند. در دیدگاه ارسطو طبقه بندی سبک هفت نوع است که مهمترین طبقه بندی از دیدگاه ارسطویی به حساب می آید که در زیر به آن ها اشاره می شود.

در زبان فارسی قدیم، واژه ی « سبک» به معنی مورد نظر ما، به کار نمی رفته است. ظاهرا استعمال آن بدین معنی، مربوط است به ادوار متأخر. به نظر ملک الشعراء بهار اولین متنی که این واژه در آن به این معنی به کار رفته است، «مجمع الفصحا» ی رضا قلی خان هدایت است. در شعر دوره ی سامانی تا قرن پنجم، اگر چه شاعران گاه گاهی درباره ی شعر یکدیگر سخن گفته اند و کلام خویش را به ترازوی نقد سنجیده اند، اما در اشاره به روش شاعری یکدیگر ظاهرا واژه ای مستقل به کار نبرده اند. عنصری در بیان این مفهوم از پسوند «وار» یاری گرفته و گفته است: غــزل رودکــی وار نیکو بود غزلهای من رودکی وار نیست اگرچه بکوشم به باریک وهم بدین پرده اندر مـرا بار نیسـت و ناصر خسرو نزدیک بودن سبک شعر فارسی و عربی خود را به شیوه ی عنصری و بحتری و جریر، چنین بیان کرده است


فهرست
زبان ايراني
خط در ايران
نثر فارسي پيش از اسلام
نثر فارسي بعد از اسلام
در تطور
ياهاي مجهول
دوره ساماني
دوره غزنوي و سلجوقي
قرن هفتم و فتنه مغول
و...


كتاب هايي در اين زمينه

من حسین ام ، پناهی ام
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

فرهنگ موضوعی دستور خط فارسی همراه با متن کامل
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

بیایید شعر بگوییم
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

مثنوي و مردم
   

نظیره های غنایی منظوم
   

عبارت از چيست؟
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837