جستجو براي:  در 
صفحه کلید فارسی
پ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Back Space
ض ص ث ق ف غ ع ه خ ح ج چ
ش س ي ب ل ا ت ن م ك گ
ظ ط ز ر ذ د ء و . , ژ
       جستجوی پیشرفته کتاب
  07/02/1403
نویسندگان   ناشران   بانک کتاب   فروشگاه
 
 
معرفي كتاب > دین > اسلام

قیمت آی کتاب
190,000 ریال
قیمت کتاب
ریال

عدالت و قضا در اسلام
نويسنده: صدرالدين بلاغي
ناشر: امير كبير
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 380
اندازه كتاب: وزیری - سال انتشار: 1360 - دوره چاپ: 4
کد کتاب: 116682

فروخته شد - موجود نمی باشد
کمیاب یا دست دوم - کیفیت : عالی

امتیاز آی کتاب به این کتاب:

امتیاز دهی به این کتاب:

مروري بر كتاب
بهترين قانون آن است كه مصلحت دنيا و آخرت انسان را تأمين كند در حالي كه اولاً: علم بشر براي درك ارتباط قوانين با مصلحت هاي دنيا و آخرت كافي نيست تا قانون وضع كند و ثانياً: انسان ها اغلب پيرو خواهش هاي نفساني خود هستند و در جعل و اعتبار قانون، منافع خود و گروه و قوم وابسته به خود را در نظر مي گيرند و قوانيني كه تصويب مي شود اغلب به نفع يك عده و به ضرر يك عده ديگر است.

بنابراين بهترين قانون، قانوني است كه از ناحيه فوق بشر جعل شده باشد و از آن جايي كه خداي متعال با علم بي نهايت، مصلحت ها و مفسده هاي دنيا و آخرت انسان را مي داند و همچنين چون غني و بي نياز است. منافع همه انسان ها را در نظر دارد و از همه مهم تر اينكه خداوند متعال خالق جهان هستي و مالك و صاحب اختيار حقيقي آن است و هرگونه تصرف در دنيا بايد به اذن و اجازه او باشد، بنابراين تنها خداوند حق قانونگذاري دارد.

آنچه در این كتاب مورد بررسی قرار گرفت ارتباط مسلمانان با سایر ادیان و مذاهب بر اساس عدالت اسلامی بود؛ که در سه بخش ارائه گردید: عدالت اسلامی؛ محورهای ارتباط عادلانه با ادیان، محورهای ارتباط عادلانه با مذاهب. مهمترین محورهایی که در آموزه های اسلامی بر آنها تاکید شده تا مسلمانان در روابط خود با سایر ادیان مد نظر داشته باشند، عبارتند از: توجه به اصول مشترک، حفظ کرامت انسانی ،به رسمیت شناختن ادیان دیگر، نفی نژادپرستی و خودبرتربینی، اخوت بشرى و مساوات انسانی، همکارى همه‏جانبه در زمینه رشد جوامع. و اصول و محورهای ارتباط عادلانه با مذاهب عبارتند از: توحید، اطاعت و پیروی از رسول خدا، قرآن، سنت و اهل بیت-ع-، اخوت دینی، پای‌بندی به ظواهر اسلام .

در مجموع می توان گفت عدالت گرایی، نشانه ایمان و اسلامی و قرآنی بودن یك جامعه است و اگر جامعه ای قائم بالقسط و عدل نباشد، جامعه اسلامی و قرآنی نیست و جامعه‌ای كه از عدالت بی‌بهره است، جامعه ای است كه بر خلاف مسیر هدایت و تعالیم الهی یعنی تكاثر و تبعیض حركت می كند.

بنابراین عدالت هم یك اصل دینی و فطری و معقول است و هم شاخص سلامت و عقلانیت و اسلامیت یك جامعه است. اصل عدالت، از لوازم اصلاح و رشد و هدایت جوامع است، كه اگر مورد اهمیت و توجه قرار نگیرد، توقع هیچ گونه پیشرفتی را در روابط اجتماعی نباید داشت. جامعه ای می‌تواند مجموعه‌های دیگر را از فرهنگ و عقاید خود تأثیر پذیر سازد، كه در روابط خود، عدالت را بر قرار سازد و به كرامت و حقوق انسانی اهمیت بدهد.


كتاب هايي در اين زمينه

مجموعه مقالات
   

آفاق مرزبانی

مرد سفر: سفرهاي ابن بطوطه
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

آواز پر جبرئيل
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

شرح حال و آثار سيد جمال الدين اسدآبادي (كپي)
سفارش بدون عضویت
یا سفارش تلفنی
   

معرفت و امر قدسي
   

كتاب هايي در اين زمينه       فهرست کتاب های این گروه


راهنماي سايت
كتاب
مقالات
پيش از مرگ بايد خواند
گزارشات
جان کلام
نقد و ادبيات
تاريخ سينما
شاهنامه خوانی
داستان های کوتاه
امثال و ادبيات كهن
افسانه ها و فرهنگ توده
آی کتاب پلی است بین پدیدآورندگان
کتاب و خوانندگان آثارشان
پیگیری و سفارش تلفنی
88140837